Täna õhtul kell 20.00 on TV3 eetris “Joel Ostrati suur õhtusöök” järjekordne episood, kus seekord kokkab armastatud laulja Grete Paia. Nüüd on kõigil võimalus saates olnud roogasid katsetada ka kodus. Vaata retsepte artiklist! Grete tegi saates kolm rooga, mille retsepte täiustas tippkokk Joel Ostrat. Kõikide retseptide toidukogused on mõeldud neljale einestajale. EELROOG: Saaremaa uhhaa angersäga / kadaka pohlad / kalaleem / fenkoli õli Eelroog — FOTO: TV3 Supp ja puljong 1 kg terve angersäga2 tk kartul2 tk porgand 1 seller1 tk sibul3 küünt küüslauku50 g pohladloorbermust piparsool ja suhkur Puhasta angersäga ja tükelda nahata filee kuubikuks. Kalapeast ja selgroost keeda puljong. Kala auruta 100 C juures 4-5 min. Tee kartulist ja porgandist kuubikud, keeda pehmeks. Puljong 1 sibul1 porgand1 seller3 küüsaluguküünt loorberilehtkalaselgroog, -pea ja -nahksoolsuhkurmust pipar Pruunista sibul, porgand, seller ja küüslauk ning lisa kuuma vette. Seejärel lisa ka loorberileht ja kalaselgroog, -pea ja -nahk. Keeda kõike umbes kaks tundi ja siis kurna läbi peene sõela. Maitsesta soola ja suhkruga. Must pipar sobib samuti! Fenkoli õli 1 terve fenkol 50 g spinatit1 klaas päevalilleõli Pressi fenkolist mahl, pane see blenderisse koos 1 käputäie (ca 50 g) spinati ja 1 klaasi päevalilleõliga. Blenderda see 2 min jooksul, jahuta ja pane külma. Serveerimine Kartuli ja porgandi kuubikud sega pohladega, lisa kala ja värske till ja roheline sibul. Serveeri peale kalapuljong. Nirista juurde fenkoli õli. Kõrvale sobib Muhu must leib ja maitsevõi, samas klapib ka kenasti pesto pizza. Grete Paia — FOTO: TV3 PEAROOG: Juustune tuhlivorm Hasselbacki kartulid / juustud / tsitruse aedviljad Pearoog — FOTO: TV3 Rebitud liha 1 kg sea tagatükk1L Food Studio puljong (kana või veis)1 spl mesi 1 porgand1 sibul2 loorberi1 purk purustatud tomat 5 tera musta terapipart sool Siracha tšillikaste Kõik komponendid pane ahjupotti ja küpseta seda koos 6h 150C juures. Rebi liha soojalt ja vajadusel maitsesta soola või pipraga. Sega lihale juurde hautamisel tekkinud vedelikku. Hasselbacki kartul 4 tk suurt kartulit “Laura”100 g või 82%2 oksa rosmariini3 küüslaugu küünt1 klaas õli Viiluta kartulisse peened vaod. Viilude vahele pane eriti õhukesed küüslaugu küüned, lisa või, maitsesta soolaga, tipuks rosmariin ning ahju 180 C 45 min (pane panni põhja ka rasvainet). Juustufondüü 200 g Nopri talujuust200 g tšilli / ürdi Nopri juust100 g kadakajuust 200 ml 35% rõõsk koor 1 spl Merevaiksool 1 tl Umami Vadouvan vürtsisegu Kuumuta paksu põhjaga potis õli ja Vadouvan vürtsisegu, et maitsed intensiivistuks. Lisa ülejäänud komponendid (juust olgu tükeldatud väikesteks tükkideks). Keeda kõike eriti madalal tulel umbes 1 tund (seni kuni, kõik on ühtseks sulanud). Sõelu fondüü ja serveeri. Kapsasalat 1 pöidla jagu ingverit1 kaun tšillit3 spl valge balsamico äädikas3 spl sidrunimahl1 spl suhkur10 lehte koriandrit 1 väike kapsas (riivitult) Sega omavahel kokku kapsaribad, tšilli, riivitud ingver, sidrunimahl, suhkur, balsamico ja koriander. Hõõru kõike omavahel kausis, et mahlad avaneksid. Siia sobib ka lisada piparmünti (kui soovid edasi tuunida). Serveerimine: Aseta kartul taldrikule, ümber laota kapsasalat. Grete Paia — FOTO: TV3 DESSERT: See õite magus! juustukook / sidrunisorbett / plaksusuhkur Magustoit — FOTO: TV3 Koogipõhi: 400 g kodumaiseid küpsiseid 200 g digestive küpsised 200 g või Sulata või. Purusta küpsised, sega massid omavahel kokku. Pane vormi küpsise tainas (sulatatud või mis on segatud purustatud küpsistega). Suru vorm ühtlaseks, pane korraks ca 30 min külmkappi tahenema. Kreem: 100 g Tere sidruni-laimi kohupiimakreem 200 g toorjuust 200 g Merevaik 1 sidruni koor 1 tl Umami Madagaskari vaniljepasta200 ml 35% rõõsk koor 2 tk muna 1 purk 200 g kondenspiim Vahusta toorjuust, merevaik ja kohupiim, lisa munad, 35% koor ja vanilje. Vahusta veel, lisa kondenspiim. Sega mass ühtlaseks. Nüüd vala küpsisepuruga sisustatud vormi kreem. Küpseta 160 kraadi juures 45-50 min. Jahuta ja serveeri. Garneeringuks Küpseta riisipaber kuumas 180kraadises õlis krõpsuks. Raputa peale plaksusuhkur ja lisa vaarikas ja mustikas. Ole valmis hõrgutist serveerima ja nautima.
Mario ja Kaupo — FOTO: Silver Siilak TV3.ee Armastus võidab alati “Armastus võidab alati” osalejate suhted teravnesid: sul joppab, et siin kaamerad on!
Kristel Aaslaid — FOTO: TV3 TV3.ee Seltskond Kristel Aaslaid oma suurimast õppetunnist sel aastal: lähedastega tuleb rääkida, kui veel saad
Laura Põldvere — FOTO: TV3 TV3.ee Seltskond Ajalooline hetk! Laura Põldvere toob esimese Eesti lauljana turule oma ilutooted
Tomas Legrant — FOTO: Erakogu TV3.ee Seltskond Kirju minevikuga Tomas Legrant põrutab: mind ei koti, kui öeldakse, et tegele oma viie lapsega