Stuudio Rahareede

toob teieni LHV

Miks tasub lugeda tootemärgiseid? Ekspert: maasikamaitseline kook ei pruugigi sisaldada päris maasikaid

Stuudio

Toidumärgised
Hellika Kallaste ja Marge Tava. Foto: kuvatõmmis videost

“Stuudio” saates käisid külas maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik Hellika Kallaste ja Foodishi toidupolitseinik Marge Tava, kes selgitasid, miks on oluline lugeda tootemärgiseid!

“Tegelikult sisaldab märgistus väga palju erinevat infot. Eriti tänasel päeval, kus hinnasurve avaldab mõju nii tootjatele kui ka tarbijatele, võib juhtuda, et toidu koostis muutub aja jooksul. Isegi need tooted, mis on inimestel harjumuspäraselt ostukorvis, võivad aja jooksul muutuda. Näiteks toiduallergikutel on väga oluline ikkagi silm peal hoida ning regulaarselt vaadata, mis seal toidu sees ikkagi on,” räägib Kallaste.

“Meil on tehtud tarbijauuringud, millest viimane toimus 3 aastat tagasi ja saime teada, et veidi üle 50 protsendi tarbijatest loeb märgistusi. Seda on ikkagi väga vähe. See osakaal võiks olla suurem,” nendib ta.

“50 aastat tagasi, kui meie vanaemad ostsid toitu, ei olnud isegi kohustust panna pakendile kirja, millest see on tehtud. Nad on kasvanud selle teadmisega, et sai on sai ja leib on leib, aga täna enam ei ole. Sa pead oskama valida poest võimalikult lihtsat, puhast ja kodutoidule sarnast toitu,” selgitab Marge Tava. 

Milliseid aineid peaks toidus kindlasti vältima ning miks tuleks lisaks tootemärgistele lugeda ka toitude nimetusi, vaata täpsemalt juba videost!

Kommentaarid puuduvad

Stuudio Rahareede

toob teieni LHV