Eero Reinu hüppas koos Kristjan Jõekaldaga mullivanni: me jätame väga kahtlase mulje

“Stuudio” saatejuht Eero Reinu käis külas armastatud telemehel Kristjan Jõekaldal, kes avaldas oma legendaarsete purgitomatite retsepti, näitas oma uusi reisiriideid ja tutvustas ka oma mullivanni. “Me jätame väga kahtlase mulje – alkovaba mull ja maasikad!”

Reinu saabus telenäo koju koos maasikate ja alkoholivaba mulliga. Kristjani köögis mekiti koos ka legendaarseid marineeritud tomateid, mis on Jõekalda sõnul eriti head koos viinaga. Tema elus on pärast infarkti olulisemal kohal aga hoopis rohud ja viina ta eriti võtta ei saa, sest siis on järgmisel päeval kohe eriti halb olla. “Mulle väga maitsevad marineeritud tomatid, aga kõige õudsem asi on see, kui nad on vedeliku sees ja nad lihtsalt kukuvad välja. See on selle asja mõte, et kallerdis jääb külge. See on ju superhea, parem kui tomat ise! Kui võtad midagi teravamat alla, siis on kohe eriti hea,” muheleb Jõekalda.

Teises toanurgas seisab hunnik pappkaste ehk seal asetseb Kristjani lauamängu tehas! Äsja turule juba teise lauamänguga tulnud telemees räägib, et see pole üldse meeleolukas mäng võrreldes tema esimesega, vaid selles mängus peab hakkama mõtlema. “On vaja teadmisi, aga natuke saad loota ka õnnele. Nalja ei saa ja lugeda pead ka oskama!”

Mehed hüppasid ka koos Jõekalda mullivanni ja rääkisid nende uuest reisisaatest, mida minnakse filmima Taga-Kaukaasiasse. “Teet ainult reisikski, kui saaks. Mina olen see, kes teeb virila näo pähe, et me alles üleeelmisel aastal käisime, kas tõesti on vaja jälle minna? Teet näeb kurja vaeva, et mind reisile saada. Nüüd aga on tõesti poolteist aastat vahet ja mul on selline mõnus kihk sees, et minna. Kohver on põhimõtteliselt pakitud ja ootan, et minna, sest see on hakanud mulle hinge minema,” jutustab Kristjan. 

Vaata vahvat intervjuud Jõekaldaga videost!

 

Kristjan Jõekalda purgitomatite retsept

Vaja läheb:

26 tühja 0,5 liitrist purki

30 karpi 250 g kirsstomateid

6 liitrit vett

18 spl soola

18 spl suhkrut

20 loorberilehte

86 vürtsipipart

20 nelgitera

2 kaneelikoort

45 spl 9% äädikat (kui on 30% äädikas, siis 200 ml äädikat ja 400 ml vett)

5 pisut alla keskmise suurusega sibulat

4 pakki 70 grammist toiduželatiini

Tee nii:

Pese tomatid ja lao ääreni purki. Sibulad panna patta kooritult, aga tervelt. Kalla kogu hunnik maitseaineid keevasse vette. Keeda kogu mödi umbes 5 minutit ja kurna läbi sõela teise potti. Lisa želatiin ja sega hoolikalt, kuni kõik on sulanud. Siis lisa äädikas.

Kalla marinaad tomatitele peale ja pane ilma kaaneta purk kümneks minutiks 85-kraadisesse vette. Pärast keera kaas peale ja aseta tagurpidi jahtuma. Kui marinaad on juba parajalt kallerdunud (toatemperatuuril järgmisel päeval, jahedas 4-5 tunniga), keera purk õiget pidi, siis ei jää tomatid kallerdisest välja.

Vaata varasemaid “Kaks kanget” reisisaateid TV3Playst!

Kommentaarid puuduvad