Reklaam sulgub sekundi pärast

Mikk Saar ja Tanja Mihhailova-Saar

EELROOG A где kala? Tsitruselõhe/ avokaado/ koriander/ foccacia
  • 100 g Peetri Lõheäri lõhefileed
  • 100 ml tomatimahla
  • 100 g tomatit
  • 30 g maasikaid
  • 100 g avokaadot
  • 50 g šalottsibulat
  • 5 g ingverit
  • 5 g tšillit
  • 10 g koriandrit/peterselli
  • 4 cl A.Le Coq Hop Schnapsi või viina
  • valget pipart
  • soola
  • 1 spl laimimahla
  • 2 spl õli
  • tabascot
Valmistamine: Tükelda lõhefileest (nahata) 2cm x 2cm kuubikud. Sega kokku avokaado, sibul, tšilli, ingver, tomat, koriander, õli, maitseained ja laimimahl. Aseta kala 2-3 h enne serveerimist kastmesse marineeruma. Valmista Bloody Mary segades kokku Hop Schnaps (või viin), tomatimahl ja tabasco. Serveeri ceviche koos värskete maasikate, Bloody Mary ja focacciaga. Focaccia (serveerida soojalt)
  • 6 g kuivpärmi
  • 500 g Tartu Milli nisujahu
  • 300 ml sooja vett
  • 30 g oliiviõli 1 tl
  • meresoola
  • 1 spl suhkrut
  • Katteks peale enne ahju panemist: küüslauk, oregano, oliiviõli, soolahelbed
Valmistamine: Sega kõik ained (v.a. meresool) kausis ühtlaseks - kõige lihtsam on alustuseks segada kausis kuivained, siis kaaluda juurde õli ja vesi. Lase taignal kerkida ca 20 min. Tee 30X40 cm pätsid (valmista neid õliste kätega, siis tainas ei jää käe külge kinni). Pintselda pealmine kiht ja kata see maitseainetega (siin võid valida oma lemmikuid või kasuta põhiretsepti). Nüüd lase pätsidel veel kerkida minimaalselt 1 h käteräti all. Küpseta ahjus 35 min 225 C juures, kuni need on pealt ilusad pruunid. Proovi kohe soojalt, siis on focaccia parim! PEAROOG Bообще Wellington Veiseliha/ kirsi-veinikaste/ ahjuküüslauk/ Hasselbacki kartul
  • 600 g Nõo Lihavürsti veisefileed
  • 1 spl sinepit
  • 1 tl Santa Maria pipraid (uhmerda roheline ja rose pipar)
  • 250 g Seeni (šampinjonid või kukeseened)
  • 3 küünt küüslauku
  • 1 terve sibul
  • 5 oksa jagu lehti Grüne Fee tüümian
  • 100 g peekon /crudo (mähkimiseks, vali sobiv enda jaoks)
  • 1 leht lehttainast
  • 1 tk muna (pintseldamiseks)
  • 4 spl Oilio rapsiõli (praadimisel)
  • 50 g võid
  • 8 cl valge vein
Valmistamine: Puhasta veise sisefilee kelmest. Lõika otsad ja kasuta vaid keskmist osa. Maitsesta liha soola ja pipraga ning pruunista igast küljest kuumal pannil. Jahuta liha. Määri liha kokku sinepiga. Kui liha jahtub, siis haki seened hästi peeneks, seda võid teha ka köögikombainis, aga siis tuleb jälgida, et saaksid peene seenehakke ja mitte püree. Kuumuta suurel praepannil 2 sl õli ning või keskmisel kuumusel. Lisa peenelt hakitud seened. Kuumuta segades umbes 10 minutit, kuni seened on pehmed. Maitsesta seened soola-pipraga. Lisa valge vein ja kuumuta veel 10 minutit, kuni kogu vein on imendunud. Segu peaks olema pigem paks ja mitte laiali vajuma. Võta pann tulelt. Nüüd laota tööpinnale kahekihiline toidukile. Tee prosciutto singist sinna peale lihatüki laiune alus, aseta sellela liha ja siis seened. Keera toidukile abiga lihast, seentest ja prosciuttost kokku ilus ja ümar (tihe) rull. Aseta see külmikusse umbes 30 minutiks seisma. Laota lauale lehttainas (laua ja taina vahele puista jahu, siis