Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPTISOOVITUS | Karl-Erik Taukari kosutav veiselihapada muudab sombused sügisõhtud eriti mõnusaks

Karl-Erik Taukar veiselihapada
Foto: TV3

Käes on pime, sombune, vihmane ja külm sügis ning miks mitte valmistada kaamose leevendamiseks üks mõnus ja toekas veiselihapada? Jagame teiega "Joel Ostrati suure õhtusöögi" saates esinenud retsepti, mida valmistas ei keegi muu kui laulja Karl-Erik Taukar.

Karl-Erik Taukari Pada “Tahaks minna Burgundiasse”

ahjukartul / veiselihapada / sidrun tüümian

Kogused arvestuslikult neljale sööjale:

20 g extra virgin oliiviõli
170 g Rakvere väherasvast peekonit
1 kg Rakvere veise välisfileed
100 g porgandit
200 g valge sibul
3 küünt küüslauku
maitse järgi Santa Maria meresoola ja musta pipart
4 tk pärlsibulat
pool pudelit punast veini
250 ml Food Studio veisepuljongit
100 g tomatipastat
peoga värsket tüümiani
peoga värsket peterselli
2 Santa Maria loorberilehte
300 g šampinjone
100 g võid

Valmistamine:

Pruunista veisefilee terve tükina ja lase jahtuda. Seejärel tükelda liha kuubikuteks (maitsesta soola/pipraga). Haki köögiviljad ka kuubikuteks ja pruunista malmist ahjupotis.

Lisa köögiviljadele peekon ja eelpruunistatud liha, sega kõik kokku ja lisa tomatipasta. Kuumuta kõike ca 2 minutit, lisa siis vein, puljong ja loorber koos värskete ürtidega. Küpseta hautist malmpotis ahjus ca 1,5 h 180 kraadi juures kaane all. Sega hautist ca 30 min tagant.

Hautis on valmis, kui liha on meeldivalt pehme. Seda saad hautamise ajal vahepeal maitstes testida. Enne serveerimist sega eelnevalt võis praetud poolikud shampinjonid pajale juurde, serveeri!

Ahjukartul:

500 g pisikesi kartuleid (ahjukartuliks)
100 g Rakvere peekonit
5 spl õli
1 tl pipart
1 tl soola
ürte (rosmariin / tüümian on parimad)
2 küünt küüslauku

Haki ürdid ja küüslauk. Sega need õlis koos soola, pipra ja peekoniga. Vala kartulid koos õlise marinaadiga ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures pruuniks ja küpseks (ca 35 min).

Retsept oli tele-eetris 2020. aasta kevadel.

Kommentaarid puuduvad