STAARID KÖÖGIS I Shanoni solisti Taavi Immato lõhesalati retsept sobib kui valatult suveõhtusse

Shanon

Joel Ostrati suur õhtusöök

Pea tühi ja otsid põnevat retsepti, mida õhtul kodus valmistada? “Staarid köögis” rubriik toob lugejateni tuntud Eesti avaliku elu tegelaste parimad retseptid, mida õpetuse järgi kodus omadele valmistada saab.

Saatest “Joel Ostrati suur õhtusöök” pärit tuntud inimeste retseptide vastu tundsid vaatajad väga palju huvi.

Menukaks sai näiteks ansambli Shanon solisti Taavi Immato eelroog, milles kasutatud tehnikad avaldasid muljet ka tippkokk Ostratile.

Saates valmistatud eelroa näol oli tegemist lõhesalatiga Singapur, mida laulja ise kui “lahtivõetud” sushina iseloomustas. 

Kõige keerulisemaks võib retsepti juures osutuda kurgi kaaviar, kuid ülejäänud retsept on tegelikult väga lihtne ja kergesti kodust valmistatav.

Vaata videost, kuidas Taavi roa valmistas ning retsepti leiad juba alt poolt:

RETSEPT:

Kogus: 4-le inimesele

Salat

  • 50 g redis    
  • 100 g värske kurk                                                                                     
  • 100 g porgand
  • 30 g marineeritud ingver
  • 30 g toores must kinoa
  • maitse järgi mikroürdid
  • näpu otsaga igasse portsjonisse seesamiseemne mix
  • 5-7 lehte värsket koriandrit

Avokaadokreem

  • 200 g avokaado                                                                                       
  • 1 spl sidrunimahl
  • maitseks sool      

Valmistamine: Püreesta avokaado koos sidrunimahla ja soolaga kreemjaks vahuks.                                 

Kaste

  • 1 spl sojakaste                                                                                      
  • 1 spl laimimahl
  • 2 spl kerge majonees
  • 1 tl Sriracha tšillikaste
  • ettevaatlikult natuke seesamiõli
  • 1 tl mesi

Valmistamine: Sega komponendid kokku ja maitse. Lisa vajadusel oma maitse järgi komponente juurde, kuni oled saavutanud maksimaalselt hea tulemuse.

Lõhe

  • 200 g lõhe
  • maitse järgi sool
  • 1 spl sojakaste
  • maiste järgi suhkur
  • maitse järgi valge pipar
  • 1 tl seesamiõli
  • 1 tl Sriracha tšillikaste

Valmistamine: Sega kõik komponendid omavahel ja masseeri lõhele peale. Lase lõhel marineeruda külmas 1-2 tundi. Lõika kalast pisikesed kuubikud ja serveeri.

Kurgi kaaviar

300 g värske kurk                                                                                               
300 ml õli
1 leht želatiin

Valmistamine: Värske kurgi mahla saad mahlapressi või blenderiga. Aja saadud mahl läbi sõela ja pane potti. Kuumuta mahla kuni 50 kraadini ja lisa želatiin. Lase jahtuda. Aseta õli kaussi ning seejärel sügavkülma hanguma. Õli peab olema paksem, kuid mitte täielikult külmunud. Nüüd lase pipetiga kurgivedelikku hangunud külma õlisse. Õlisse tekivad väiksed kurgivee pallikesed. Lase natuke aega neil seista. Kurna õli läbi sõela, et saaksid kurgi kaaviari kätte.

Foto: TV3

Serveeri poke salat kihiti komponente taldrikusse ladudes. Naudi!

jOEL

“Joel Ostrati suur õhtusöök” kordusosad on TV3 eetris igal argipäeval kell 10.00!

Kommentaarid puuduvad