Täna õhtul kell 20.00 on TV3 eetris “Joel Ostrati suure õhtusöögi" hooaja viimane episood, kus seekord kokkab koomik Sander Õigus. Nüüd on kõigil võimalus saates olnud roogasid katsetada ka kodus. Vaata retsepte artiklist! Sander Õigus kokkas saates kolm rooga, mille retsepte täiustas tippkokk Joel Ostrat. Kõikide retseptide toidukogused on mõeldud neljale einestajale. EELROOG: Nooruspõlve pelmeenutus käsitööpelmeenid / nõrutatud hapukoor / ürdi krõbedik Eelroog — FOTO: TV3 Pelmeenide täidis: 200 g seahakkliha 100 g Matsimoka trühvli salaami 1 sibul 2 küünt küüslauku 1 kimp murulauku Tükelda küüslauk ja sibul imepisikeseks, prae õlis kergelt klaasjaks. Jahuta. Nüüd sega kokku hakkliha, sibula ja küüslaugu segu ning värske hakitud murulauk. Maitsesta soolaga. Haki segu sisse imepisikesed trühvli salaami tükid. (Võid kasutada ka toorest hakitud sibulat, kuid eelnevalt rasvaines läbi hautatud sibula maitse jääb täidises tunduvalt maitsvam ja meeldivam). Hapukoore tšips: 200 g hapukoor Nõruta hapukoor marlil umbes 10 tundi, et vedelik eralduks paksust. Kasuta paksu osa. Tõmba see spaatli abil küpsetuspaberile ja kuivata 50 kraadi juures tšipsiks. Panko crumble: 1 klaas pankot 1 spl võid sool 1 kimp spinat Küpseta panko võiga ahjus 150 kraadi juures umbes 15-20 minutit pidevalt segades. Lisa nüüd spinat ja lase panko koos spinatiga Thermomixis kokku. Vala tagasi plaadile ja lase kuivada ahju peal. Kui ei ole Thermomixi, siis purustada blenderis. Pelmeenide tainas: 400 g jahu 1 tl sool 1,5 dl vesi 1 tk muna Taina jaoks moodusta jahu sisse süvend ning löö sinna sisse lahti muna, lisa ka sool. Sega jahu järk-järgult muna ja veega, kuni moodustub tihke ja ühtlane tainas. Keera tainas kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma. Võta tainas külmast ning rulli jahusel pinnal 1-1,5 mm paksuseks. Vormi ümmargused ca 6-7 cm läbimõõduga ringid. Aseta iga taignaringi keskele teelusikatäis täidist ja vormi ääred kinni. Valmis pelmeene hoia jahusel pinnal, et nad laua külge ei hakkaks. Kuumuta potis puljong: võid kasutada kas omakeedetud puljongit või ka kuubikust valmistatud puljongit. Keeda pelmeene paar minutit, kuni nad pinnale tõusevad. Serveerimiseks tõsta kausi põhja veidi puljongit, puista sinna ohtralt maitserohelist ning puljongi sisse aseta pelmeenid. Paku juurde hapukoort. Põletatud rohelise sibula õli: roheline sibul puntõlisool Blenderda või lase komponendid thermomixis 5-6 minuti jooksul õliks. Tšilliõli hiina krõbeda sibula UMAMI (see läks pelmeenide alla, otse purgist) 3 spl kasuta otse purgist. 3 spl tšilliõli krõbeda sibulaga (Umami) serveerimiseks! Serveerimine: Umami hiina tšilliõli alla, siis pelmeenid, keskele põletatud sibula õli ja pelmeenide peale panko crumble. Kaunista ürtidega! Sander Õigus — FOTO: TV3 PEAROOG: Kana katusel krõbe kana / lasanje / särtsu kaste Pearoog — FOTO: TV3 KRÕBE KANA Kanamarinaad: 500 g kanakints 2 klaasi keefir1 tl küüslaugupulber1 tl sibulapulberpool tl cayenne piparpool tl tšillihelbed1 tl kuivatatud tüümian1 tl kuivatatud pune1 tl valge pipar1 tl must pipar1 tl suitsutatud paprika Sega kõik omavahel kokku ja lase kanal seal marineeruda ca 1-2 päeva. Kanakintsu paneering: 1 klaas pankot1 klaas riivsaia1 klaas jahu1 tl küüslaugupulber1 tl sool1l õli friteerimiseks Valmistamine: Sega kõik koostisosad omavahel kokku ja veereta kanakintsud segu sees, lase 10 minutit seista ja küpseta tulikuumas õlis (fritüüris) 180 kraadi juures kuldpruuniks. Salsa: 1 väike kurk1 viil (umbes 200 g) arbuus1 tomatpool mangotkimp koriandrit kimp piparmünti sool näpuotsaga valget pipart Lõika komponendid väikesteks tükkideks ja sega kokku. Suitsujuustu-majonees: 3 tk munakollane 2 klaasi päevalilleõli1 spl Dijoni sinep2 spl valge balsamico200 g suitsujuust Tere soolpipar Valmista seda majoneesi blenderis või Thermomixis. Kõigepealt pane anumasse sinep, juust, munakollane, blenderda või siis kreemita ühtseks massiks (thermomixis max kiirusel). Nüüd lisa äädikas ja siis hakka vähehaaval lisama õli (seda lisa keskmisel kiirusel masinal käies). Lõpetuseks