Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPTID | Kuidas saab köögis hakkama Eleryn Tiit, kes eelistab hoopis väljas einestada?

Eleryn Tiit
Eleryn Tiit — FOTO: TV3

Täna õhtul kell 20.00 on TV3 eetris “Joel Ostrati suur õhtusöök” järjekordne episood, kus seekord kokkab laulja Eleryn Tiit. Nüüd on kõigil võimalus saates olnud roogasid katsetada ka kodus. Vaata retsepte artiklist!

Eleryn Tiit  kokkas saates kolm rooga, mille retsepte täiustas tippkokk Joel Ostrat. Kõikide retseptide toidukogused on mõeldud neljale einestajale.

EELROOG: Krall catering

käsitöösai / krevett / tšilli

Eelroog
Eelroog — FOTO: TV3

Krevetid

1 küüs küüslauku                                      
16 tk hiidkrevetti                                     
pool tšillit
4 viilu Chorizo salaami vorsti
2 spl oliiviõli                                          
sool

Valmistamine

Woki küüslauk ja tšilli ja chorizo koos krevettidega õlis 3-4 minutit ja valmis ongi!

Jaapani hõnguga salat

väike peotäis rukolat                                               
12 tk kirsstomati mix
1 leht nori tšipsi                        
2 spl Yuzu Ponzu kaste           
ume ploomi seesam            

Tükelda kirsstomat pooleks, sega kokku Yuzu Ponzu kastme ja rukolaga. Viska tipuks murtud nori leht ning lõpeta roog Umami ume -ploomi seesami ja begooniaga.

Serveeri grillitud hapusaia peal krevetid, salat, rebitud nori tšips, ume seesam ja ürt.

Eleryn Tiit
Eleryn Tiit — FOTO: TV3

PEAROOG: Jahimehe tütre unelm 

mustikane metssiga / friikartul / dipikaste

Pearoog
Pearoog — FOTO: TV3

800 g metsseakael                                                    
1 purk mustikamoos                                                   
3 spl sojakaste                                                         
1 klaas Food Studio puljong                                                 
soolahelbed maitseks
2 tk loorberilehed                                                   
2 spl Sambal oelek vürtsikaste  (UMAMI)                         
1 terve sibul                                                          
1 terve porgand                                                     

Paneering

100g panko                                                        
50g Kalewi jahu 550                      
100 g Tartu Mill riivsai                                                                   

Küpsetamine:

Küpsetame sealiha koos lisanditega 160C juures 4h. Ahjust tulnud lihal lase jahtuda ning rebi soojalt. Sega liha koos puljongiga ning veereta pallid.

Pallid paneeri pankos. Küpseta õlis krõbedaks ja serveeri.

Kartul

400 g kartul                                                        
50 g või                                                             
4 oksa tüümian                                                    
maitseks soolahelbeid (Umami)                           
2 spl röstsibul                                                 

Koorega kartul keeda pehmeks. Nüüd lömasta kergelt ning küpseta või, soolahelveste, röstsibula ja tüümianiga koos ahjus krõbedaks. 190C ca 15 minutit (grilli funktsiooniga)!

Kapsa lisand 

kapsas
ingver
tšilli
küüslauk
koriander
äädikas
sool
kanapuljong

Valmistamine:

Viiluta kapsas imeõhukeseks . Tükelda imepisikesed küüslauk, tšilli ja ingver, kuumuta neid õlis ca 10 min, ei tohi praadida, kuumuta vaid madalal tulel.

Nüüd tõsta kuumus, lisa kapsas ja äädikas, sega kiiresti ja tõsta tulelt. Lõpuks lisa puljong.

Serveeri soojalt.

Kalvadosi-õunakaste

1 terve õun                                    
1 spl tomatipasta                              
2 spl Calvados                           
1 klaas õunamahl                        
1 klaas siider                                
1 terve sibul                                   
1 terve porgand                            
3 spl õli                                   

Valmistamine:

Tükelda õun, sibul, porgand, kuumuta õlis ca 5min. Lisa tomatipasta ja kuumuta seni kuni see hakkab nakkuma poti põhja. Nüüd lisa calvados. Lase alkoholil aurustuda ja lisa siis õunamahl ja siider. Keeda kõike madalal tulel ca 30 min.

Pressi tulemus läbi sõela ja maitsesta soolaga. Põmm, valmis!

Eleryn ja Joel
Eleryn ja Joel — FOTO: TV3

DESSERT: Sweet nothing

banaan / karamell / küpsis 

Dessert
Dessert — FOTO: TV3

200 G Digestive küpsiseid   
80 g võid                                
3 tk banaan                           
150 g toasooja toorjuustu       
1 purk (400 g ) dulce de leche (Umami)
200 g Tere vanilje kohupiimakreem 
300 ml 35% koor                            
1 väike tahvel šokolaadi kaunistuseks
1 tl Madagaskari vaniljepasta                   
Tonka uba maitseks riivida
1 spl suhkur                               
20 kookoslaaste                                 
4 kuuli pistaatsiajäätis             
1 pits kalvados                           
3 spl pruun suhkur                               

Nr 1 Kreem:

Vahusta 35% koor koos toorjuustuga. Maitsesta tonka oaga (riivi), suhkru ja vaniljega.

Tee vahukoore kreem. Lisa kreemile 35% koor mis koos tonka oaga keenud ca 15min. Sealt saab sügavamat maitset.

Kreem nr 1 valmis!

Nr 2 Kreem:

Banaanid küpseta koos kalvadose ja pruuni suhkruga ahjus pehmeks. Jahuta.

Lisa banaanile kohupiimakreem ja püreesta blenderis.

Kreem nr 2 valmis!

Nr 3 kreem:

Kasuta valmis Dulce de Leche kreemi (UMAMI poest saab).

Teine variant dulce de leche saamiseks on kondenspiima keeta metall purgis 3h.

Kreem 3 valmis.

Purusta digestiivi küpsised ja lisa või, küpseta ahjus 15min vahepeal segades 200C juures.

Serveeri loominguliselt kõik komponendid taldrikule: begoonia õied, kreemid, jäätis, riivitud šokolaad, kookoslaastud, jäätis, banaanikreem. Kui on, siis sobib ka besee.

Head isu!

Kommentaarid puuduvad