Täna õhtul kell 20.00 on TV3 eetris “Joel Ostrati suur õhtusöök” järjekordne episood, kus on Maarjamaa kuulsaim mõminaräppar nublu. Nüüd on kõigil võimalus saates olnud roogasid katsetada ka kodus. Vaata retsepte artiklist! nublu tegi saates kolm rooga, mille retsepte täiustas tippkokk Joel Ostrat. Kõikide retseptide toidukogused on mõeldud neljale einestajale. EELROOG: Reis ümber maailma lõhe / meloni-kurgisalat / taijin / koriander / Umami vürtsid Eelroog — FOTO: TV3 300 g lõhefileed Marinaad lõhele: 1 sidruni mahl 1 spl mesi või suhkur2 spl Umami kalamansi äädikas pool punast sibulat1 küüs küüslauk 1 väike jupp ingverit pool kauna tšillit (testi teravust ja leia endale sobiv)3 spl oliiviõli Fileeri kala väikesteks õhukesteks viiludeks. Valmista marinaad. Riivi ingver, küüslauk, haki tšilli ja sibul, sega kõik omavahel kokku. Nüüd lisa sinna juurde vedelikud ja maitseained. See protsess on iga koka enda teha, milline on tulemus. Mängi soola, vürtsi, magusa ja happega, leia õige tasakaal. Kui marinaad valmis, sega see kalaga, lase kalal küpsetada marinaadis ca 3-5 minutit (sõltub kala tükkide paksusest). Meloni tajin salat 1 kurk (väike) veerand melonit 1 spl Umami tajin maitseaine Tükelda kõik pisikeseks ja maitsesta taijiniga. Serveeri kala cevichega. Tomatisalat 1 tk kirsstomat 10 lehte koriandrit sool Kirsstomat haki pooleks, lisa sool, värske hakitud koriander. Avokaadokreem sool 1 terve pehme avokaado poole laimi mahl Blenderda avokaado,laimi mahl ja sool ja köögi pritsiga tee väiksed täpid kala juurde serveerimisel. Tilliõli 100 ml õli sool peoga värsket tilli Blenderda pikalt ca 3 minutit tilli koos õli ja soolaga. Pane serveerimiseks kastmepudelisse. SERVEERIMINE: Laota marineeritud kala taldrikule (rohkem keskele) koos marinaadiga (vaata, et marinaadi tükikesi kaasa saaks). Nüüd pane avokaadokreem pritskotti ja lase ümber kala 3-4 avokaado-kreemi kuhjakest, kokku ca 20g. Aseta meloni-tajini salat kala peale, tomati salat kala ümber, nirista juurde tilliõli. Voilaa ja valmis! nublu — FOTO: TV3 PEAROOG: Tõde ja õigus rebiliha / lõkkekartul / särtsukurk / liha lumi / kodujuust Pearoog — FOTO: TV3 Hakklihakaste 500 g sea ja veise seguhakkliha 1 sibul 3 küünt küüslauku 250 ml FoodStudio kanapuljong100 g sulatatud juustu Merevaik 250 ml rõõsk koor 35%maitseks sool, pipar peoga lehtpeterselli õli Tükelda sibul ja küüslauk, kuumuta pannil õlis keskmise kuumuse juures klaasjaks. Lisa nüüd hakkliha, pruunista liha segades. Kui liha pruun, lisa puljong, maitsesta soola ja pipraga ja küpseta ca 5 min veel. Nüüd lisa rõõsk koor, merevaik ja keera tuli madalamaks. Las kõik podiseb ca 15 min kuni konsistents on hea ja paras. Nüüd lisa hakitud petersell ning vaja kõik blenderisse. Blenderda kõik kreemiks. Rebitud liha 350 g sea tagatükk 1 spl Sambal Oelek tšillipasta 1 klaas õli 3 klaasi puljong (vedelik peab katma küpsemise ajal liha) kasuta kas puljongi kuubikut või valmis puljongit 1 terve sibul 3 küünt küüslauku 1 tl paprika pulber Küpseta liha maitseainetega puljongis 8h pehmeks, rebi see tükkideks kohe soojalt. Aseta liha ahjupotiga ahju 8H 150C juurde. Vahepeal piilu, kuidas läheb ja kas vedelikku ikka jagub, kuni lõpuni peab olema liha vähemalt pooles mahus vedelikus. Kui liha on valmis siis lase tal jahtuda kuid rebi liha lahti soojalt. Siis tuleb ilusam ja rebimine on lihtsam. Lõkkekartul 4 tk suuremat kartulit sool 80 g või Keeda kartul pool pehmeks. Nüüd viska see koos või ja soolaga fooliumisse ja grillil süte peale. Küpseta kartul valmis, ca 300 C juures 10 minutit. Särtsukurk 1 terve väike kurk (kooritud) 1 tl sool 1 tl suhkur 5 spl äädikat 1 kaun tšillit Viiluta kooritud kurk ratasteks. Sega marinaad kokku ja lase kurgil seal seista