Reklaam sulgub sekundi pärast

Köögis koba? Joel Ostrat avaldas 5 nippi, mis teevad kokkamise palju lihtsamaks

Joel Ostrat
Joel Ostrat — FOTO: TV3

SUME Festivali hõrgud maitsed loob ja toob publikuni ei keegi muu kui legendaarne tippkokk Joel Ostrat.
Toome teieni Joeli poolt kokku pandud viis praktilist nippi, mis aitavad toiduvalmistamise kunsti täiuslikkusele veelgi lähemale jõuda.

1. Maitsev hommikusöök

Kui armastad hommikusööki süüa, siis mis saaks olla veelgi ideaalsem kui eggs benedict? Ideaalne eggs benedict valmib ka täitsa lihtsalt ilma vett ringi ajamata. Lisa vaid keeduvette näpuotsaga soola ja 1 tl äädikat (keeda vett mõõdukalt). Ja nii lihtne see ongi!

2. Puuviljad kiiremini küpsema?

Kas teadsid, et banaaniga samas kausis olles küpsevad puuviljad kaks korda kiiremini? Just nii! Proovi järgi.

3. Kuidas roa juurde ideaalset kastet teha?

Kastmete valmistamine võib olla tõeline väljakutse. Õnneks on Joelil sulle paar head nippi, mis muudavad sinu kastmed maitsvaks ja siidiseks.

Sulata potipõhjas või, lisa jahu ning hakka vähe haaval lisama puljongit või koort. Lisa seni kuni kaste on sinu jaoks ideaalse konsistendiga. Kuumuta potipõhjas tomatipastat, lisa kas koor või muu meelepärane vedelik. Kuumuta ja kaste pakseneb.

Kui oled oma lemmiku kastme valmis saanud ja soovid seda paksemaks saada, siis vispelda sinna sisse eelnevalt soojas vees segatud maisitärklis (sama kehtib ka kartulitärklise puhul).

Kuumuta veiniäädikas. Lisa sisse kõik, mis maitseb - näiteks sinep, või, murulauk (sool / suhkur). Tõsta tulelt ja vispelda juurde munakollane (kastme temperatuur peaks olema alla 50°C). Tulemus on jumalik!

Kui aga sul ei ole palju aega, siis siin on ka üks eriti kiire lahendus - kuumuta valge vein potipõhjas, vispelda sisse või ja ongi valmis!

4. Eriline nipp selleks suveks - Maasika Ceviche!

Kutsud sõbrad külla ja tahaks midagi kerget, aga maitsvat.. Joel Ostrati maasika ceviche on täpselt see, mille retsepti hiljem sõbrad sult küsivad! Proovi järgi.
Lisa sinna: maasikaid, piparmünti, laimimahla, tšillit (vabatahtlik) ja arbuusi. Lihtsuses peitub võlu!

Ja usu - see lihtne roog viib keele alla nii suurtematel kui väiksematel.

5. Lõpetuseks - kõige oluliseim nipp kööki

“Ole julge ja enesekindel - see mis sa teed, on kunst!" - Joel Ostrat.
Ära karda katsetada uusi retsepte ning pane oma loovus lendama!

Suvine kogupere linnafestival SUME toimub 29.-30. juulil Tallinnas, esmakordselt Kadrioru Pargis. Järjekorras kolmas festival on sümbioos ilusatest vaadetest ja kaunist kunstist, kõrvupaitavatest helidest ning meeliülendavatest maitsetest.

Suvise muusikaürituse peaesinejateks on Tom Odell (UK) ning Elderbrook (UK). Eesti artistide nimekirjast on publikule tuttavad näiteks nublu, Rita Ray, Lexsoul Dancemachine ja paljud teised.

Kommentaarid puuduvad