Täna õhtul kell 20.00 on TV3 eetris “Joel Ostrati suur õhtusöök” järjekordne episood, kus seekord kokkab Juss Haasma. Nüüd on kõigil võimalus saates olnud roogasid katsetada ka kodus. Vaata retsepte artiklist! Juss Haasma kokkas saates kolm rooga, mille retsepte täiustas tippkokk Joel Ostrat. Kõikide retseptide toidukogused on mõeldud neljale einestajale. EELROOG: Jääme siia! siig / toorjuustukreem / leib / kimchi seesam Eelroog — FOTO: TV3 300 g siiafilee 1 tk sidrun 200 g toorjuust (sool, till) 1 kimp murulauku 50 g või 3 viilu leiba 1 terve avokaado 1 tk pirn 4 tk vutimuna (keeda 2min) sool / pipar / natuke suhkrut 1 spl serveerides Kimchi seesam 2 kimpu tilli 1 klaas õli mikro jänesekapsas kaunistuseks Valmistamine: Tükelda siiafilee kuubikuks. Sega kokku sool, suhkur ja sega see kala kuubikutega kokku. Püreesta avokaado sidrunimahlaga ja maitsesta soolaga. Pane kreem pritskotti. Viiluta pirn ja kooritud kurk kuubikuks. Keeda 2 min vutimuna ja koori ära. Lõika enne serveerimist pooleks. Küpseta must leib ahjus krõbedaks 20 min 180C, siis blenderda väikseks (crumble). Küpseta edasi leiba koos võiga veel 15-20 min 180C juures pidevalt segades. Tilliõli: Till blenderda 60C juures thermomixis koos õliga. Sõelu läbi marli ja jahuta kiiresti külmas vees, hoia tilliõli plastik kastme pudelis. Kreem: 1 tk Merevaik1 väike kimp murulauk maitseks sool / must pipar 200 ml 35% vahukoor Vahusta vahukoor koos maitseainetega, lisa Merevaik ja lase sellel vahustajas käia koos vahukoorega. Lõpuks lisa ürdid. Serveeri kreem pritskotist taldrikule 3 kohta, lisa kala taldrikule oma äranägemise järgi. Nüüd leivapuru, siis uuesti avokaadokreem ja pirn koos kurgiga. Lõpeta roog ürdiga, peale puista kimchi seesamit. Juss Haasma — FOTO: TV3 PEAROOG: Aa… See on pearoog! kanašašlõkk / käsitööfriiikas / tšillimajonees / marineeritud sibul Pearoog — FOTO: TV3 Kanašašlõkk: 5 kartulit “Laura” friikartuliks 1 värske soolakurk Tšillimajonees (valmistamine allpool) 1 kimp rukola 1 spl granaatõunamelass (Umami) 2 tk porgand 1 tk sibul15 tk astelpaju marja 2 tk pastinaak 1 klaas piim50 g võiparmesani juust friikatele1 kg Matsimoka kanalihašašlõkk Šašlõkk: Grilli 250C juures fileešašlõkk igast küljest ca 5-6 min jooksul. Lase enne serveerimist lihal puhata ja rahuneda ca 10 min. Friikartul: Lõika kartulist parajad friikartuli tükid. Pigem laiemad kui õhemad. Pane kartul ca 5-6h seisma jääkülma vette, et tärklis eralduks. Kuivata kartul ja küpseta seda 160C juures fritüüris (või kuumas õliga täidetud potis, kasuta kindlasti termomeetrit). Kui kartul on 5-6 min küpsenud võta välja. Jahuta. Teine küpsetus on krõbeduse andmiseks. Nüüd temperatuur fritüüris 180C ja küpseta kartul lõpuni, kuni see on krõbe ja küps. Serveeri krõbeda sibula, ürtide, kuivatatud küüslauguga ja riivitud parmesani juustuga. Pastinaagikreem: Keeda pastinaagi kuubikud piimas pehmeks, lisa sool ja või ning blenderda blendtecis supiprogrammiga. Porgandikreem: Keeda porgand koos sibulaga