Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPTID | Mõminaräppar nublu on osav nii riimide kirjutamises kui ka kokkamises

Joel ja nublu
Joel ja nublu — FOTO: TV3

Täna õhtul kell 20.00 on TV3 eetris “Joel Ostrati suur õhtusöök” järjekordne episood, kus on Maarjamaa kuulsaim mõminaräppar nublu. Nüüd on kõigil võimalus saates olnud roogasid katsetada ka kodus. Vaata retsepte artiklist!

nublu tegi saates kolm rooga, mille retsepte täiustas tippkokk Joel Ostrat. Kõikide retseptide toidukogused on mõeldud neljale einestajale.

EELROOG: Reis ümber maailma

lõhe / meloni-kurgisalat / taijin / koriander / Umami vürtsid

Eelroog
Eelroog — FOTO: TV3

300 g lõhefileed

Marinaad lõhele:

1 sidruni mahl 
1 spl mesi või suhkur
2 spl Umami kalamansi äädikas                              
pool punast sibulat
1 küüs küüslauk                                        
1 väike jupp ingverit                                                           
pool kauna tšillit (testi teravust ja leia endale sobiv)
3 spl oliiviõli                                                        

Fileeri kala väikesteks õhukesteks viiludeks. Valmista marinaad. Riivi ingver, küüslauk, haki tšilli ja sibul, sega kõik omavahel kokku. Nüüd lisa sinna juurde vedelikud ja maitseained. See protsess on iga koka enda teha, milline on tulemus. Mängi soola, vürtsi, magusa ja happega, leia õige tasakaal.

Kui marinaad valmis, sega see kalaga, lase kalal küpsetada marinaadis ca 3-5 minutit (sõltub kala tükkide paksusest). 

Meloni tajin salat

1 kurk (väike)                                                                      
veerand melonit                                                           
1 spl Umami tajin maitseaine                                   

Tükelda kõik pisikeseks ja maitsesta taijiniga.

Serveeri kala cevichega.

Tomatisalat

1 tk kirsstomat                                                 
10 lehte koriandrit                                                       
sool                                                       

Kirsstomat haki pooleks, lisa sool, värske hakitud koriander.

Avokaadokreem

sool                                                                          
1 terve pehme avokaado                                                   
poole laimi mahl                                             

Blenderda avokaado,laimi mahl ja sool ja köögi pritsiga tee väiksed täpid kala juurde serveerimisel.

Tilliõli                                                   

100 ml õli                                                                               
sool                                                                             
peoga värsket tilli                                                                         

Blenderda pikalt ca 3 minutit tilli koos õli ja soolaga.

Pane serveerimiseks kastmepudelisse.

SERVEERIMINE:

Laota marineeritud kala taldrikule (rohkem keskele) koos marinaadiga (vaata, et marinaadi tükikesi kaasa saaks). Nüüd pane avokaadokreem pritskotti ja lase ümber kala 3-4 avokaado-kreemi kuhjakest, kokku ca 20g.

Aseta meloni-tajini salat kala peale, tomati salat kala ümber, nirista juurde tilliõli. Voilaa ja valmis!

nublu
nublu — FOTO: TV3

PEAROOG: Tõde ja õigus

rebiliha / lõkkekartul / särtsukurk / liha lumi / kodujuust

Pearoog
Pearoog — FOTO: TV3

Hakklihakaste 

500 g sea ja veise seguhakkliha 
1 sibul                                                                
3 küünt küüslauku                                                                      
250 ml FoodStudio kanapuljong
100 g  sulatatud juustu Merevaik                         
250 ml rõõsk koor 35%
maitseks sool, pipar                                                      
peoga lehtpeterselli       
õli                                                         

Tükelda sibul ja küüslauk, kuumuta pannil õlis keskmise kuumuse juures klaasjaks.

Lisa nüüd hakkliha, pruunista liha segades. Kui liha pruun, lisa puljong, maitsesta soola ja pipraga ja küpseta ca 5 min veel.

Nüüd lisa rõõsk koor, merevaik ja keera tuli madalamaks. Las kõik podiseb ca 15 min kuni konsistents on hea ja paras. Nüüd lisa hakitud petersell ning vaja kõik blenderisse. Blenderda kõik kreemiks.

Rebitud liha                                                     

350 g sea tagatükk                                                   
1 spl Sambal Oelek tšillipasta                  
1 klaas õli                                                                                 
3 klaasi puljong (vedelik peab katma küpsemise ajal liha) kasuta kas puljongi kuubikut või valmis puljongit 
1 terve sibul                                                               
3 küünt küüslauku                                                        
1 tl paprika pulber                                       

Küpseta liha maitseainetega puljongis 8h pehmeks, rebi see tükkideks kohe soojalt.