ca 10 h. Kui saad panna kurgi vaakumisse siis toimib kõik 1h -ga! Kodujuustu salat 400 g kodujuustu 1 väike kimp tilli sool Sega komponendid ja lase enne serveerimist 10 min seista. Vinnutatud ja kuivatatud liha (see käib prae tippu) Liha maitsestad soola-pipraga, küpsetad vaakumkotis 80'C ja 6 tundi. Lased lihal jahtuda, rebid liha peenikesteks kiududeks ja röstid kuival pannil, kuni liha on saanud külge veidi värvi ja on käega katsudes kuiv. Paned vindunud liha dehüdraatorisse 70'C ja 4h, välja võttes lase lihal jahtuda ja blenderda väikeste kogustena imelises Blendteci blenderis, kuniks liha on saavutanud õige tekstuuri. SERVEERIMINE: Lõkkekartul täida lihaga ja pane taldriku keskele. Särtsukurk aseta koos kodujuustuga kõige tipuks kartuli peale. Hakklihakreem vala ümber kartuli ning puista peale kuivatatud liha. Kõige tipuks maitseroheline. nublu — FOTO: TV3 DESSERT: Sayonara, kits! kitsepiimajogurt / kitsepiima valgehallitusjuust / magus muld — FOTO: TV3 Kitsejuustu mousse 150g Andri-Peedo kitsepiima valgehallitusjuust 225g Andri-Peedo kitsepiima jogurt 150 g rõõsk koor 35% 45 g suhkur 45g4 tk želatiinilehed Pane želatiinilehed külma vette ligunema vähemalt 10 minutiks. Kuumuta väikeses potis kitsejuust ja jogurt 80 C kraadini, peaaegu keemiseni pidevalt vispliga segades, et ei jääks juustu tükke sisse. Kui segu on 80 C ni jõudnud, lisa leotatud želatiinilehed, pigista vesi lehtedest tugevalt välja. Lase segul jahtuda toatemperatuuril 10 min. Eraldi nõus klopi rõõsk koor ja suhkur hapukoore paksuseks massiks ning lisa kitsejuustu ja jogurti segu ning sega ühtlaseks massiks. Vala läbi tiheda sõela kannu ning siis soovitud vormidesse. Lase seista vähemalt 6 tundi. Keefiri kreem 100 g keefir 100 g toorjuust 20 g suhkur2 g kartulitärklis Sega kõik komponendid omavahel kokku ja pane pritskotti. Meekreem 500 g rõõsk koor 30 g õietolm 90 g mesi 3 tk munakollanesoola natuke2 lehte želatiinilehed Pane želatiin külma vette likku. Sega õietolm rõõsa koorega ja kuumuta 80 C kraadini, kurna läbi sõela. Sega omavahel kokku munakollane, suhkur, mesi, sool ja sega soe koore segu tasakesi muna massi hulka. Tõsta saadud segu korra pliidile, pidevalt segades ning sega sisse želatiin. Jahuta kreem külmkapis maha. Kamapuru 525 g nisujahu525 g kamajahu 55g suhkur110 g või Kaalu kokku kuivained ja lisa toasoe või ning sega kõik ühtlaseks massiks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja küpseta ahjus 160 C kraadi juures 10 minutit. SERVEERIMINE: Magusroas ole ekstra mänguline. Kitsejuustu mousse lase läbi pritskoti taldrikule. Peale pane kama puru. Meekreem ja keefiirikreem lase vaheldumisi kitsejuustu vahele. Kõige tipuks maitseürt või söödav lilleõis. Remondifirma.ee Sisuturundus Köögi planeerimine – ole loov, jää praktiliseks bioderma — FOTO: bioderema Sisuturundus Kuidas hoolitseda silmaümbruse õrna naha eest?
Maskis laulja VIDEO | Flamingoks maskeerunud Desiree Mumm avaldas, kuidas ta saladust oma elukaaslase eest varjas
Flamingo maski all oli Desiree Mumm — FOTO: TV3/Erakogu Maskis laulja Desiree Mumm maskisaate telgitagustest: tundub imelik, aga see on tõesti väga keeruline!
Pull — FOTO: TV3 Maskis laulja GALERII | Räpp, rokk ja disko! Vaata, milline möll käib “Maskis laulja” kuuendas saates
Pilt on illustratiivne. — FOTO: Bodo Marks/dpa/Bodo Marks/Scanpix Päevakaja Balti välisministrid: Tartu lennujaam on venelaste hübriidrünnaku all
Ülemäärane niiskus soodustab hallituse, bakterite, viiruste ja ebameeldivate lõhnade levikut — FOTO: 123rf Sisuturundus Tervislikuma siseõhu nimel tasub vaeva näha
Sokisahtlist leiad parimad kingid! — FOTO: Sokisahtel.ee Sisuturundus Kas otsid oma maailma parimale emale kingitust? Sokisahtlist leiad parimad kingid!