Reklaam sulgub sekundi pärast

Proovi ka! Kristjan Jõekalda ja Teet Margna lemmikmaius on tõeline magusasõprade unistus

Pea tühi ja otsid põnevat retsepti, mida õhtul kodus valmistada? Proovi Kristjan Jõekalda ja Teet Margna retsepti järgi tehtud pavlovat!

Saatest “Joel Ostrati suur õhtusöök” pärit tuntud inimeste retseptide vastu tundsid vaatajad väga palju huvi. “Staarid köögis” rubriik toob lugejateni saates osalenud tuntud Eesti avaliku elu tegelaste parimad retseptid, mida õpetuse järgi kodus omadele valmistada saab.

Telenäod Kristjan Jõekalda ja Teet Margna osalesid sammuti saates ning magustoiduks valmistasid tõelistele magusasõpradele mõeldud pavlova. 

MARGNA
FOTO: TV3

PAVLOVA RETSEPT

Besee pesad:
5 tk munavalget
50 g tuhksuhkur

Vahusta munavalge koos tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Lase läbi pritskoti ahjuplaadile 10 cm läbimõõduga pesad. Küpseta pesasid ahjus 3-4 tundi 90-100 kraadi juures. Kui ahi lõpetab, siis jäta beseepesad ahju järelküpsema.

margna
Foto: TV3

Kreem:
250 ml Nopri vahukoort
200 g Nopri toorjuustu
2 spl suhkrut
1 tl Santa Maria vanillisuhkrut
ühe sidruni koort
1 klaas roosat vahuveini (nt A. Le Coq Mulin Spritz)
2 tk munakollast

Vahusta munakollased koos suhkruga heledaks vahuks. Vahusta vahukoor ja sega see kokku toorjuustuga. Lisa mullijook ja sidrunikoor ning sega munamassiga kõik üheks. Pane saadud mass külmikusse tahenema.

margna
Foto: TV3

Pavlova kokkupanek:
Küpsetatud pesad täida kreemiga, seejärel laota sinna peale hunnik värskeid hooajalisi marju (maasikas, vaarikas, mustikad jne).

Kaunista värske basiiliku või melissiga!

Kommentaarid puuduvad