Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPTID | Katrin Karisma viis oma pere lemmikroad restoranitasemele

Joel ja Katrin
Joel ja Katrin — FOTO: TV3

Täna õhtul kell 20.00 on TV3 eetris “Joel Ostrati suur õhtusöök” järjekordne episood, kus seekord kokkab armastatud näitleja Katrin Karisma. Nüüd on kõigil võimalus saates olnud roogasid katsetada ka kodus. Vaata retsepte artiklist!

Katrin tegi saates kolm rooga, mille retsepte täiustas tippkokk Joel Ostrat. Kõikide retseptide toidukogused on mõeldud neljale einestajale.

EELROOG: Puusapikendused kalamarjaga

pliinid / hapukoor / sibula-tomati särts / forellimari

Eelroog
Eelroog — FOTO: TV3

Pliini tainas

2 muna 
200 g  nisujahu 
1 spl võid (pliidil soojendatud)
sool / suhkur 
300 g piima 
1 tl küpsetuspulber
10 g kuivpärmi 

Valmistamine:

Klopi munakollased lahti. Sega pärm koos teiste kuivainetega kokku, lisa käesoe piim koos sulatatud võiga. Sega kõik massiks ja lisa munakollane. Nüüd sega juurde väga õrnalt segades tugevas vahus munakollased. Prae pliinipannil pliine 2 min kummaltki poolt. 

Tomatisalsa

1 tk tomat
1tk punane sibul
sool
Koori tomatilt nahk ja eemalda südamik. Tükelda imepisikesed kuubikud. Tükelda sama suurusega ka punane sibul, maitsesta soolaga.

Hapukoor 

100 g hapukoor
soola
Nõruta hapukoor marlil 2-3h toasoojas. Pane segu peale seismist külmkappi.

Maitsesta soolaga ja serveeri.

Maitseõli

peotäis ürte (korander ja soovi korral veel midagi)
 1 klaas õli
sool maitseks 
Blenderda ürdid kokku, lisa õli ja sool, jahuta ja sõelu.

Serveeri soe pliin koos tomatisalsa, hakitud sibula, kalamarja ja ürdiõliga. Kõrvale nõrutatud hapukoor.

Joel ja Katrin
Joel ja Katrin — FOTO: TV3

PEAROOG: Neljapäev on kalapäev!

kohafilee / aedviljad / umami 

Pearoog
Pearoog — FOTO: TV3

Aedviljad ja kala

2 tk paprika
1 tk sibul
5 küünt küüslauku
3 tk kartul
1 spl Vadouvan Spice blend (UMAMI) maitseaine 
100 g või
1 klaas 35% rõõsk koor
1 spl õli
sool / suhkur
1 sidrun 
1 tšillikaun
100 g tomati südamikud (4 tomati jagu)
100 g purustatud tomatid
1 klaas valge kuiv vein 
600 g kohafilee
sool, valge pipar 
kanepi sriracha kaste

Koori kartul ja küpseta kartuli sektorid pool valmis ahjus.  Kuumuta potis õli ja pruunista kergelt 2min jagu kõik köögiviljad (paprika, sibul, küüslauk, tšilli) ja Vadouvan vürtsisegu. )  Lisa tomati südamikud (lõika tomat neljaks ja eemalda väikese noaga südamik) ja tomatipasta, kuumuta ca 3 min keskmisel kuumusel. Nüüd lisa vein ja koor. Keeda seni kuni paprika on pehme.

Maitsesta veel soola, suhkru ja sega sisse või. Nüüd lisa kartulid juurde ja hauta kartul pehmeks, roog on valmis. Pruunista kala õlis ja võis, maitsesta valge pipra ja soolaga. Serveeri köögiviljad koos kalaga!

Joel ja Katrin
Joel ja Katrin — FOTO: TV3

DESSERT: Patune nauding

ploomid / suits / tonka uba / kreem

Dessert
Dessert — FOTO: TV3

Ploomid

300 g kuivatatud ploomid
1 spl suhkur
1 klaas vesi
1 sidruni mahl
1 spl maisitärklist

Suitsuta ploomid suitsupüssi abil kile all. Lase neil seista 1h. Kui suitsupüstol puudub võib kodus teha ka vabalt ilma suitsetamata). Samas sobib ka suitsu essentsi lisamine.

Nüüd kuumuta sidrunimahl ja vesi. Pane sinna hulka ploomid ja keeda madalal kuumusel ca 10 min et nad läheks pehmemaks. Lisa vees segatud maisitärklis ja lase kõigel parajalt pakseneda.

Nüüd jahuta ja pane külmkappi. 

Kreem

1 klaas 35% rõõsk koor
1 klaas maitsestamata jogurt (kreeka jogurt)
1 tl vanilje pasta (madagaskari, Umami)
2 tk riivitud tonka uba (Umami)
2 spl suhkur
1 sidruni koor

Vahusta suhkru ja vanilje pastaga rõõsk koor tugevaks vahuks. Liisa sidrunikoor ja riivitud tonka uba. Sega sisse ka kreeka jogurt.

Leiva puru

Küpseta ahjus 170C juures musta leiva viil. Blenderda see peale maha jahutamist ja serveeri kreemi peale. Riivi magusale peale veel sidrunikoort, lisa Umami mandariini tolmu  ja melissi oks! Naudi!

Kommentaarid puuduvad