Täna õhtul kell 20.00 on TV3 eetris “Joel Ostrati suur õhtusöök” järjekordne episood, kus on külas ansambel Trafficu solist Silver Laas. Nüüd on kõigil võimalus saates olnud roogasid katsetada ka kodus. Vaata retsepte artiklist! Silver Laas tegi saates kolm rooga, mille retsepte täiustas tippkokk Joel Ostrat. Kõikide retseptide toidukogused on mõeldud neljale einestajale. EELROOG: Pidupäeva kroonijuveel kartulisalat / forellimari / basiiliku tšips / begoonia Eelroog — FOTO: TV3 Kartulisalat: 1 kg "Laura" kartulit3 tk porgandit300 g suitsu seafileed1 tk värske kurkveerand suurest sibulast1 väiksem (300 g) purk konservherneid4 tk muna500 g majoneesi200 g hapukoort 1 spl magusat sinepitvärsket tilli1 tl mett cayenne pipart Kaunistuseks: forellimari 1 spl / rohelised ürdid ja söödavad lilled (begoonia) Valmistamine: Keeda kartul ja porgand pehmeks ja tükelda. Tükelda till, liha, kurk. Keeda muna 6-7 min ja riivi peale jahutamist. Sega kokku kõik komponendid. Sega kokku ka majonees, hapukoor, sool, mesi ja sinep. Kõige lõpuks sega kokku kaste ja salat, vajadusel maitsesta üle. Basiiliku tšips: Blenderda kokku 1 muna, 3 spl jahu, 1 klaas piima, suhkur ja sool. Lehemotiivi tegemiseks on sul vaja silikoonvormi. Küpseta vormi peal lehte 6-7 minutit ca 170 kraadi juures. Serveeri kartulisalat ümmarguses vormis, laota peale kalamari. Lisa kaunistuseks basiiliku tšips ja söödavad lilled, ürdid. Silver Laas — FOTO: TV3 PEAROOG: Kalakuninga Yin ja Yang ☯ lõhe / Premium vinegrett / hapukoore krõbedik / pastinaagi-lillkapsa kreem Pearoog — FOTO: TV3 Ahjulõhe Lõhe lõika paraja suurusega tükkideks, maitsesta soolahelvestega. Küpseta 160 kraadi juures 8-10 minutit (sõltub kala paksusest). Premium vinegrett: 1 pdl A. Le Coq Premiumit100 g võiUmami punase veini äädikassool Kuumuta õlu madalal tulel pool kogusest alla (maitse intensiivistub ja alkohol aurustub). Nüüd tõsta tulelt ja vispelda sisse külmkapikülm või (väikeste kuubikute haaval). Vispeldama peab kõvasti ja kaua (ca 1-2 min), lisa sool ja äädikas, serveeri (vajadusel kasuta saumikserit, et saada kastmesse vahtu). Pastinaagi-lillkapsa kreem 1 tk pastinaak 1 tk lillkapsas 100 g või500 ml piima sool Lõigu lillkapsas ja pastinaak väikesteks kuubikuteks. Pane köögiviljakuubikud koos piimaga keema. Keeda, kuni kuubikud on pehmed, kurna enamik piima ära, maitsesta soolaga, lisa või ja blenderda siidjaks kreemiks. Hapukoore krõbedik 1 pakk hapukoort1 spl võid Kuumuta hapukoort potis, kuni see hakkab tükki minema ja pruuniks muutuma. Lisa või ja kuumuta kõike seni, kuni vedelik on aurustunud ja hapukoore pruun osa hakkab potipõhja nakkuma. Kuumuta veel (kogu protsess võtab aega ca 6-10 min, sõltuvalt kuumusest). Nüüd vala saadud tulemus köögipaberile, et vedelik veel välja läheks, kuivata seda 50-60 kraadi juures ahjus umbes paar tundi. Ahjust tuleb välja krõbe karamelline hapukoore crumble. Serveeri rooga rohelise ürdi, mõne natuke küpsetatud noore porgandi ja pistaatsiapähkli puru ning muidugi armastusega. Joel ja Silver — FOTO: TV3 DESSERT: Suussulav vaarikas laavakook / sõprade nõutud jäätis / vaarika-porteri kaste / veel vaarikaid Magustoit — FOTO: TV3 Laavakook 170 g tume šokolaad150 g suhkur160 g või 4 tk muna 70 g jahu (sõelutuna)kakaopulber (vormide määrimiseks) Määri ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt. Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi ja või segu ning vahusta seda mikseriga veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit. Kalla segu ettevalmistatud vormidesse. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit - MITTE ROHKEM, muidu ei ole kook seest enam vedel! Porteri kaste 1 klaas A.Le Coq Baltic Porter 2 spl mesi 100 g või 2 spl vaarikamoos Umami vaarikaäädikasKuumuta potis mesi, kuni see karamellistub (ca 5-7 min, lõhnast tunned karamelli). Lisa porter ja keeda veel umbes 10-15 min madalal tulel. Lisa äädikas ja vispelda sisse külmkapikülm või (väikeste kuubikutena) pidevalt segades. Lõppviimistluseks sobib ka blenderiga kastme blenderdamine koos moosiga. Naudi! Serveeri kook oma lemmikjäätisega (tavaliselt serveeritakse laavakooki vaniljejäätisega). Kasuta kaunistamiseks ka värskeid ja külmkuivatatud vaarikaid, lisa porterikaste ja midagi rohelist (näiteks münti)! bioderma — FOTO: bioderema Sisuturundus Kuidas hoolitseda silmaümbruse õrna naha eest? Tallinna Hoiu-laenuühistu — FOTO: Tallinna Hoiu-laenuühistu Sisuturundus Eesti kõige kasulikum hoiulaenuühistu tõstab hoiuste intresse
Tallinna Hoiu-laenuühistu — FOTO: Tallinna Hoiu-laenuühistu Sisuturundus Eesti kõige kasulikum hoiulaenuühistu tõstab hoiuste intresse
Jevgeni Ossinovski — FOTO: Jaanus Lensment/Delfi Meedia Päevakaja Opositsioon algatas linnapea Jevgeni Ossinovski umbusaldamise
Järgmisel õppeaastal toimuvad põhikooli lõpueksamid varem — FOTO: Jaanus Lensment/Delfi Meedia Päevakaja Ootamatu! Järgmisel õppeaastal toimuvad põhikooli lõpueksamid varem
Gita Siimpoeg ja Robin Valting — FOTO: Power Hit Radio Nöusense Robin Valting ja Gita Siimpoeg ületasid üheskoos suure hirmu: see ei ole lihtsalt okei!
Merily ja Merten Loss — FOTO: TV3 Ausalt rahast Inspireeriv! Koroonakriisis ettevõtte loonud paar räägib, kuidas nad laste kõrvalt finantsvabaks said
Kuidas leida soodsaim laen internetist — FOTO: Nordicbanks.ee Sisuturundus Kuidas leida soodsaim laen internetist: tutvuge võimalustega Nordicbanks.ee kaudu
Parimad robottolmuimejad — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Parimad robottolmuimejad: 2024. aasta ülevaade