Reklaam sulgub sekundi pärast

STAARID KÖÖGIS I Tõnis Niinemetsa jäätiseretsept sobib iga maiasmoka suvepäeva

TÕNIS NIINEMETS

Pea tühi ja otsid põnevat retsepti, mida õhtul kodus valmistada? “Staarid köögis” rubriik toob lugejateni tuntud Eesti avaliku elu tegelaste parimad retseptid, mida õpetuse järgi kodus omadele valmistada saab.

Saatest “Joel Ostrati suur õhtusöök” pärit tuntud inimeste retseptide vastu tundsid vaatajad väga palju huvi.

Näitleja Tõnis Niinemetsa üheks magustoidu koostisosaks oli põnev kalvadose-mooniseemne jäätis, mida ta serveeris mahlase sidrunikeeksi juurde koos marjadega. 

Tõnis Niinemetsa kalvadose-mooniseemne jäätis:

VAJA LÄHEB

  • 6 dl Nopri vahukoort (35%)
  • purk kondenspiima
  • sorts kalvadost
  • 3 spl Santa Maria mooniseemneid
  • riivitud sidrunikoor

VALMISTAMINE

Vahusta vahukoor, lisa mooniseemned, riivitud sidrunikoor, kalvadost maitse järgi ja kondenspiim.

Vala segu vormi ja aseta sügavkülma umbes 3-4 tunniks.

Serveeri niisama või värskete marjadega. Või hoopis proovi juurde küpsetada Tõnis Niinemetsa sidruni keeksi. 

Tõnis Niinemetsa sidrunikeeksi retsept:

VAJA LÄHEB

  • 125 g võid
  • 2,5 dl suhkrut
  • 3,5 dl Kalew nisujahu
  • 2 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,25 tl soola
  • 0,25 dl piima
  • 2 sidruni mahl ja riivitud koor

VALMISTAMINE

Vahusta suures kausis või suhkruga. Lisa ükshaaval munad.

Seejärel lisa massile piim ning siis lisa juba omavahel segatud kõik teised koostisosad.

Aseta segu keeksivormi ja küpseta seda 160° C juures umbes 40 minutit.

Katsu küpsetist tikuga – kui tainas ei kleepu tikule, siis on keeks valmis.

Võta ahjust välja ja jäta jahtuma või naudi külma jäätisega. 

Suveõhtusse sobiva salati idee leiad Shanoni solisti Taavi Immato retseptide hulgast ning suurepärase suvise liharoa leiad Stefani šašlõkiretsepti näol. 

Kommentaarid puuduvad