Aseta liha ahjupotiga ahju 8H 150C juurde. Vahepeal piilu, kuidas läheb ja kas vedelikku ikka jagub, kuni lõpuni peab olema liha vähemalt pooles mahus vedelikus. Kui liha on valmis siis lase tal jahtuda kuid rebi liha lahti soojalt. Siis tuleb ilusam ja rebimine on lihtsam. 

Lõkkekartul

4 tk suuremat kartulit                                                            
sool                                                                    
80 g või                                                                    

Keeda kartul pool pehmeks. Nüüd viska see koos või ja soolaga fooliumisse ja grillil süte peale.

Küpseta kartul valmis, ca 300 C juures 10 minutit.

Särtsukurk

1 terve väike kurk (kooritud)                                    
1 tl sool                                                                             
1 tl suhkur                                                           
5 spl äädikat                                                         
1 kaun tšillit                                                                   

Viiluta kooritud kurk ratasteks. Sega marinaad kokku ja lase kurgil seal seista ca 10 h.

Kui saad panna kurgi vaakumisse siis toimib kõik 1h -ga!

Kodujuustu salat           

400 g kodujuustu                                                    
1 väike kimp tilli                                                                            
sool                                                               

Sega komponendid ja lase enne serveerimist 10 min seista.

Vinnutatud ja kuivatatud liha (see käib prae tippu)

Liha maitsestad soola-pipraga, küpsetad vaakumkotis 80'C ja 6 tundi.

Lased lihal jahtuda, rebid liha peenikesteks kiududeks ja röstid kuival pannil, kuni liha on saanud külge veidi värvi ja on käega katsudes kuiv.

Paned vindunud liha dehüdraatorisse 70'C ja 4h, välja võttes lase lihal jahtuda ja blenderda väikeste kogustena imelises Blendteci blenderis, kuniks liha on saavutanud õige tekstuuri.

SERVEERIMINE:

Lõkkekartul täida lihaga ja pane taldriku keskele. Särtsukurk aseta koos kodujuustuga kõige tipuks kartuli peale. Hakklihakreem vala ümber kartuli ning puista peale kuivatatud liha. Kõige tipuks maitseroheline.

nublu
nublu — FOTO: TV3

DESSERT: Sayonara, kits!

kitsepiimajogurt / kitsepiima valgehallitusjuust / magus muld 

Magustoit
— FOTO: TV3

Kitsejuustu mousse 

150g  Andri-Peedo kitsepiima valgehallitusjuust 
225g Andri-Peedo kitsepiima jogurt 
150 g rõõsk koor 35%  
45 g suhkur 45g
4 tk želatiinilehed 

Pane želatiinilehed külma vette ligunema vähemalt 10 minutiks.

Kuumuta väikeses potis kitsejuust ja jogurt 80 C kraadini, peaaegu keemiseni pidevalt vispliga segades, et ei jääks juustu tükke sisse. Kui segu on 80 C ni jõudnud, lisa leotatud želatiinilehed, pigista vesi lehtedest tugevalt välja. Lase segul jahtuda toatemperatuuril 10 min.

Eraldi nõus klopi rõõsk koor ja suhkur hapukoore paksuseks massiks ning lisa kitsejuustu ja jogurti segu ning sega ühtlaseks massiks. Vala läbi tiheda sõela kannu ning siis soovitud vormidesse. Lase seista vähemalt 6 tundi.

Keefiri kreem

100 g keefir 
100 g toorjuust 
20 g suhkur
2 g kartulitärklis

Sega kõik komponendid omavahel kokku ja pane pritskotti.

Meekreem

500 g rõõsk koor 
30 g õietolm 
90 g mesi 
3 tk munakollane
soola natuke
2 lehte želatiinilehed

Pane želatiin külma vette likku. Sega õietolm rõõsa koorega ja kuumuta 80 C kraadini, kurna läbi sõela. Sega omavahel kokku munakollane, suhkur, mesi, sool ja sega soe koore segu tasakesi muna massi hulka. Tõsta saadud segu korra pliidile, pidevalt segades ning sega sisse želatiin. Jahuta kreem külmkapis maha.

Kamapuru

525 g nisujahu
525 g kamajahu 
55g suhkur
110 g või 

Kaalu kokku kuivained ja lisa toasoe või ning sega kõik ühtlaseks massiks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja küpseta ahjus 160 C kraadi juures 10 minutit.

SERVEERIMINE:

Magusroas ole ekstra mänguline. Kitsejuustu mousse lase läbi pritskoti taldrikule. Peale pane kama puru. Meekreem ja keefiirikreem lase vaheldumisi kitsejuustu vahele.

Kõige tipuks maitseürt või söödav lilleõis.

Kommentaarid puuduvad