Reklaam sulgub sekundi pärast

Toiduajakirjaniku hinnang hirmkallitele restorani hindadele: me oleme kõik lollid, et me maksame selle eest!

Restoran
Foto: 123rf

Podcastis "Miks me oleme idioodid?" käis külas toiduajakirjanik Martin Hanson, kellega lahati teemat, mis ilmselt puudutab paljusid kui mitte igaüht meist ja selleks on restoranis söömas käimine. Miks on toidu- ja joogihinnad nii palju tõusnud ja kuidas üldse head söögikohta ära tunda?

Hea toit ja jook on ühe koosviibimise lahutamatu osa ning kui on midagi, mille poolest Eesti silma paistab, siis selleks on lugematu arv restorane ja toiduputkasid. Kiire hinnatõus on aga jõudnud ka taldrikule ja tekitab paratamatult tunde, et väljas söömisest on saanud vaid rikaste lõbu. Miks on restoranis käimine nii kallis ja miks maksab klaas veini sama palju kui pudel poes?

Toidu- ja joogimaailma jäägitult armastav Martin tõdeb, et valus hinnatõus on vaidlematu probleem ja tegelikult maksavad asjad liiga palju. "Me oleme kõik lollid, et me maksame selle eest!" naerab ta.

Hindade kallinemise on tema sõnul põhjustanud peamiselt kallid sisendhinnad ja tööjõu maksumus ning Eesti on numbriliselt pea samas kohas mis Kesk-Euroopa, aga meie sissetulekud on palju väiksemad. "Mul ei ole probleemi maksta hea asja eest veidi paisutatud numbreid, aga ma kahtlen selles jõuliselt, mida ma selle eest vastu saan. Jamaks läheb siis, kui sa tunned, et sa sööd seda eurot, mitte toitu, mis on su taldrikul,” leiab Hanson.

Mitte ainult toit ei ole restoranides kalliks läinud, vaid ka joogid ja alkohol on Eestis alati mitmekordse juurdehindlusega olnud. Miks see nii on? "Alkohol on see, kust teenitakse raha, sest kasum toidu pealt on väga väga väike. Alkohol ja kohvi on see, mille arvelt sa saad tuled põlemas hoida," selgitab Martin kõrgete joogihindade tagamaid.

Miks vihkab Martin restoranides pakutavaid lastemenüüsid ja mille järgi tuleks valida söögikohti, kuhu minna?

Kuula täispikka podcasti Spotifys või Soundcloudis!

“Miks me oleme idioodid?” on TV3.ee meelelahutusportaali podcast, kus kaks püsisaatejuhti Brit Suurraid ja Taavi Libe arutavad koos külalistega, miks ja milliseid rumalusi meie ühiskonnas leidub ning kuidas neid välja juurida.

Kommentaarid puuduvad