ei hakka tainas kinni). Aseta liha keskele ja keera tainasse. Vaata, et kõik otsad oleks korralikult suletud. Kahvliotsaga suru nurgad korralikult kinni. Taina kokkupuute kohtadesse võid panna vee-munasegu, mis aitab tainast koos hoida. Pane rull külmkappi kuni 30 minutiks. Kuumuta ahi 200 C-ni. Pintselda roog pealt veelkord munakollase-vee seguga. Küpseta ahjus kuni pirukas on pealt kuldne ja krõbe. Küpseta 20-25 minutit pooltoore (medium-rare) ja 30 minutit poolküpse (medium) jaoks. Serveeri liha koos kartuli, kastme ja ahjuküüslauguga. Hasselebacki kartul
  • 600 g L suurus kartuleid (kooritud)
  • 1 spl võid
  • 5 oksa jagu lehti Grüne Fee tüümiani
  • 2 küünt küüslauku
  • 60 g Tartu Milli riivsaia
  • 60 g riivitud parmesani juustu
  • maitse järgi soola ja pipart
  • 2 spl Oilio rapsiõli
Valmistamine Viiluta kartul kuni kartuli keskmise südamikuni terava noaga. Tee umbes 10-15 õhukest sisselõiget. Sega kokku riivsai, parmesan, sool, pipar ja küüslauk. Pintselda õliga kartulid ja lisa peale õhuke kiht segu. Kõige tippu aseta või. Küpseta ahjus kartulit 200 C juures ca 30 minutit. Kirsi -punaveinikaste
  • 2 spl tomatipastat
  • 300 ml punast veini
  • 100 g sügavkülmutatud kirsse
  • 100 g võid
  • 100 g juursellerit
  • 100 g sibulat
  • 10 g küüslauku
  • 50 g kirsimoosi
  • 300 ml puljongit
Valmistamine: Kuumuta sibul, juurseller ja küüslauk. Lisa tomatipasta ja kuumuta veel 2-3 min.Lisa nüüd punane vein ja keeda madalal tulel ca 30 min. Edasi lisa puljong ja kirsid, keeda kõike veel ca 30 min. Nüüd sega kõik saumikseriga ning aja läbi sõela. Saadud massile lisa kirsimoos ja keeda segu pisut. Enne serveerimist vispelda juurde või. Kui kaste pole piisavalt sobiva konsistentsiga, siis keeda kõike eriti madalal tulel, et kaste saaks kokku keeda ja pakseneda. Röstitud ahjuküüslauk
  • 1 terve küüslauk
  • või/ suhkur
  • 1tl konjakit
  • 1tl mett
  • 30 g võid
Valmistamine: Sega omavahel konjak, mesi ja maitseained. Määri küüslauk seguga ja aseta peale võitükk. Küpseta ahjus 180 C juures 30 minutit. MAGUSTOIT Точно fondant Kirsijäätis / šokolaadikook / Amaretto küpsis
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 200 g võid
  • 150 g suhkrut
  • 70 g Tartu Milli nisujahu
  • 4 suurt muna
Valmistamine: Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks. Sega juurde jahu. Sulata vesivannil šokolaad. LIsa sellele või. Sega kokku šokolaadi-või mass ja muna-jahu mass. Vala segu eelnevalt või ja kakaoga määritud vormidesse. Küpseta fondant 10-12 min ahjus 180 C juures. Serveeri kohe! Kirsi sorbee
  • 120 külmutatud kirsse (toormoosiks ilma suhkruta)
  • 30 g Nopri piima
  • 30 g suhkrut
  • 30 ml Nopri vahukoort
Kuumuta piim ja suhkur omavahel siirupiks, maksimaalselt 30 kraadini, nii palju et lihtsalt suhkur lahustuks. Pane kirsimoos ja piima-suhkrusiirup jäätisemasinasse ja 10 minuti pärast lisa koor. Kui tahad natuke rammusamat, võib koort rohkem panna. Mustika-mündikaste
  • 500 g mustikaid
  • 50 g Grüne Fee piparmünti
  • 200 ml vett
Valmistamine: Blenderda kõik omavahel. Serveeri.   Toidud aitas täiuslikuks muuta: Menüü jaoks kõige parema tooraine saad Nõmme turult.