Reklaam sulgub sekundi pärast

Teet Margna ja Kristjan Jõekalda

arvestuslikult 4-le EELROOG Siia tartar 200 g Pärnu Kalamajaka siiafileed 100 g punase sibula vinegrett (koostisosad allpool) 80 g heeringa- või forellimarja 80 g Nopri hapukoort 10 g murulauku 100 g Trühvli pekileiba 15 g Luxveg miniürte Vinegrett 200 g punast sibulat 5 spl punane veiniäädikas 2 tl suhkur poole sidruni mahl maitse järgi soola Valmistamine: Tükelda siiafilee sobiva suurusega tükkideks. Maitsesta vastavalt enda tunnetusele, lisa ka peeneks hakitud murulauku. Grilli Trühvli pekileib, et see läheks krõbedamaks ja tee sellesse augud, et leib näeks taldrikul huvitavam välja. Nõruta Nopri hapukoor. Hapukoore nõrutamine käib sõelal, kus on peal marli (sobib ka kohvifilter), hapukoorest eraldub vadak. Kasuta paksemat osa! Punase sibula vinegreti valmistamiseks tükelda esmalt sibul imeõhukeseks kuubikuteks. Seejärel sega sibulakuubikud kokku kõigi ülejäänud komponentidega ning pane segu 6 tunniks marineeruma. Serveeri: pane taldrikule siia tartar, kalamari, nõrutatud koore tutsakad, pekileiva tšips ja vinegrett. Kaunistamiseks kasuta Luxvegi miniürte. PEAROOG Plangulõhe 500 g lõhet 10 g soola/tilli/valget pipart Roheline salat 100 g Lollo Rosso salatit 100 g rukolat 20 g Luxvegi ürte 100 g värske kurgi ribasid 200 g sparglit (keedu vees ehmatatud*) 200 g kirsstomateid 100 g kaste (sega kokku oliiviõli, mesi, sidrunimahl) Plangulõhe Planguks sobib katuselaast või siis grill poest soetatud spetsiaalne plank. Maitsesta lõhe soolaga, aseta see plangule ja pane 250-300 kraadi juures grillile. Küpseta kaane all, et kala saaks ka suitsu. Kalaküpsetus sõltub kala suurusest, aga küpsetusaeg umbes 15-20 minutit. Enne serveerimist lase kalal 5 minutit puhata. Lõkkekartul Maitsesta kartul või, soola ja tüümianiga. Kata kartul fooliumisse. Küpseta keskmise suurusega kartul (fooliumi sees) otse lõkkel 20 minutit 300 kraadi juures. Suurema kartuliga võib aega kuluda pool tundi. Roheline salat Salatikastme jaoks sega võrdsetes osades kokku oliiviõli, mesi ja sidrunimahl. Tükelda Lollo Rosso salat, rukola ja värske kurk. Pruunista kirsstomatid pannil või ja õliga, et nahk läheks kergelt lahti. Spargel pane kaheks minutiks soolaga keeduvette enne väljastamist, et spargel saaks keeduvees ehmatatud. Sega kõik komponendid kokku ja maitsesta Luxvegi ürtidega. Serveeri soojalt. MAGUSTOIT Pavlova Kreem: 250 ml Nopri vahukoort 200 g Nopri toorjuustu 2 spl suhkrut 1 tl Santa Maria vanillisuhkrut ühe sidruni koort 1 klaas roosat vahuveini (nt A. Le Coq Mulin Spritz) 2 tk munakollast Valmistamine: Vahusta munakollased koos suhkruga heledaks vahuks. Vahusta vahukoor ja sega see kokku toorjuustuga. Lisa mullijook ja sidrunikoor ning sega munamassiga kõik üheks. Pane saadud mass külmikusse tahenema. Besee pesad: 5 tk munavalget 50 g tuhksuhkur Vahusta munavalge koos tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Lase läbi pritskoti ahjuplaadile 10 cm läbimõõduga pesad. Küpseta pesasid ahjus 3-4 tundi 90-100 kraadi juures. Kui ahi lõpetab, jäta pesad ahju järelküpsema. Pavlova kokkupanek: Küpsetatud pesad täida kreemiga, seejärel laota sinna peale hunnik värskeid hooajalisi marju (maasikas, vaarikas jne). Kaunista värske basiiliku või melissiga! Toidud aitas täiuslikuks muuta: Menüü jaoks kõige parema tooraine saad Nõmme Turult!