Saatejuht Liis Lusmägi maitses kõige veidramaid küpsiseid: kuidas üldse sellise idee peale tullakse?

Valmis on saanud läbi aegade Eesti teine küpsiseraamat, mis sisaldab endas tervelt 95 retsepti. Üks neist on AI ehk tehisintellekti poolt loodud. Vaata, kuidas “Stuudio” saatejuht Liis Lusmägi küpsiseid maitses ja nende komponente arvata püüdis!

“Stuudio” saates mekiti veidraid küpsiseid ning selle tarbeks olid saatesse kutsutud kaks küpsisefanaatikut Olga ja Triin. Külaliste endi jaoks nendes küpsistes muidugi midagi imelikku ei ole, sest nad on ise andnud välja raamatu 95 erineva küpsiseretseptiga. Nii mõneski küpsises on aga komponendid, mis võivad tavatarbija jaoks olla põnevad.

Esimene Liisi maitstud küpsis oli teravalt soolane ja vürtsikas, kuid täpseid komponente ta ära arvata ei suutnud. “Ma ei tea, ma ütlen kohe ära, ma tõesti ei tea,” ütles Liis Lusmägi ega varjanud oma üllatust, kui sai külalistelt teada, et selle sees on Tallinna vürtsikilu. Kuidas tuldi sellise idee peale, et panna kilu küpsise sisse? “See konkreetne idee tuli ühest vanast kokaraamatust “Moodne perenaine”, kus küpsis on mõeldud pigem pikkade pulkadena ja seda serveeritakse mingisuguse supi juurde kui mingisugust lisandit,” vastas külaline Triin Paaver. Pärast lisas saatejuht, et kilumaitse tuli veidi hiljem siiski esile.

Kontrastina proovis saatejuht hiljem küpsist, millel ei olegi mingit maitset. Tegu on lemmikloomadele mõeldud küpsisega, milles pole tugevaid maitseid, vaid maapähklivõi, porgand, täisterajahu ja muna.

Miks otsustati kirjutada raamat küpsiseretseptidest? Millised komponendid kindlasti küpsise sisse ei sobiks?

Vaata lähemalt päises olevast videost. Lisainfot “TV3 uudiste” kohta saab SIIT.

Kommentaarid puuduvad