pehmeks. Pressi astelpajust mahl. Püreesta supiprogrammiga blendtecis porgand koos võiga. Lisa lõpuks astelpaju mahl. Tšillimajo: 2 klaasi päevalilleõli2 tk munakollast 1 spl valge balsamico äädikas1 spl Dijon sineptšilli helbed või värske tšilli (vastavalt oma talumisele)sool / suhkur värsket tilli kimp Vahusta munakollane koos sinepi, tšilli ja äädikaga. Lisa sool, suhkur ja till. Nüüd hakka lisama päevalilleõli vähese jao kaupa thermomixi. Selle koguse peale täpselt kaks klaasi. Voila! Marineeritud sibul: 1 kaas õuna äädikat 2 spl mesi 1tl sool1 klaas vett2 tk punast sibulat Haki punane sibul õhukesteks rõngasteks. Lase teised ained kõik keema. Sega kuni mesi sulanud. Nüüd jahuta ja vala õhukeste punaste sibula rõngaste peale. Serveeri: Kreemid taldriku põhja ja kanašašlõkk kreemide peale. Nüüd kana peale marineeritud sibul, granaatõunamelass, panko puru, ürdid. Friikartul serveeri eraldi kaussi. Joel ja Juss — FOTO: TV3 DESSERT: Pannkoogiooper moonikoogid / šokomuld / marjad / käsitöömoos Dessert — FOTO: TV3 Pannukad: 250 ml mandlipiim 350 g sojajogurt25 g vaniljesuhkur65 g oliiviõli125 g laimimahl (vedelik, kas ostad poest või pressid värskelt nagu meie tegime) 500 g nisujahu30 g küpsetuspulber7 g sooda50 g mooniseemned Sega kõik kuivained omavahel. Vispelda vedelikud omavahel ja siis sega kaks massi kokku. Lase taignal külmas taheneda ca 30min. Küpseta õlis pannil. Moos: 100 g vaarikad 100 g põldmari 100 g mustsõstar 2 spl suhkur 20 g chia seemneid 1 klaas vett Keeda kokku ca 30 minutit. Lisandid: vaarika, maasikas, mustikas (värskelt peale) meliss kaunistuseks 2 oksa plaksusuhkur Umamist (viimasena taldrikusse) Šokomuld: 100 g suhkur 80 g vett 120g (kakaosisaldus vähemalt 65%) šokolaadi nööpe Kuumuta suhkur ja vesi 180C-ni sega šokolaadinööbid juurde kiiresti segades, sul peaks tekkima mulla sarnane kuid šokolaadist toode. Serveeri soojad pannukad, soe moos peale, siis šokomuld, marjad, roheline meliss ja plaksusuhkur UMAMI -st. Imeline! iPharma — FOTO: Shutterstock Sisuturundus Mis on kaalul, kui oled ülekaaluline? BioChronoss NeuroREST — FOTO: Shutterstock.com Sisuturundus Kvaliteetne uni on heaolu ja vaimse võimekuse võti
BioChronoss NeuroREST — FOTO: Shutterstock.com Sisuturundus Kvaliteetne uni on heaolu ja vaimse võimekuse võti
Esmaspäev tuleb suvine — FOTO: 123rf Päevakaja Lõpuks läheb soojaks! Sel nädalal on oodata suvist ilma
"Stuudio. Nädal" — FOTO: kuvatõmmis Stuudio. Nädal Merlyn Uusküla tunnetas Liis Lusmäe tulevikku: see tekitab lapses ärevust!
5MIINUST ja Puuluup asusid Tallinna lennujaamast Eurovisioni poole teele. — FOTO: TV3 Eurovision 2024 GALERII | Kohtumiseni eurolaval! 5MIINUST ja Puuluup saadeti Malmö poole teele
Frank Fruities — FOTO: Sisuturundus Sisuturundus Kingiideed emadepäevaks – jamavabad vitamiinid, mis pakatavad puuviljadest
Ülemäärane niiskus soodustab hallituse, bakterite, viiruste ja ebameeldivate lõhnade levikut — FOTO: 123rf Sisuturundus Tervislikuma siseõhu nimel tasub vaeva näha