Reklaam sulgub sekundi pärast

Kristel Aaslaid ja Mattias Naan

Retseptid (neljale) EELROOG Naanslaid graavilõhe vahemere grissini, Hop Schnaps riisi ja laimikreemiga Graavilõhe  
  • 400 g nahaga Peetri Lõheäri lõhefileed
  • tilli
  • meresoola
  • suhkrut
  • purustatud rohelist pipart ja rose pipart
Tükelda till ja sega maitseainetega kokku. Õrnade liigutustega hõõru kõik komponendid kalasse. Keera kala kilesse ja jäta külmkappi ca 12 h seisma. Enne serveerimist lõika kalast õhukesed viilud (ilma nahata). Hop Schnaps riis
  • 150 g Tartu Milli pikateraline riis
  • 2 tk tähtaniisi
  • soola (keetmisel)
  • 4 cl A. Le Coq Hop Schnapsi
  • 300 ml vett keetmiseks
Lase vesi keema ja lisa sool, aniis ja riis. Keeda riisi, kuni ta on pehme. Kurna ja lisa kuumale riisile A. Le Coq Hop Schnaps. Lase riisil jahtuda. Vooli riisist pallid. Krõbe Vahemere grissini
  • 1 leht toasooja lehttainast
  • näpuotsaga soola
  • näpuotsaga paprikapulbrit
  • näpuotsaga küüslaugupulbrit
  • näpuotsaga jahvatatud valget pipart
  • 2 spl  Oilio õli
Maitsesta õli ja kanna see ühtlaselt tainale. Lõika õhukesed (ca 1 cm) viilud, keera need krussi ning aseta ahjuplaadile (küpsetuspaberile). Küpseta grissini 200 kraadi juures ca 10 min, kuni grissini on ilus pruun. Grüne Fee maitserohelise trio
  • 15 g tilli
  • 15 g peterselli
  • 15 g melissi
  • 7 g Oilio õli
  • Santa Maria soola ja pipart otse veskist
Nopri toorjuustukreem sidruniga
  • 100 g toorjuustu
  • 1 sidrunikoor ja ½ sidrunimahl
  • Santa Maria sool ja pipar otse veskist
Sega kõik hoolikalt ja serveeri pritskotist. Must nori krõps
  • 2 norilehte
  • 1 l keeduvett
  • 1 tl soola
Aseta norileht soolvette ja kohe küpsetuspaberile. Pane ahju 160 C juurde 4-6 min kuivama. Tillitolm
  • 100 g värsket tilli
Aseta till õhukese kihina kuivati plaadile või siis ahjuplaadile (juhul kui kodus puudub kuivati). Kuivata till ca 50 C juures. Kuivatis ca 2 h, ahjus ca 4 h. Jahvata kuivanud till kohviveskis või blenderis. Suru segu läbi kõige õhema sõela.   PEAROOG Grillitud veisefilee lõigud maasikamopi ja rustikaalse kartuli-herne tambiga
  • 600 g veisesisefileed
  • 20 g Santa Maria 5 pipra segu
  • 7 g Santa Maria meresoola
  • 20 g Oilio õli
Määri liha kokku õliga. Maitsesta maitseainetega ja lase lihal tõmmata (enne grillimist) toatemperatuuril ca 1 h. Kuumuta grill 300 C juurde ja grilli fileed terve tükina igast küljest kokku 15 min. Järelküpseta liha ahjus 180-190 C juures ca 10 min. Enne serveerimist lase lihal lõikelaual 5 min puhata, viiluta ja serveeri. Kartuli-hernetamp
  • 500 g koorega kartulit
  • 100 g noored herned (sobib ka sügavkülmutatud)
  • 100 g võid
  • 100 ml Nopri rõõskkoor
  • 6 g soola
Keeda kartul pehmeks ja kurna. Lisa rõõskkoor ja kuumuta korraks (ca 2 min), pressi kartul katki ja sega sisse toasoe või. Maitsesta vajadusel. Kõige lõpuks lisa herned ja serveeri. Maasika-veinikaste
  • 100 ml punast kuiva veini
  • 200 ml  Food Studio veisepuljongit
  • 60 g maasikamoosi
  • 60 g võid
  • 60 g tomatipastat
  • 100 g värskeid maasikaid
  • 2 lehte loorberit
  • soola
  • Santa Maria pipraterasid
Kuumuta kuumas õlis pipraterad koos tomatipastaga, lisa maasikamoos. Kuumuta kõike madalal tulel, kuni see hakkab poti põhja kinni jääma. Lisa vein, loorber ja puljong ning jäta kogu kaste ca 30 min madalale tulele keema (et vaid mulksuks pisut). Kurna läbi sõela, maitsesta soolaga ja lisa poolikud maasikad. Lase kaste uuesti keema, vispelda sisse või ning serveeri. Serveeri pearooga pooliku (kuid kergelt põletatud) hernekauna, beebispinati ja maasikaga.   MAGUSTOIT Punase sameti maius Biskviit (1 kg, see on kogus, plaadile 40 x 60 cm)
  • 160 g võid 82%
  • 400 g suhkur
  • 5 tk muna
  • 180 g piima
  • 340 g nisujahu
  • 5 g soola
  • 27 g kakaod
  • 15 g küpsetuspulbrit
  • 15 g vaniljet
  • 17 g punane karmiin toiduvärv (või kvaliteetne punapeedimahl)
Vahusta või suhkruga korralikult. Lisa munad ühekaupa järk-järgult. Sõelu kokku kuivaine ja sega need korralikult läbi, et sool ja küpsetuspulber oleks segunenud. Sega piima sisse toiduvärv ja lisa segule, vaheldumisi jahuseguga. Sega vaht ühinemiseni. Määri biskviit pärgamendile ja küpseta ahjus 210- 220 kraadi juures 10 min. Biskviit jahuta korralikult maha. Purusta biskviit. Kui pole vahustajat, siis saab purustada ka näppude vahel. Saadud puru aseta vaheldumisi kreemiga pokaali. Kreem
  • 120 g Nopri toorjuustu
  • 120 g Nopri maitsestamata jogurtit
  • 150 g Nopri vahukoort
  • 45 g tuhksuhkur
  • 30 g Minttu likööri (valikuliselt)
Vahusta vahukoor suhkruga. Seejärel lisa kõik teised komponendid ning vispelda kokku. Serveerimisel kasuta värskeid vaarikaid ja tuhksuhkrut.   Toidud aitas täiuslikuks muuta: Menüü jaoks kõige parema tooraine saad Nõmme Turult!