Reklaam sulgub sekundi pärast

Head rahvusvahelist arbuusipäeva! Just nende nippide abil leiad poest kõige magusama vilja

Nami-Nami

Arbuus
Arbuus. Pilt on illustratiivne. — FOTO: 123rf.com

Poest või turult arbuusi ostes on tihti raske välja valida seda ühte ja ainsat, sest läbi koore on keeruline aru saada, milline või kui maitsev vili sees on. Toome sinuni kasulikud nipid, mille järgi saad koheselt kindlaks teha, milline on üks magus ja mahlane arbuus.

Laigud arbuusil

Peaaegu igal arbuusil on laigud. Kui tavaliselt tundub, et arbuusi mitte kõige apetiitsem väljanägemine viitab ka halvale sisemusele, siis tegelikkuses mida kollasemaks on tõmbunud laik arbuusil, seda küpsem ja parem on vili. 

Koputamine

Arbuusi koputamine annab selgelt märku, millises valmimisstaadiumis on parasjagu vili. Kui arbuus vastu kumiseb, on vili küps ja mahlane. Üle- või alaküps vili kõlab tuhmilt. 

Värvus

Võib tunduda, et mida kirkam ja läikivam on arbuus, seda parem ja valminum see on. Tegelikkuses viitab selline väljanägemine alaküpsenud arbuusile. Magusa ja mahlase vilja tunnuseks on pleekinum värvus. 

Kaal

Üks hea viis, kuidas tunda ära hea arbuus, on võrrelda arbuusi suurust ja raskust. Mida raskem on arbuus, seda parem see on.

Kommentaarid puuduvad