Reklaam sulgub sekundi pärast

Stefan

retseptid 4-le EELROOG Paar mahvi veisehakkliha / viinamarjalehed / marineeritud paprika / seesami tuhk Hakklihasegu
  • 250 g veisehakkliha (NÕO Lihavürst)
  • 100 g Tartu Mill pikateraline riis
  • 60 g tomatipasta või ketšup
  • 3 tk küüslauguküünt
  • 1 keskmine sibul
  • 3 g tšillipulber või Habanero (Umami)
  • 3 g kaneeli
  • 5 g paprikapulber (Umami)
  • kokku 100 g hakitud petersell, koriander, basiilik
  • pool purki konserveeritud viinamarjalehti
  • Maitsestamiseks soola ja praadimiseks oliiviõli.
Sigari tuhk 50 g mustad ja valged seesamiseemned (blenderda) Paprikasegu 100 g marineeritud grillitud paprika (blenderda) Saiaviil
  • 8 viilu röstsaia
  • Kuumuta mikrolaineahjus 30 sekundit ja rulli taignarulliga saiaviilud õhukeseks, lõika ära ääred.
Dipikaste
  • 100 g Tere hapukoort 20%
  • 2 küünt küüslauku
  • 2 g koriandrit
  • Maitsestamiseks: sool, pipar
Valmistamine Haki maitsetaimed. Prae pannil sibul, küüslauk, hakkliha, vürtsid ja maitsetaimed. Lisa tomatipasta või ketšup. Keeda riis ning lisa see hakklihasegule. Kuumuta kogu massi, kuni hakkliha on valmis küpsenud. Lisa hakitud maitseroheline ja tee lõplik maitsestamine. Lisa kuhjaga teelusikatäis riisisegu lahtirullitud saiaviilu alumisele servale ning rulli hästi tihedalt kokku. Saadud rull keera omakorda kuivatatud viinamarjalehe sisse, voltides samal ajal külgi kinni. Aseta dolmad ahjuplaadile, ühenduskoht allpool. Küpseta dolmasid ahjus 200 kraadi juures 5 minutit. Võta sigarid ahjust ja lõika ära 1 ots. Kasta üks sigari ots blenderdatud marineeritud paprika segusse ja siis tuha sisse. Sigar on serveerimiseks valmis! Valmista dipikaste: haki küüslauk ja koriander, maitsesta hapukoor soola ja pipraga ning sega kõik komponendid omavahel kokku. Serveeri sigarid dipikastmega! PEAROOG Isa rangel soovitusel: šašlõkk! elava tule kana / selleri remulaad / tuhapuru Šašlõkk
  • 600 g kana kintsuliha
  • 5 g tšillipulber (Umami)
  • 1 tl köömned
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 3 g kuivatatud oregano (Umami)
  • 3 spl oliiviõli
  • 200 g sibul
  • 1 terve sidrunimahl
  • 3 küünt küüslauku
  • Maitseks: Umami soolahelbed, pipar
  • 30 g lehtkapsas
Viiluta sibul ja küüslauk, sega kõik komponendid omavahel ja lisa sinna kanakintsud. Lase kõigel marineeruda ca 3-4 tundi. Grilli kanašašlõkk kuumal grillil 200-250 kraadi juures umbes 12 min igast küljest. Enne serveerimist lase šašlõkil puhata umbes 5-6 minutit. Ehmata soolas maitsestatud keevas vees lehtkapsast 2-3 min, serveeri lõpus koos šašlõki ja kartulitega. Baklažaanikreem
  • 300 g baklažaani
  • 1 tl aktiivsüsi (Umami)
  • 1 spl BBQ kastet
  • 1 spl tomatipastat
  • 50 g marineeritud punane paprika
  • 1 tl sidrunimahl
  • 1 spl mett
  • 3 g tšillipulber (Umami)
Grilli baklažaani 250 kraadi juures 15 minutit, siis pane see ahju 30 minutiks 200 kraadi juurde. Jahtunud baklažaanid pane koos ülejäänud komponentidega blenderisse, blenderda ühtlaseks kreemjaks massiks. Kuumuta ja sega kokku kanasašlõkiga, nii et kanatükid oleks musta värvi. Ahjukartulid
  • 600 g värsket kartulit
  • 4 küünt küüslauku (noaga laiaks vajutatud)
  • 150 g oliiviõli
  • 10 g petersellilehti
  • 10 g tilli
