Reklaam sulgub sekundi pärast

Polegi vaid ilmatark! Gurmeekokast Metsavana jagab oma firmaroogade saladusi

STUUDIO

Joonatan Pärn

Tuleb välja, et Raplamaa looduse keskel elav Metsavana on lisaks ilmaennustajale suurepärane kokk. "Stuudio" saade käis Metsavanaga koos kokkamas: valmis tehti nii vürtsikilud kui ka maitsekas kohasupp.

Metsavana valmistab enda hõrgutisi puuküttega pliidil. "Stuudio" saabudes on supikatlas juba vesi keema läinud. Kohasupi valmistamiseks lisab Metsavana potti esmalt tükeldatud porgandi, sibula, kartulid ja tükikese võid. Salajase koostisosana lisab ta supile ka kanapuljongi pulbrit. Samuti võib potti lisada mõned terad musta pipart ja paar loorberilehte. 

Seejärel lisab Metsavana potti tükeldatud kohafilee, värsket tilli ning taaskord tükikese võid ja supilusikatäie soola. Suppi tasub aeg-ajalt maitsta, et saaks vajadusel lisada kas soola, kanapuljongi pulbrit või tilli. Supil tuleb lasta keeda umbes 45 minutit ning hõrgutav roog ongi valmis. 

Metsavana kohasupp:

  • tükeldatud porgand, sibul, kartulid
  • või
  • kanapuljongi pulber
  • must pipar
  • sool
  • loorberilehed
  • kohafilee
  • värske till

Metsavana teiseks firmaroaks on vürtsikilud, mille tegemiseks läheb vaja puhastamata kilusid, soola, kiluvürtsi, Vahemere ürdisegu, loorberilehti ja suhkrut. Kõiki maitseaineid paneb Metsavana kiludele käe järgi. Kilud tuleb asetada karpi seljad püsti ning iga kihi peale puistada heldelt ülaltoodud maitseained.

Metsavana vürtsikilud:

  • puhastamata kilud
  • sool
  • kiluvürts
  • Vahemere ürdisegu
  • loorberilehed
  • suhkur

Vaata artikli päises olevast videost kuidas Metsavana firmaroogasid täpsemalt valmistada!

Kommentaarid puuduvad