Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPTID | Juss Haasma road, mis ajasid Joel Ostrati segadusse

Juss Haasma ja Joel Ostrat
Juss Haasma ja Joel Ostrat — FOTO: TV3

Täna õhtul kell 20.00 on TV3 eetris “Joel Ostrati suur õhtusöök” järjekordne episood, kus seekord kokkab Juss Haasma. Nüüd on kõigil võimalus saates olnud roogasid katsetada ka kodus. Vaata retsepte artiklist!

Juss Haasma kokkas saates kolm rooga, mille retsepte täiustas tippkokk Joel Ostrat. Kõikide retseptide toidukogused on mõeldud neljale einestajale.

EELROOG: Jääme siia!

siig / toorjuustukreem / leib / kimchi seesam

Eelroog
Eelroog — FOTO: TV3

300 g siiafilee                                                      
1 tk sidrun                                                                                                       
200 g toorjuust (sool, till)                                                                                
1 kimp murulauku                                                                                         
50 g või                                                                                                                                          
3 viilu leiba                                                                                         
1 terve avokaado                                                                                      
1 tk pirn                                                                                          
4 tk vutimuna (keeda 2min)                                                                               
sool / pipar / natuke suhkrut            
1 spl serveerides Kimchi seesam                                                                                            2 kimpu tilli                                                                                    
1 klaas õli                                                                                     
mikro jänesekapsas kaunistuseks

Valmistamine:

Tükelda siiafilee kuubikuks. Sega kokku sool, suhkur ja sega see kala kuubikutega kokku.

Püreesta avokaado sidrunimahlaga ja maitsesta soolaga. Pane kreem pritskotti.

Viiluta pirn ja kooritud kurk kuubikuks.

Keeda 2 min vutimuna ja koori ära. 

Lõika enne serveerimist pooleks.

Küpseta must leib ahjus krõbedaks 20 min 180C, siis blenderda väikseks (crumble). Küpseta edasi leiba koos võiga veel 15-20 min 180C juures pidevalt segades.

Tilliõli:

Till blenderda 60C juures thermomixis koos õliga. Sõelu läbi marli ja jahuta kiiresti külmas vees, hoia tilliõli plastik kastme pudelis.

Kreem:

1 tk Merevaik
1 väike kimp murulauk
maitseks sool / must pipar
200 ml 35% vahukoor

Vahusta vahukoor koos maitseainetega, lisa Merevaik ja lase sellel vahustajas käia koos vahukoorega. Lõpuks lisa ürdid. 

Serveeri kreem pritskotist taldrikule 3 kohta, lisa kala taldrikule oma äranägemise järgi. Nüüd leivapuru, siis uuesti avokaadokreem ja pirn koos kurgiga. Lõpeta roog ürdiga, peale puista kimchi seesamit.

Juss Haasma
Juss Haasma — FOTO: TV3

PEAROOG: Aa… See on pearoog!

kanašašlõkk / käsitööfriiikas / tšillimajonees / marineeritud sibul

Pearoog
Pearoog — FOTO: TV3

Kanašašlõkk:                                                                                                          

5 kartulit “Laura” friikartuliks        
1 värske soolakurk                                                                                                
Tšillimajonees (valmistamine allpool)                                                                                      1 kimp rukola                                                                                                                       

1 spl granaatõunamelass (Umami)                                           
2 tk porgand
 1 tk sibul
15 tk astelpaju marja                                                                                                  
2 tk pastinaak    
1 klaas piim
50 g või
parmesani juust friikatele
1 kg Matsimoka kanalihašašlõkk

Šašlõkk:

Grilli 250C juures fileešašlõkk igast küljest ca 5-6 min jooksul. Lase enne serveerimist lihal puhata ja rahuneda ca 10 min.

Friikartul:

Lõika kartulist parajad friikartuli tükid. Pigem laiemad kui õhemad. Pane kartul ca 5-6h seisma jääkülma vette, et tärklis eralduks. Kuivata kartul ja küpseta seda 160C juures fritüüris (või kuumas õliga täidetud potis, kasuta kindlasti termomeetrit). Kui kartul on 5-6 min küpsenud võta välja. Jahuta. Teine küpsetus on krõbeduse andmiseks. Nüüd temperatuur fritüüris 180C ja küpseta kartul lõpuni, kuni see on krõbe ja küps. Serveeri krõbeda sibula, ürtide, kuivatatud küüslauguga ja riivitud parmesani juustuga.

Pastinaagikreem:

Keeda pastinaagi kuubikud piimas pehmeks, lisa sool ja või ning blenderda blendtecis supiprogrammiga.

Porgandikreem:

Keeda porgand koos sibulaga pehmeks. Pressi astelpajust mahl. Püreesta supiprogrammiga blendtecis porgand koos võiga. Lisa lõpuks astelpaju mahl. 

Tšillimajo:

2 klaasi päevalilleõli
2 tk munakollast
1 spl valge balsamico äädikas
1 spl Dijon sinep
tšilli helbed või värske tšilli (vastavalt oma talumisele)
sool / suhkur 
värsket tilli kimp

Vahusta munakollane koos sinepi, tšilli ja äädikaga. Lisa sool, suhkur ja till. 

Nüüd hakka lisama päevalilleõli vähese jao kaupa thermomixi. Selle koguse peale täpselt kaks klaasi. Voila!

Marineeritud sibul:

1 kaas õuna äädikat 
2 spl mesi 
1tl sool
1 klaas vett
2 tk punast sibulat 
Haki punane sibul õhukesteks rõngasteks. Lase teised ained kõik keema. Sega kuni mesi sulanud. Nüüd jahuta ja vala õhukeste punaste sibula rõngaste peale.

Serveeri:

Kreemid taldriku põhja ja kanašašlõkk kreemide peale. Nüüd kana peale marineeritud sibul, granaatõunamelass, panko puru, ürdid. Friikartul serveeri eraldi kaussi.

Joel ja Juss
Joel ja Juss — FOTO: TV3

DESSERT: Pannkoogiooper

moonikoogid / šokomuld / marjad / käsitöömoos

Dessert
Dessert — FOTO: TV3

Pannukad:

250 ml mandlipiim 
350 g sojajogurt
25 g vaniljesuhkur
65 g oliiviõli
125  g laimimahl (vedelik, kas ostad poest või pressid värskelt nagu meie tegime)
 500 g nisujahu
30 g küpsetuspulber
7 g sooda
50 g mooniseemned

Sega kõik kuivained  omavahel. Vispelda vedelikud omavahel ja siis sega kaks massi kokku.

Lase taignal külmas taheneda ca 30min. Küpseta õlis pannil.

Moos:

100 g vaarikad                                                                           
100 g põldmari                                                                           
100 g  mustsõstar                                                                       
2 spl  suhkur                                                                                          
20 g chia seemneid                                                                           
1 klaas vett       

Keeda kokku ca 30 minutit.

Lisandid:

vaarika, maasikas, mustikas (värskelt peale) 

meliss kaunistuseks 2 oksa 

plaksusuhkur Umamist (viimasena taldrikusse) 

Šokomuld:

100 g suhkur
80 g vett
120g (kakaosisaldus vähemalt 65%) šokolaadi nööpe

Kuumuta suhkur ja vesi 180C-ni sega šokolaadinööbid juurde kiiresti segades, sul peaks tekkima mulla sarnane kuid šokolaadist toode.

Serveeri soojad pannukad, soe moos peale, siis šokomuld, marjad, roheline meliss ja plaksusuhkur UMAMI -st. Imeline!

Kommentaarid puuduvad