  • Maitseks: Umami tšillipulber, sool, pipar
Lõika kartulid sektoriteks, lisa küüslauk, hakitud maitsetaimed, õli. Küpseta kartuleid ahjus 200 kraadi juures 35-40 minutit. Kui soovid krõbedamat tulemust, siis keera ahi kõige lõpus 250 kraadini ja küpseta kartuleid ca 5 minutit veel, kuni nad on kuldpruunid. Remulaad
  • 200 g juursellerit
  • 35 g Dijon täisterasinepit
  • 1 tl kapparit
  • 25 g värske soolakurk
  • 1 spl sidrunimahl
  • 10 g värske koriander
  • 10 g petersellilehti
  • 150 g isetehtud majoneesi (tegemisõpetus allpool)
Majonees
  • 3 tk munakollast (suurt)
  • 1 spl Dijon täisterasinepit
  • 200 ml oliiviõli
  • 1 spl sidrunimahla
  • Maitsestamiseks: sool ja must pipar
Riivi seller ja soolakurk, haki juurde maitseroheline ja kapparid. Maitsesta mass soola ja pipraga. Valmista majonees. Selleks vahusta munakollased, sidrunimahl ja sinep. Hakka munakollase massile lisama 1 spl kaupa oliiviõli, samal ajal kogu aeg hoogsalt vispeldades. Kui majonees on valmis, maitsesta ja lisa salatile. Naudi salatit koos šašlõki ja kartulitega! Juursellerikreem
  • 100 g juurseller
  • 50 g Tere võid
  • 200 ml Nopri täispiima
  • Maitsestamiseks: sool ja pipar
Keeda madalal kuumusel piimas juurselleri kuubikud pehmeks, lisa maitseained ja või ning blenderda valmis kreem. Serveerimisel lisa kreem juurselleri remulaadi peale. MAGUSTOIT Prantsusmaa varandus tonka oa kreem / 100 krõbedat kihti / plaksusuhkur / marjad Kihid
  • 500 g lehttainast
  • 1 spl tuhksuhkrut
Keedukreem
  • 250 g suhkrut
  • 50 g Tere võid
  • 0,5 spl maisitärklist
  • 1 spl konjakit
  • 6 tk munakollast
  • 1 l Nopri täispiima
  • 2 tl vaniljepasta (Natural vanilla paste Umami)
  • 2 tk Tonka uba (Umami)
Kihtide vahele
  • 1 tl plaksuv suhkur (Umami)
  • 1 tk passionit
  • 60 g sõstraid
  • 60 g vaarikaid
  • 10 g piparmünti (viilutatud)
Põhjade valmistamine: Lase tainal toatemperatuuril sulada. Tee vormiga ümmargused ringid taignast. Torka kahvliga tainasse augud – see aitab tainal küpseda võrdselt nii äärtest kui ka keskelt. Küpseta ahjus kõigepealt 20 min 190 kraadi juures (või kuni tainas on kuldpruun) Võta ahjust välja ja lõika eriti ettevaatlikult terava noaga kerkinud tainast kolm kihti. Raputa peale tuhksuhkur ja küpseta ahjus veel 225 kraadi juures veel 5 minutit. Tulemus peaks olema kuldpruun ja krõbe. Kreemi valmistamine: Pane potti munakollased ja suhkur ning vispelda need ühtlaseks helekollaseks massiks. Vispelda sisse tärklis, kuni kõik on segunenud ja tükke ei ole. Blenderda tonka oad, lisa need segusse koos vaniljepasta ja konjakiga. Kuumuta piim, lisa vähehaaval munasegule kogu aeg hoolega vispeldades. Lisa segule vanillipasta ja kuumuta pliidil, kuni segu on paksema koorekastme konsistentsiga. Pea meeles, et kreemi ei tohi liiga paksuks keeta, sest kreem jahtub paksemaks. Pane kreem külmkappi puhkama, kuni see on täiesti jahtunud. Pane keedukreem tordipritsi. Aseta kõigepealt aluseks üks leht, sinna tee keedukreemiga täidlased ja umbes 1 cm kõrgused täpid ja aseta peale marjad. Selle peale aseta uus leht ning jätka samasuguse kihiga. Kihtide vahele raputa Umami plaksusuhkrut, tükeldatud piparmündilehti. Kukli müts kaunista ja raputa peale tuhksuhkrut. Head isu!   Toidud aitas täiuslikuks muuta: