Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT! Traditsiooniline hapukapsas, mis sobib ideaalselt jõululauale

Hapukapsas
Hapukapsas. — FOTO: 123rf.

Üks klassikaline roog, mis sageli leiab oma koha pidulikul jõululaual, on hapukapsas. Siin on lihtsa, kuid hõrgu hapukapsa retsept.

Koostisosad:

1 kg hapukapsast
2 spl võid või õli
1 suur sibul, hakitud
2 õuna, kooritud ja tükeldatud
3 loorberilehte
5 tera musta pipart
3 nelki
2 spl suhkrut või mett
2 dl õunamahla
soovi korral lisaks: 200 g suitsu- või pekikontsa
Valmistamine:

Kuumuta suuremas potis või pannil või õli. Lisa hakitud sibul ja kuumuta, kuni see muutub klaasjaks.
Lisa kapsas ja sega hoolikalt läbi.
Sega juurde tükeldatud õunad, loorberilehed, pipar, nelk ja suhkur või mesi.
Vala peale õunamahl ning lisa vajadusel veidi vett, et kapsas oleks kaetud.
Kui kasutad suitsu- või pekikontsa, aseta see kapsa sisse.
Hauta kapsast madalal kuumusel kaane all umbes 1,5–2 tundi, kuni kapsas on pehme ja maitseained on hästi segunenud.
Vajadusel lisa küpsemise ajal veidi vett, et kapsas ei kõrbeks poti põhja külge.
Serveeri hapukapsast koos lemmikliha, näiteks sealihakarbonaadi või verivorstiga. Kaunistuseks võid lisada veidi värskeid ürte.
See lihtne hapukapsa retsept on ideaalne lisand igale jõululauale. Oluline on meeles pidada, et mõnikord võib hapukapsas veelgi parema maitse saavutamiseks seista ja küpseda järgmisel päeval pärast valmistamist. Seega tasub valmistada seda veidi rohkem, et nautida seda ka järgmisel päeval.

Head nautimist ning ilusaid pühi soovib TV3 portaali tiim!

Kommentaarid puuduvad