Käes on pime, sombune, vihmane ja külm sügis ning miks mitte valmistada kaamose leevendamiseks üks mõnus ja toekas veiselihapada? Jagame teiega "Joel Ostrati suure õhtusöögi" saates esinenud retsepti, mida valmistas ei keegi muu kui laulja Karl-Erik Taukar. Karl-Erik Taukari Pada “Tahaks minna Burgundiasse” ahjukartul / veiselihapada / sidrun tüümian Kogused arvestuslikult neljale sööjale: 20 g extra virgin oliiviõli170 g Rakvere väherasvast peekonit1 kg Rakvere veise välisfileed100 g porgandit200 g valge sibul3 küünt küüslaukumaitse järgi Santa Maria meresoola ja musta pipart4 tk pärlsibulatpool pudelit punast veini250 ml Food Studio veisepuljongit100 g tomatipastatpeoga värsket tüümianipeoga värsket peterselli2 Santa Maria loorberilehte300 g šampinjone100 g võid Valmistamine: Pruunista veisefilee terve tükina ja lase jahtuda. Seejärel tükelda liha kuubikuteks (maitsesta soola/pipraga). Haki köögiviljad ka kuubikuteks ja pruunista malmist ahjupotis. Lisa köögiviljadele peekon ja eelpruunistatud liha, sega kõik kokku ja lisa tomatipasta. Kuumuta kõike ca 2 minutit, lisa siis vein, puljong ja loorber koos värskete ürtidega. Küpseta hautist malmpotis ahjus ca 1,5 h 180 kraadi juures kaane all. Sega hautist ca 30 min tagant. Hautis on valmis, kui liha on meeldivalt pehme. Seda saad hautamise ajal vahepeal maitstes testida. Enne serveerimist sega eelnevalt võis praetud poolikud shampinjonid pajale juurde, serveeri! Ahjukartul: 500 g pisikesi kartuleid (ahjukartuliks)100 g Rakvere peekonit5 spl õli1 tl pipart1 tl soolaürte (rosmariin / tüümian on parimad)2 küünt küüslauku Haki ürdid ja küüslauk. Sega need õlis koos soola, pipra ja peekoniga. Vala kartulid koos õlise marinaadiga ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures pruuniks ja küpseks (ca 35 min). Retsept oli tele-eetris 2020. aasta kevadel. Foto: Zen Native Võta teadmiseks! Terapeudid räägivad: Millal võtta appi CBD tilgad? Sisuturundus Huawei nova 10 Pro teeb nutitelefonide esikaamera seas revolutsiooni
Ahti Lind — FOTO: Go3 Tele ja kino Uues tõsielusaates osalev Ahti: pärast “Vallalist kaunitari” mõtlesin, et kuhugi saatesse kindlasti enam ei lähe
Sügisest on kõik koolid eestikeelsed — FOTO: TV3 TV3 uudised Kiireks ei lähe? Sügisest algab eestikeelne õpe, ent õpetajate tasemed selguvad alles augustis
Mart Haber ja Taivo Piller — FOTO: kuvatõmmis Seltskond Mart Haber ja Taivo Piller koos laste ning loomadega reisimisest: see oli inimvõimete piiril!
LHV Maijooks — FOTO: Silver Siilak Päevakaja SUUR GALERII | LHV maijooks tõi kokku tuhanded neiud ja naised
Retseptid Lidli menüüst — FOTO: Lidl.ee Sisuturundus Retseptid Lidli menüüst: Tervislik toitumine on lihtsam LIDLi taskukohaste koostisosade ja lihtsate retseptide abil
Parim valik loomaomanikele — FOTO: Unsplash.com Cristian Castillo LOOSIMÄNG! Sisuturundus Parim valik loomaomanikele