Retseptid 4-le EELROOG Kamuflaaž bruschetta Prantsuse sai / tomatisalsa / Saaremaa forell / ume ploomi seesam 1/2 baguette 100 g kergsoolaforell (Heimon) Tomatisalsa 25 ml oliiviõli 150 g tomat 5 g basiilik 15 g küüslauk 150 g laabijuust 200 g rukola 50 g punane sibul tšillikaun (maitse järgi) Maitsesta soola ja pipraga, lisa ume ploomi seesamiseemneid kaunistuseks (Umami). Valmistamine: Viiluta baguette pooleks: sai rösti ahjus, rösteris või kuumal pannil. Valmista tomatisalsa: tükelda sibul, tomat, küüslauk, tšilli. Maitsesta soola ja pipraga, sega oliiviõliga. Serveeri: aseta krõbedale saiale kuhjaga salsat, aseta peale forell, puista peale seesamiseemned ume ploomiga. Riivi kergelt laabijuustu. Kaunista rukola lehtedega. PEAROOG Peidus pinna all sealiha / seened / juust / suitsupaprika / sibulad 400 g seakael 120 g sibul 100 g šampinjon 70 g riivjuust 100 g kartul 200 g bataat 100 ml 35% rõõsk koor 250 g Türgi uba 50 g või 4 lehte lehtkapsas 10 ml oliiviõli 50 g roheline sibul Pealepuistamiseks: röstitud sibulahelbed. Maitsestamiseks: sool, pipar, Cayenne’i pipar, suitsupaprika pulber Liha marinaad 2 tk küüslaugu küüs 50 ml apelsinimahl ½ spl sojakaste 25 ml õli 15 g ingver 50 g mesi 2 g Cayenne’i pipar Maitsestamiseks: soola ja pipart Valmistamine: Ahjuliha sibula- juustu ja šampinjoniga: Liha marinaad: haki peeneks ingver, küüslauk ja sega kokku soola, õli, pipra, mee, sojakastme ja apelsinimahlaga. Aseta lihahaamriga kergelt tambitud 3-4 cm paksused lihasteigid vähemalt 6 tunniks marinaadi. Marineerunud liha pruunista kuumal pannil 2 min mõlemalt küljelt. Pruunista pannil sibul šampinjoniga, aseta pruunistatud köögiviljasegu lihale. Kata riivjuustuga ja aseta ahju 180 kraadi juurde 35 minutiks. Kartuli-bataadikreem: keeda kooritud bataat ja kartul koos pehmeks soolaga maitsestatud vees. Kurna vesi, lisa rõõsk koor ja või ning mikserda vahtu. Parema tulemuse saamiseks aja segu läbi sõela ja mikserda enne serveerimist uuesti. Maitsesta soolaga. Türgi oad: ehmata Türgi ube kuumas vees. Siis prae pannil võis paar minutit. Maitsesta soola ja natukese Cayenne'i pipraga. Garneering: maitsesta lehtkapsas õli ja soolaga ja küpseta ahjus 10 min 160 kraadi juures tšipsiks. Anna viimane lihv roale rohelise sibula ja röstitud sibula helvestega. Raputa peale suitsupaprika pulbrit. DESSERT Tõeline pomm besee / sidrunikreem / granadill / piparmünt 4 tk pavlova põhi 2 tk munavalge 100 g tuhksuhkur Kreem: 2 g vaniljepasta 150 ml 35% rõõsk koor 500 g mascarpone 5 g apelsinikoor 2g vaniljesuhkur 40g suhkur 1 tk sidrun 1 g konjaki essents näpuotsaga kuivatatud apelsini koor (Umami) 50 g granadill (kasuta mahla koos seemnetega) 25 g pohlad 20 g maasikas 10 g kuivkülmutatud vaarikad Kaunistuseks: piparmündilehed Valmistamine: Vahusta tuhksuhkruga 35% rõõsk koor. Mascarponele sega sisse ühe sidruni mahl, apelsinikoor, konjaki essents, suhkur ja vaniljesuhkur. Sega kreemid kokku. Eksootiline salsa: tükelda maasikad neljaks. Lisa külmutatud jõhvikad, tükeldatud piparmünt ning grandadilli mahl, sega need omavahel salatiks. NB! Kuidas teha pavlova põhja?! Pane pavlova kokku: pavlova põhja pane natuke kreemi, seejärel lisa eksootiline salsa ja siis peida marjad kreemi alla. Kõige peale purusta näppude vahel külmkuivatatud vaarikaid. Puista peale tuhksuhkrut läbi sõela ja kaunista mündilehega. Roogade juurde sobitatud mokteilide retseptid ( 1 mokteili kogus) EELROOG Mokteil “Suvine õppus” melon / ingver / sidrunhein / koriander / vesi 8 cl kollase meloni mahl 10 cl gaasita vesi 2 cl sidrunheina siirup 2 cl laimi mahl 2 viilu ingverit 1 leht koriander Valmistamine: Lisa ingver šeikerisse ja tambi nuiaga. Seejärel lisa ülejäänud koostisosad šeikerisse, raputa ja kurna läbi sõela klaasi. Kaunista koriandrilehega. PEAROOG Mokteil “Metsa punch” pohl / mustikas / aroonia / estragon / rosmariin 10 cl gaasita vesi 2 cl Küllus pohla siirup 4 cl Küllus aroonia mahl 4 cl Küllus mustika mahl 0,5 cl estragoni siirup Valmistamine: Lisa koostisosad seguklaasi, lisa jää ja sega. Lisa klaasi jää ja vala jook välja. Kaunistuseks lisa rosmariini oks. DESSERT Mokteil “Hommikune rivistus” ingveri infusioon / sidrun / kohv / virsiku bitter 10 cl gaasita vesi 2 cl punase pipra siirup 1,5 cl sidrunimahl 3 viilu ingverit 1 lusikatäis kohvivahtu 2 tilka virsiku bitterit Valmistamine: Aseta viilutatud ingver vette ligunema, nii tuleb veele kerge ingveri maitse. Kurna välja ingver ja lisa saadud vesi seguklaasi. Lisa sidrunimahl ja piprasiirup ning sega. Kurna segu klaasi. Aseta lusika abil kohvivaht joogi peale. Pärast pisut ootamist tekib vahu alla must kohvikiht, mis annab mokteilile huvitava efekti.
Riina Sikkuti sõnul aitab magusamaks ennetada tervisemuresid — FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK/Scanpix/123rf.com Päevakaja Terviseministri sõnul aitab magusamaks ennetada tervisemuresid: iga teine täiskasvanu on ülekaaluline!
Ollie — FOTO: Silver Siilak Seltskond Mitte ainult muusikaline edu: rokkar OLLIE paljastas oma selle aasta südamesoovi
Saskia Alusalu — FOTO: Kiur Kaasik/Delfi Meedia Seltskond Taas vaba ja vallaline! Endine tippsportlane Saskia Alusalu läks kaaslasest lahku
Mihkel ja Maria — FOTO: Mihkel Raud/Instagram Seltskond Asi ametlik! Ehtekunstnik näitab sõrmust, millega Mihkel Raud oma kallima kätt palus
Sokisahtlist leiad parimad kingid! — FOTO: Sokisahtel.ee Valmistu emadepäevaks! Sisuturundus Kas otsid oma maailma parimale emale kingitust? Sokisahtlist leiad parimad kingid!
Kõigi aegade suurimad online kasiino võidud — FOTO: Jallacasino.ee Sisuturundus Kõigi aegade suurimad online kasiino võidud