Retseptid (neljale) EELROOG Naanslaid graavilõhe vahemere grissini, Hop Schnaps riisi ja laimikreemiga Graavilõhe 400 g nahaga Peetri Lõheäri lõhefileed tilli meresoola suhkrut purustatud rohelist pipart ja rose pipart Tükelda till ja sega maitseainetega kokku. Õrnade liigutustega hõõru kõik komponendid kalasse. Keera kala kilesse ja jäta külmkappi ca 12 h seisma. Enne serveerimist lõika kalast õhukesed viilud (ilma nahata). Hop Schnaps riis 150 g Tartu Milli pikateraline riis 2 tk tähtaniisi soola (keetmisel) 4 cl A. Le Coq Hop Schnapsi 300 ml vett keetmiseks Lase vesi keema ja lisa sool, aniis ja riis. Keeda riisi, kuni ta on pehme. Kurna ja lisa kuumale riisile A. Le Coq Hop Schnaps. Lase riisil jahtuda. Vooli riisist pallid. Krõbe Vahemere grissini 1 leht toasooja lehttainast näpuotsaga soola näpuotsaga paprikapulbrit näpuotsaga küüslaugupulbrit näpuotsaga jahvatatud valget pipart 2 spl Oilio õli Maitsesta õli ja kanna see ühtlaselt tainale. Lõika õhukesed (ca 1 cm) viilud, keera need krussi ning aseta ahjuplaadile (küpsetuspaberile). Küpseta grissini 200 kraadi juures ca 10 min, kuni grissini on ilus pruun. Grüne Fee maitserohelise trio 15 g tilli 15 g peterselli 15 g melissi 7 g Oilio õli Santa Maria soola ja pipart otse veskist Nopri toorjuustukreem sidruniga 100 g toorjuustu 1 sidrunikoor ja ½ sidrunimahl Santa Maria sool ja pipar otse veskist Sega kõik hoolikalt ja serveeri pritskotist. Must nori krõps 2 norilehte 1 l keeduvett 1 tl soola Aseta norileht soolvette ja kohe küpsetuspaberile. Pane ahju 160 C juurde 4-6 min kuivama. Tillitolm 100 g värsket tilli Aseta till õhukese kihina kuivati plaadile või siis ahjuplaadile (juhul kui kodus puudub kuivati). Kuivata till ca 50 C juures. Kuivatis ca 2 h, ahjus ca 4 h. Jahvata kuivanud till kohviveskis või blenderis. Suru segu läbi kõige õhema sõela. PEAROOG Grillitud veisefilee lõigud maasikamopi ja rustikaalse kartuli-herne tambiga 600 g veisesisefileed 20 g Santa Maria 5 pipra segu 7 g Santa Maria meresoola 20 g Oilio õli Määri liha kokku õliga. Maitsesta maitseainetega ja lase lihal tõmmata (enne grillimist) toatemperatuuril ca 1 h. Kuumuta grill 300 C juurde ja grilli fileed terve tükina igast küljest kokku 15 min. Järelküpseta liha ahjus 180-190 C juures ca 10 min. Enne serveerimist lase lihal lõikelaual 5 min puhata, viiluta ja serveeri. Kartuli-hernetamp 500 g koorega kartulit 100 g noored herned (sobib ka sügavkülmutatud) 100 g võid 100 ml Nopri rõõskkoor 6 g soola Keeda kartul pehmeks ja kurna. Lisa rõõskkoor ja kuumuta korraks (ca 2 min), pressi kartul katki ja sega sisse toasoe või. Maitsesta vajadusel. Kõige lõpuks lisa herned ja serveeri. Maasika-veinikaste 100 ml punast kuiva veini 200 ml Food Studio veisepuljongit 60 g maasikamoosi 60 g võid 60 g tomatipastat 100 g värskeid maasikaid 2 lehte loorberit soola Santa Maria pipraterasid Kuumuta kuumas õlis pipraterad koos tomatipastaga, lisa maasikamoos. Kuumuta kõike madalal tulel, kuni see hakkab poti põhja kinni jääma. Lisa vein, loorber ja puljong ning jäta kogu kaste ca 30 min madalale tulele keema (et vaid mulksuks pisut). Kurna läbi sõela, maitsesta soolaga ja lisa poolikud maasikad. Lase kaste uuesti keema, vispelda sisse või ning serveeri. Serveeri pearooga pooliku (kuid kergelt põletatud) hernekauna, beebispinati ja maasikaga. MAGUSTOIT Punase sameti maius Biskviit (1 kg, see on kogus, plaadile 40 x 60 cm) 160 g võid 82% 400 g suhkur 5 tk muna 180 g piima 340 g nisujahu 5 g soola 27 g kakaod 15 g küpsetuspulbrit 15 g vaniljet 17 g punane karmiin toiduvärv (või kvaliteetne punapeedimahl) Vahusta või suhkruga korralikult. Lisa munad ühekaupa järk-järgult. Sõelu kokku kuivaine ja sega need korralikult läbi, et sool ja küpsetuspulber oleks segunenud. Sega piima sisse toiduvärv ja lisa segule, vaheldumisi jahuseguga. Sega vaht ühinemiseni. Määri biskviit pärgamendile ja küpseta ahjus 210- 220 kraadi juures 10 min. Biskviit jahuta korralikult maha. Purusta biskviit. Kui pole vahustajat, siis saab purustada ka näppude vahel. Saadud puru aseta vaheldumisi kreemiga pokaali. Kreem 120 g Nopri toorjuustu 120 g Nopri maitsestamata jogurtit 150 g Nopri vahukoort 45 g tuhksuhkur 30 g Minttu likööri (valikuliselt) Vahusta vahukoor suhkruga. Seejärel lisa kõik teised komponendid ning vispelda kokku. Serveerimisel kasuta värskeid vaarikaid ja tuhksuhkrut. Toidud aitas täiuslikuks muuta: Menüü jaoks kõige parema tooraine saad Nõmme Turult!
"Eluga Hispaaniasse" 15.05 — FOTO: TV3 Eluga Hispaaniasse Viva Estonia! “Eluga Hispaaniasse” viimases episoodis tähistati Veronika juubelit ja vaadati seiklustele tagasi
OLLIE — FOTO: Johan Hallimäe Muusika Rokkar OLLIE oma mineviku traumadest: lubasin endale, et enam kedagi ligi ei lase
Robi Dali Lion — FOTO: TV3 Seltskond Varalahkunud Lea Dali Lioni poeg: sellisest perest tulemine pole luksus, vaid vastutus
Teadmata kadunud 45-aastane Riho — FOTO: SA Kadunud Facebook Päevakaja Kas oled näinud? Lähedased otsivad aprilli lõpus kadunuks jäänud 45-aastast Riho
SUIT UP ülikonna sokid — FOTO: Sokisahtel.net Sisuturundus SUIT UP ülikonna sokid – kaasaegse härrasmehe valik
Luksusliku vannitoa planeerimine — FOTO: Vannitubapluss.ee Sisuturundus Luksusliku vannitoa planeerimine hea maitse piirides