Reklaam sulgub sekundi pärast

Toitumisnõustaja hoiatab: just need rahvustoidud on kõige suhkrurikkamad!

Stuudio

— FOTO: 123rf

"Stuudios" saates käis külas toitumisnõustaja Elis Nikolai-Vendla, kes rääkis suhkrusõltuvusest, suhkrust loobumise kasulikkusest ning populaarsetest toiduainetest, kus peitub rohkelt suhkrut.

Kui rääkida suhkrust loobumisest, siis toitumisnõustaja soovitab hoolikalt uurida ka soolaste toitude koostist. Tihtipeale lisatakse ka soolastesse toitudesse, näiteks erinevatesse kastmetesse, rohkelt suhkrut.

"Aasia toidud on kõikidest rahvustoitudest kindlasti kõige suhkrurikkamad," hoiatas toitumisnõustaja. 

"Üks peamine asi, mida ma olen täheldanud on see, et mida rohkem me suhkrut sööme, seda rohkem me suhkrut tahame. Kui me mingi periood võtame selle suhkru menüüst välja, siis üks asi, mis muutub on meie maitsemeel," märkis toitumisnõustaja. "30 päeva pärast võib banaan tunduda oluliselt magusam, kui ta muidu tundus."

Naine tõdes, et pikim periood, mil tema suhkrut pole tarbinud, on olnud kuu aega. 

"Eesmärk pole lõpetada suhkru tarbimist täielikult, vaid teadlikumaks saada, mis see suhkur on, saada aru, kuidas see mind mõjutab ning õppida oma keha kuulama ja mõistma, et miks ma nii tahan seda suhkrut ja miks ma ei suuda suhkruisusid kontrollida," selgitas naine. 

Toitumisnõustaja tõi stuudiosse ka erinevaid toiduaineid, milles leidub väga palju suhkrut, aga millest inimesed tihti teadlikud pole. 

"Väikses pudelis maitsevees on 25 grammi suhkrut, mis on terve päevane soovituslik lisatud suhkrute kogus," teatas naine. 

Vaata lähemalt videost, kui palju suhkrut sisaldavad erinevad populaarsed toiduained:

Kommentaarid puuduvad