Täna õhtul kell 20.00 on TV3 eetris “Joel Ostrati suur õhtusöök” järjekordne episood, kus on külas laulja ja lauluõpetaja Ithaka Maria. Nüüd on kõigil võimalus saates olnud roogasid katsetada ka kodus. Vaata retsepte artiklist! Ithaka Maria tegi saates kolm rooga, mille retsepte täiustas tippkokk Joel Ostrat. Kõikide retseptide toidukogused on mõeldud neljale einestajale. EELROOG: Bon Appetit-Tit-Tit Liivimaa lihaveise carpaccio / marineeritud kukeseene-ploomisalat / pohlad / musta leiva crumble Eelroog — FOTO: Kalev Lilleorg 200 g Liivimaa veise välisfilee 40 g kukeseen 60 g kitsepiima juust (laagerdunud) 80 g kreemjuust mõned oksad tüümiani peoga pohli natuke kanepiõli küüslauguga peoga punasõstraid soolahelbed roheline pipar Veiseliha carpaccio Veise välisfilee hõõruda maitseainete sisse (soola, rohelise pipra, värskete ürtidega) ja mähkida kilesse. Lase kiles seista sügavkülmas -18C juures 12 tundi. Viiluta õhukesed läbipaistvad viilud ja laota taldrikule. Kukeseened 100 ml valge veini äädikas 1 tl sool 1 tl suhkur u 20 väikest kukeseent 1 tk magus ploom Sega kokku valge veini äädikas, sool ja suhkur. Tükelda seened ja ploomid, lisa need kastmesse. Lase marineeruda umbes 1 tund. Serveeri. Leiva crumble 100 g must leib 20 g või sool peotäis basiilikut Kuivata ahjus leib madalal temperatuuril, kuskil 120 kraadi juures umbes 1-1,5 tundi. Blenderda basiilik, leib, sool ja piprad. Lisa vajadusel õli. Serveeri roog koos küüslaugu kanepiõli, pohlade ja riivitud Andri Peedo 12-kuulise juustu ja mikroürtidega. Ithaka Maria eelrooga valmistamas — FOTO: Kalev Lilleorg PEAROOG: Meri ja tuul kuivatatud särg / kartul / marineeritud suvikõrvits / või-koorekaste / sibul ja till Pearoog — FOTO: Kalev Lilleorg 600 g kuivatatud särg 1 kimp till 400 ml piim 400 ml vahukoor 1 tk sibul 2 küünt küüslauk 50 ml toiduõli 50 g või 600 g kartul 1 spl teraline sinep 1 vars roheline sibul sool valge pipar Keeda kuivatatud kala veega tasasel tulel pehmeks, jahuta ja puhasta. Nüüd kuumuta pann ja pruunista kartul koos valge sibulaga pannil õlis. Lisa küüslauk ja või. Prae veel 1-2 minutit. Lisa puhastatud kala pannile. Sega kõike ja lisa 1 spl teralist sinepit. Nüüd lisa vahukoor ja keera tuli väiksemaks. Sega kõike, lisa soola, valget pipart. Enne serveerimist sega sisse ka roheline sibul ja till. Marineeritud suvikõrvits 1 terve suvikõrvits1 tl mesi 3 küünt küüslauku 1 väiksem tšillikaun 1 spl õli 1 spl valge veini äädikas 1 sidruni mahl Lõika suvikõrvitsast koorijaga õhukesed lehed. Sega marinaadi komponendid kokku ja lisa suvikõrvits. Lase marineerida umbes kaks tundi. 1 sektor ehk 100g Andre farmi 12 kuuline juust Peedilehed garneeringuks VÄLJASTUS: Viimane lihv anna järgmiselt: aseta taldrikusse kala-kartul ja kaste keskele Nüüd suvikõrvitsa salat ümber selle. Kõige peale riivi Andre juustu ja tipuks aseta peedilehed. Ithaka Maria — FOTO: Kalev Lilleorg MAGUSTOIT: Glamuursed seakõrvad krõbedad suhkruküpsised / käsitöö astelpaju gelato / dulce de leche / vaarikad / kanepiseemned Magustoit — FOTO: Kalev Lilleorg Seakõrvaküpsised: 160 g jahu 3 tk munakollane 2 spl suhkur 2 cl konjak ½ sidruni koor maitse järgi kardemoni 50 g või Klopi munakollane ja suhkur heledaks vahuks. Lisa konjak ja ülejäänud komponendid. Sega ühtlane mass ja jäta külmkappi pealt kaetuna kolmeks tunniks seisma. Rulli taignas õhukesed plaadid ja lõika siis neist ribad. Voldi kaks riba omavahel kokku ja küpseta kuumas 180kraadises õlis kuldpruuniks. Nõruta ja sõelu tuhksuhkruga. Astelpaju sorbee 1 klaas astelpajumahl 1 sidruni koor 1 klaas vett 3 spl suhkur pool tl vaniljet Lase vesi koos suhkruga keema, keeda ca 5 min, kuni suhkur on täielikult sulanud. Sega saadud vedelik astelpaju püreega. Kui kasutad marju, siis eemalda sõela abil seemned. Lase segul jahtuda. Pane segu jäätise masinasse ja tee sorbee valmis. Masina puudumisel kasuta blenderit ja sügavkülma. Külmuta segu ja siis blenderda seda, tee seda kordamööda umbes 3 korda. Dulce de Leche 1 purk kondenspiima Eemalda kondenspiima purgilt etikett ja keeda seda 3 tundi, kuni sisu karamellistub. Tarbi jahtunult. See käib roa põhja ja annab sinna magusa-karamelli maitse. Kanepihelbed Kanepihelbed lase kuumal pannil röstida. See tegevus kestab ca 3 min ja keskmisel kuumusel. Jahuta ja puista magustoidule kõige tipuks. VÄLJASTUS: garneeringuks vaarikad ja piparmünt Pane Dulce de Leche kausi põhja teelusikatäis, sinna peale aseta sorbee. Nüüd seakõrvad siis peale raputa tuhksuhkur, lisa vaarikad ja piparmünt. Tipuks puista peale röstitud kanepihelbed. Magustoit — FOTO: Kalev Lilleorg bioderma — FOTO: bioderema Sisuturundus Kuidas hoolitseda silmaümbruse õrna naha eest? Remondifirma.ee Sisuturundus Köögi planeerimine – ole loov, jää praktiliseks
5MIINUST ja Puuluup asusid Tallinna lennujaamast Eurovisioni poole teele. — FOTO: TV3 Eurovision 2024 GALERII | Kohtumiseni eurolaval! 5MIINUST ja Puuluup saadeti Malmö poole teele
Printsess Beatrice — FOTO: Instagram Seltskond Mis juhtus? Printsess Beatrice’i endine kallim suri kummalistel põhjustel
Ranno Tamm ehk trannot — FOTO: Erakogu Persoon Madal bassihääl tõi miljoneid vaatamisi: tiktokker Ranno äratab koridoris lauldes naabrid üles
"Stuudio. Nädal" — FOTO: kuvatõmmis Stuudio. Nädal Merlyn Uusküla tunnetas Liis Lusmäe tulevikku: see tekitab lapses ärevust!
Ülemäärane niiskus soodustab hallituse, bakterite, viiruste ja ebameeldivate lõhnade levikut — FOTO: 123rf Sisuturundus Tervislikuma siseõhu nimel tasub vaeva näha
Sokisahtlist leiad parimad kingid! — FOTO: Sokisahtel.ee Sisuturundus Kas otsid oma maailma parimale emale kingitust? Sokisahtlist leiad parimad kingid!