Reklaam sulgub sekundi pärast

ÜLEVAADE! Kuidas tähistavad tuntud eestlased Vabariigi aastapäeva?

Joel Ostrat, Marju Karin ja Ott Kiivikas
Joel Ostrat, Marju Karin ja Ott Kiivikas — FOTO: TV3/kollaaž

Vabariigi aastapäev on juba 24. veebruaril ning selle puhul uurisime, millised on Eesti avaliku tegelaste plaanid sel tähtsal päeval.

Ott Kiivikas sõnas, et praeguse plaaani järgi on minna paraadi vaatama ja õhtul sõpradele külla, kus vaadatakse koos tähtsate inimeste pidu. "Sööme seda, mida külas pakutakse ja küllap on see inspireeritud Eesti traditsioonidest," rääkis Kiivikas. 

Marju Karin rääkis, et tavaliselt tähistavad nad seda päeva perega ning vaadatakse ka Presidendi vastuvõttu. "Sellega on meil aga nali," sõnas Karin ning lisas, et kui teised hindavad seal kleite, siis nemad vaatavad kui head tööd on endaga daamid ja härrad teinud. "Ja kas oma kliendid ikka ilusad ja värsked!" rääkis ta. 

Silvia Ilvese jaoks on Vabariigi aastapäev täis põnevaid plaane. “Kui tavaliselt ma olen andnud kontserte igal pool üle Eesti, siis homme esinen tõrvikurongkäigul,” sõnas ta ning lisas, et pole varem seal käinud. Silvia jaoks ei ole tegemist absoluutselt poliitilise sündmusega ning ta läheks sinna ka juhul, kui seda korraldaks mõni teine erakond.

Hommikul on Silvial plaanis minna koos lastega vaatama ka lipuheiskamist. “Stefani ja Tristani isa peab tööasjus minema sinna niikuinii marssima. Äkki suudame hommikul vara kell 5 ärgata ja minna vaatama,” rääkis ta. Samuti veedab Silvia sel päeval oma vanematega. “Kõige tähtsam on perega veeta aega ja tähistada üheskoos!”

Joel Ostrat sõnas, et tal on sel aastal plaanis korralik kokkamine teha. Tähtsat päeva tähistab Joel oma elukaaslase Laura pere juures. Joel jagas TV3.ee portaali lugejatega ka põnevat retsepti, mida ta ise teha plaanib: 

Piima marinaadis seakõht 

Kokku võtab aega 28h (24h marinaadis + 4h küpsetamist)

Marinaadiks on puhas piim. Piima sees tuleb seakõhtu marineerida 24 tundi. Hiljem lisada sool ja roheline pipar, puljong, loorber ning sibul ja porgand. Järgmisel päeval, kui on möödas 24 tundi, küpsetada liha 4 tundi 120 kraadi juures ning seejärel lõpus 190 kraadi juures, et nahk krõbedaks saada. Seakõhu kõrvale teeb Joel ise sibula-bataadikreemi ning ahjupeete.

Kommentaarid puuduvad