Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: loo kodus pühademeeleolu klassikalise jõulukoogiga!

Jõulukook. Pilt on illustratiivne.
Jõulukook. Pilt on illustratiivne. — FOTO: 123rf.

Jõulud on ukse ees ning mis võiks olla parem viis pühadeaegse meeleolu loomiseks kui maitsvate küpsetiste valmistamine? Siin on jõulukoogi retsept, mis toob su koju jõulumaitse!

Koostisosad

Koogipõhi:

225 g võid
225 g pruuni suhkrut
4 muna
225 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit
100 g kuivatatud puuvilju (näiteks rosinad, apelsinikoor, viigimarjad)

Katteks:

450 g mandlilaaste või -jahu
450 g tuhksuhkrut
3 suurt munavalget
1 tl sidrunimahla
Marjad ja piparkoogikaunistused (valikuline)

Valmistamine:

Eelsoojenda ahi temperatuurini 160°C. Vooderda 23 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga.
Võta suur kauss ja vahusta või suhkruga kohevaks. Lisa ükshaaval munad, iga muna lisamise järel sega korralikult.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja maitseained. Lisa jahusegu järk-järgult või-suhkru-munasegule ning sega ühtlaseks tainaks. Lisa kuivatatud puuviljad ja sega need taina sisse.
Vala tainas ettevalmistatud vormi ja silu pind ühtlaseks.
Küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 1 tund või kuni kook on küps (kui kasutad küpsetusvarda, siis peaks see kooki sisenedes jääma puhtaks). Lase jahtuda enne katmise alustamist.
Katte valmistamiseks vahusta munavalged jäigaks vahuks. Lisa sidrunimahl ja tuhksuhkur järk-järgult, kuni segu on läikiv ja paks.
Kata jahtunud kook paksu kihina mandlijahu-tuhksuhkruseguga. Lisa kaunistuseks marju või piparkoogitükikesi.
Lase kihil umbes ööpäev seista, et maitseained kooki imbuvad ja kook muutub veelgi maitsvamaks. 

TV3 portaal soovib head katsetamist ning imelisi jõule!

Kommentaarid puuduvad