Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPTID | Karl Robert Saaremäe muutis eestlaste lemmikmagustoidu restoraniroaks

Karl Robert Saaremäe ja Joel Ostrat
Karl Robert Saaremäe ja Joel Ostrat — FOTO: TV3

Täna õhtul kell 20.00 on TV3 eetris “Joel Ostrati suur õhtusöök” järjekordne episood, kus seekord kokkab armastatud näitleja Karl Robert Saaremäe. Nüüd on kõigil võimalus saates olnud roogasid katsetada ka kodus. Vaata retsepte artiklist!

Karl Robert kokkas saates kolm rooga, mille retsepte täiustas tippkokk Joel Ostrat. Kõikide retseptide toidukogused on mõeldud neljale einestajale.

EELROOG: Metsa narrid

seenekreem / vürtsidega krutoonid/ krõbe sibul

Eelroog
Eelroog — FOTO: TV3

Seenesupp:

2 tk sibul
2 küünt küüslauku
pöidlajämedune ingver
pool tšillikauna
200 g erinevaid seeni (marineeritud, kuivatatud, värsked)
1 seller
1 kimp tillivarsi
1 terve porgand
1 tk kartul
3 klaasi köögiviljapuljongit
100 g või
1 klaas valget veini
1 pits sojakastet
õli / sool / valge pipar
pool klaasi läätsi

Valmistamine:

Kuumuta potis õli, lisa köögiviljad (tükeldus pigem pisemaks, v.a seened). Rösti pruunikaks, see võtab ca 5 min keskmise kuumusega pannil. Nüüd lisa vein, puljong ja soja. Keeda kõike ca 10-15 minutit.

Lisa seened ja tillivarred. Blenderda supp ca 3 minutit (kui Blendteci blender, siis supi programmiga). Lisa või ja tee lõplik maitsestus!

Supipõhjaks tee läätsed ja kartulikuubik. Keeda mõlemaid, et oleks suupäraselt pehme. Supp serveeri eelkeedetud kartulite ja läätsede peale.

Serveeri saiakrutoonidega ja lisa Umami hiina krõbesibul. Samuti lisa supile põhja 1 tl täis tšilliõli.

Kaunistuseks erinevad rohelised ürdid!

Karl Robert Saaremäe
Karl Robert Saaremäe — FOTO: TV3

PEAROOG: Kire(v) armastus

riisiroog / šašlõkk / jogurtidipp / tomati-granaatõuna salat 

Pearoog
Pearoog — FOTO: TV3

4 vart bimi ehk brokoliini
1 klaas (toorena) riis
3 tk muna
1 tk sibul
3 küünt küüslauku
1 küüne jagu ingverit
1 tk porgand
1 tk kapsas
3 spl soja
1 tl seesamiõli
2 spl praadimiseks rapsiõli 
1 õhuke kimp rohelist sibulat
peoga idusid
2 spl maapähkel 

Viiluta porgand, kapsas, küüslauk, sibul, kuumuta kõik koos riivitud ingveriga pannil keskmise kuumusega õlis. Lisa 2 min hiljem toores muna ja sega kõike kiiresti, et muna küpseks omletiks.

Lisa eelkeedetud riis, sega pidevalt kõike, nüüd maitsesta tšilli, rohelise sibula, sojakastme ja seesamiõliga. Kokku kulub kuni 5-6 minutit.

Sega kiiresti ja vala tulemus serveerimistaldrikusse. 

Kaunista keedetud bimiga (bimi keetimine on 2 minutit keevas veel). 

Peale puista röstitud maapähkli puru (purusta pähkel uhmris). Idud tipuks ja valmis ta ongi!

Granaatõuna-tomatisalat

10 tk kirsstomat
1 terve granaatõun
1 peotäis rukolat 
oliiviõli
soola
kimchi seesam kaunistuseks

Tükelda tomat neljaks, lisa granaatõuna seemned ja rukola, sega oliiviõliga, maitsesta soola ja kimchi seesamiga (Umami).

Jogurtikaste

3 spl kreeka jogurt 
1 küüslauguküüs 
1 spl adžika 
Riivi küüslauk ja sega kõik komponendid omavahel kokku. Supervärske ja kerge kikiga kaste ongi valmis!

Karl Robert Saaremäe
Karl Robert Saaremäe — FOTO: TV3

DESSERT: Kreisi krantš

kirju koera carpaccio / marjad / karamelli popcorn

Dessert
Dessert — FOTO: TV3

Kirju koer

200 g küpsised (vali lausa kaks sorti)
100 g marmelaad
50 g kuivatatud must ploom
30 g goji mari
30 g pistaatsiapähkel
1 klaas kookospiima
100 g või
1 tl kaneel
2 spl kakao
1 klaas šokolaad
2 spl suhkur

Tükelda šokolaad, ploomid, pistaatsiapähkel ja küpsis. Sega need kokku kakao, kaneeli ja goji marjadega, marmelaadiga ning tükeldatud ploomidega. Nüüd kuumuta kookospiim ja või koos suhkruga. Lase jahtuda ja sega hiljem kaks massi omavahel. 

Vormi massist ümar rull ja suru see tihedalt kilesse. Lase külmikus 24 tundi seista.

Popcorn karamelliga

1 klaas 35% rõõsk koor
1 spl või
1 klaas suhkur
sool näpuotsaga
popcorn

Kuumuta poti põhjas suhkur vedelaks, kuumuta teises potis koor ja sega need omavahel kokku.

Keeda, kuni konsistents on paraja paksusega, siis vispelda sisse või. Lisa näpuotsaga soola. Vala karamell popcornile.

Maasikakaste:

200g maasikad
natuke suhkur
natuke vanilje 

Blenderda või purusta kõik komponendid saumikseriga kastmeks.

Serveeri magustoit sellisena:

Viiluta kirju koer taldriku põhja. Lisa peale karamelli popcorn, värsked marjad ja ürt või söödavad lilled. Kõige tipuks maasikakaste ja tuhksuhkur.

Kommentaarid puuduvad