maitsesta. LASANJE Tomatikaste: 1 terve sibul 1 terve porgand 2 küünt küüslauku 200 g tomatipastat 400 g purustatud tomatit 1 klaas punast veini 1 tl kuivatatud tüümian 1 tl kuivatatud pune 1 tl tšillihelbeid 2 l puljongit 1 pott basiilikut Valmistamine: Tükelda sibul, porgand ja riivi küüslauk õhukese riiviga ning prae õlis kõik koos. Lisa maitseained ja kohe ka tomatipasta, kuumuta seda keskmisel kuumusel umbes 5 min. Lisa punane vein ja purustatud tomatid. Kuumuta kõike umbes 20 min madalal tulel. Lõpuks maitsesta vajadusel ja lisa värske basiilik. Bešamellkaste: 50 g või 50 g jahu 500 ml piim 200 g juustu (Eesti juust ja Cheddar pooleks) sool 1 leht loorber veskist pipar 1 terve sibul Valmistamine: Kuumuta ühes potis piim keemiseni. Nüüd kuumuta teises potis või ja jahu üheskoos. Lisa vähehaaval teisest potis kuumutatud piim. Ja vispelda pidevalt. Lisa maitseained ja lase kastmel podiseda. Piima lisa, kuni oled saavutanud õige kastme paksuse. Nüüd riivi sisse juust ja kasuta kastet lasagnes. Lasagne tegemine: 1 pakk lasanjeplaadid 200 g mozzarella juust 200 g parmesani juust 1 kg just keedetud bešamellkaste 1 kg keedetud tomatine kaste Määri vormipõhi bešamell kastmega ja lao laiali lasagne plaadid. Nüüd kata plaadid tomati-hakklihakastmega. Nüüd taas lasagne plaadid ja siis bešamellkaste. Jätka tegevust seni, kuni tooret jagub. Kõige tipuks kata see mozzarellaga. NB! iga bešamell kastme kihi vahele puista ka parmesani! Küpseta ahjus lasanjet 45 min 200 kraadi juures. Seest küps, pealt mõnusalt krõbe! Serveeri lasagne taldriku äärde ja krõbekana selle peale. Salsa puista tipuks ja roheline veel kõige otsa. Majonees aseta supilusika abil või pritskotist taldriku äärde. Tee puhas ja stiilne serveerimine! Sander Õigus — FOTO: TV3 DESSERT: Hapupiim Panna cotta / rabarber / ürt Magustoit — FOTO: TV3 400 ml 35% rõõska koort200 ml piima3 lehte želatiini 1 tl Umami Madagaskari vanillipasta65g suhkur Pane rõõsk koorpaksupõhjalisse potti, lisa vanilje ja suhkur. Kuumuta segades keemiseni, siis keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades 5 minutit. Tõsta pott tulelt ning lisa kuivakspressitud leotatud želatiinilehed. Sega, kuni želatiin on lahustunud. Kurna segu läbi peene sõela kannu ning vala 6 väikese magustoiduvormi sisse. Pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarretuma. Rabarberi-vaarika moos: 1 kg rabarber 1 klaas pruuni suhkrut1 kg vaarikaid Puhasta rabarber ja küpseta pruuni suhkruga ahjus 10-15 minutit 180 kraadi juures. Jahuta ja püreesta koos vaarikatega blenderis moosiks. Küpsetatud šokolaadid: Küpseta valge šokolaadi nööbid või siis küpsetusšokolaad (valge) ahjus 4-5 min 180 kraadi juures. Jahuta ja pane sügavkülma. Nüüd löö see väikesteks tükkideks lihahaamri või siis taignarulli abil. Serveeri panna cotta, lisa värske passion, ahjušokolaad ja rabarberi-vaarikamoos. Kaunista söödavate lilledega. Head isu! Me armastame Eestit mäng — FOTO: TV3.ee TV3.ee Me armastame Eestit Suur “Me armastame Eestit” mäng – vasta ja võida auhindu! BioChronoss NeuroREST — FOTO: Shutterstock.com TV3.ee Sisuturundus Kvaliteetne uni on heaolu ja vaimse võimekuse võti
Me armastame Eestit mäng — FOTO: TV3.ee TV3.ee Me armastame Eestit Suur “Me armastame Eestit” mäng – vasta ja võida auhindu!
BioChronoss NeuroREST — FOTO: Shutterstock.com TV3.ee Sisuturundus Kvaliteetne uni on heaolu ja vaimse võimekuse võti
Pilt on illustratiivne. — FOTO: 123rf. TV3.ee Päevakaja Kas oled testimas käinud? Uuringud näitavad koledat tõde: suguhaigused on Euroopas tõusutrendis
"Rambivalgus" - Sissi Nylia Benita — FOTO: TV3 TV3.ee Rambivalgus Sissi oma varajasest noorusest: sain muusikast paremini aru kui inimestest
Kool — FOTO: TV3 TV3.ee TV3 uudised Lõuna-Ameerikast Aafrika ja Aasiani: Eesti koolide õpilaskond on üha rahvusvahelisem
Uku Suviste — FOTO: TV3 TV3.ee Seltskond Uku Suviste vaatab lõppevale aastale tagasi: väga palju tööd ja väga vähe intervjuusid
Erakogu — FOTO: Zen native TV3.ee Sisuturundus KOGEMUSLUGU | 49-aastane Anneli: leidsin unerohule loodusliku alternatiivi, mis toimib!