Reklaam sulgub sekundi pärast

Nele-Liis Vaiksoo ja Lauri Liiv

EELROOG Retseptid 4-le Peidetud saladus  küpsetatud kitsejuust / vaarika balsamico / peet / seedermänniseemned/ roheline Salat
  • 50 g Lollo Rosso lehtsalat
  • 100 g rukolat
  • 100 g + 100 g peet (kollane ja punane)
  • 25 g seedermänniseemneid
  • 200 g pehme kitsejuust
  • 4 viilu saia
  • Luxvegi mikro-fenkol
Siidrimarinaad:
  • 1/2 tl Santa Maria vanillisuhkrut
  • 1 pudel (kuiva) siidrit
  • 10 g väsket ingverit
  • 10 g jalapenot
  • 1 suur pirn
  • 2 spl kreemjat vaarikabalsamicot
Salatikaste:
  • 1 spl oliiviõli
  • 15 g sidrunimahla
  • sool
  • natuke mett
Rösti saiad, lõika kitsejuustust viilud ning aseta need saiale. Küpseta 180 kraadi juures ca 10 min. Samal ajal sega kokku salat: võta suurem peotäis rukola lehti ja lollo rossot, sega need läbi kastmega (sega omavahel oliiviõli, mesi sidrunimahl ja lisa maitse järgi soola). Valmista siidrimarinaad: pane keema siider, lisa hakitud jalapenod, vanillisuhkur, ingver. Kalla kuum marinaad kooritud ning viilutatud pirnile. Keeda peedid, jahuta ja lõika õhukesed viilud. Rösti seedermänniseemned. Aseta saiapadjal olevale kitsejuustule salat, lisa balsamico triibud ning kata imeõhukeste peedi viiludega. LAURI PEAROOG Sigurvänt sigur / küpsetatud valgehallitusjuust / Itaalia peekon / kartuli-seenepüree kurkumiga / Nopri trühvlijuust 25 g ingverit 4 tk sigurit 4tk Rakvere Itaalia või Ameerika peekonit 40 g Castello valgehallitusjuustu näpuotsaga kuivatatud oreganot Püree: 12 tk keskmist Laura kartulit 1/2 tl Santa Maria kurkumit 250 ml Nopri piima 100 g Nopri trühvlijuustu 1 suur mugulsibul    50 g metsaseeni pool tl Santa Maria aroomisoola maitse järgi Santa Maria musta pipart Lase vesi potis keema, lisa keevasse vette sigur, lase sellel keeda, kuni sigur on enam- vähem pehme. Kui sigur on keedetud, mähi kaks viilu sinki ümber siguri. Võta paar viilu valgehallitusjuustu ja laota need singi peale. Kata sigur õrna oregano kihiga ja aseta haudepotti, mille põhi on kaetud vähese veega. Pane potile kaas peale ja aseta see 200- kraadisesse eelsoojendatud ahju. Lase siguril ahjus küpseda ca 15 min.  Samal ajal kui keedad sigurit, võid teise potiga panna tulele ka kooritud kartulid. Pärast keetmist kurna kartul ära ja aseta kaussi. Lase klaas piima kas potis või mikrolaineahjus keema ning lisa see kartulitega kaussi. Tambi kartulid, lisades kuuma piima.  Prae seened ja sibul, maitsestades neid aroomisoola ja vähese pipraga. Lisa kartulipüreesse eelpraetud metsaseened ja sibula, samuti maitseks kurkumit. Aseta kartulipüree taldrikule, peale tõsta ahjust äsja valminud sigur, riivi peale trühvlijuustu.  NELE-LIISI PEAROOG Siga lendab! krõbe seakõht / hapu õuna-fenkoli salat / juurselleripüree Liha
  • 400 g Rakvere seakõht
  • maitse järgi soola ja pipart
Juursellerikreem
  • 450 g juursellerit
  • 50 g võid
  • 150 g Nopri piima
Salat
  • 1 tk fenkol
  • 1-2 tk värske jalopeno
  • 15 g koriander
  • 15 g ingver
  • 1 sidruni mahl
  • 8 tk kirsstomatit
  • 1 spl mesi
  • 1 tk õun
  • 3 spl oliiviõli
Maitses eelneval õhtul seakõht soola ja pipraga, tee terava noaga seakamarasse ruudud. Lase üleöö seista. Järgmisel päeval keeda seakõht ca 30 min. Võta seakõht potist välja ja aseta ahjuplaadile, kamar ülespoole ning küpseta eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures 10 minutit või niikaua, kuni kamar läheb krõbedaks. Valmista juurselleri kreem. Koori ja tükelda väiksemaks juurseller, pane piima sisse keema, lisa näpuotsatäis soola. Keeda, kuni juurseller on pehme (ära piima kurna). Lisa sinna või ja püreesta saumikseriga.  Valmista salat. Viiluta õhukeseks fenkol ja õun, haki jalapeno ja kirsstomat, riivi kooritud ingver, lõika kirsstomatid pooleks, sega kõik komponendid. Eraldi kausis sega kokku mesi, sidrunimahl ja oliiviõli ning vala salatile. Serveeri! MAGUSTOIT Prantsusepärane šokolaadikook vaarikakaste / vaniljejäätis / karamelline kreeka pähkel
  • 200 g tume šokolaad
  • 200 g võid
  • 50g suhkur
  • 4 tk muna
  • 1 spl Tartu Mill jahu
  • 1 spl konjak/brändi
Vaarikakaste:
  • 100 g külmutatud vaarikad 
  • 10 g piparmünt
  • zelatiin 2g/ 1 zelatiinileht
  • 1 tl Santa Maria vanillisuhkur
  • 2 spl suhkur
Karamelliseeritud kreeka pähkel:
  • 30 g kreeka pähkel
  • 2 tl suhkur
  • 4 palli vanillijäätis
Sulata potis või ja tume šokolaad, jahuta šokolaadimass. Vahusta kergelt terved munad. Jahtunud massile lisa jahu, suhkur ning viimasena vahustatud munad. Lisa aeglaselt segades pisut konjakit või brändit. Vala tainas vormi ja küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 12-15 min. Karamelliseeri pähklid: kuumuta pannil suhkur ja lisa kreeka pähklid, sega.  Valmista vaarikakaste: sulata želatiin, püreesta Blendteci blenderis vaarikad ja piparmünt, lisa suhkur ja vanillisuhkur ning nirista rahulikult segades sulatatud želatiin. Vispelda segu paksenemiseni. Serveerimine. Lõika koogist meelepärased tükid. Puista sellele karamelliseeritud pähkel. Peale aseta jäätisepall ja kata vaarikakastmega. Retseptid aitas täiuslikuks muuta: