Reklaam sulgub sekundi pärast

Lenna Kuurmaa

Retseptid (arvestusega neljale) EELROOG  Vitello tonnato Viiratsi suitsuangerjaga Liha
  • 400 g veise välisfileed
  • 500 ml Food Studio veisepuljongit
  • 60 g sibulat
  • 60 g porgandit
  • 10 g küüslauk
  • 2 lehte loorberit
  • 2 lehte salveid
  • 1 oks värsket tüümiani
  • maitse järgi sool ja pipar
  • 100 ml valge vein (soovi korral)
 Maitsesta liha soola ja pipraga ning aseta ahjupotti. Kata liha ülejäänud komponentidega (liha peab olema vedeliku sees, vajadusel lisa vett või puljongit). Küpseta liha kaane all 2,5-3 h 160 kraadi juures. Jahuta liha maha pärast küpsemist. Enne serveerimist viiluta liha võimalikult õhukesteks viiludeks. Angerjakreem
  • 150 g Viiratsi angerjafarmi suitsuangerjat
  • 250 g Nopri Talu toorjuustukreemi
  • tilli
  • Santa Maria soola ja rohelist pipart
  • poole laimi mahl
Puhasta suitsuangerjas hoolikalt ja tee väikesed kuubikud. Sega omavahel kokku maitseained, laimimahl ja toorjuust. Seejärel lisa angerjas. Kui soovid, et tükke sisse ei jääks, valmista segu köögikombainis. Esimese käigu serveerimine: Aseta lihalõigud taldrikusse. Liha peale lase läbi pritskoti angerjakreemist täpid. Koori pikk värske kurk ja tõmba kartulikoorijaga pikad õhukesed ribad (keera need taldrikusse rulli).  Krõmpsususe saamiseks lase neil enne jäävees seista. Riivi peale kõige õhema juusturiiviga, eelnevalt korraks sügavkülmas olnud, Nopri trühvlijuust. Viska lohakalt maitse järgi kõige peale tillivarsi ja mõned pohlad.   PEAROOG Kukeseene orsoto Peipsi järve kohafileega Orsoto
  • 200 g Tartu Milli kruupe
  • 100 g porgandit
  • 100 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 100 g Nopri toorjuustu
  • 80 g kukeseeni
  • 60 g võid
  • Santa Maria rohelist pipart (veskist)
  • ühe laimi koor
  • natuke Grüne Fee tilli
  • 1 l Food Studio köögiviljapuljongit
  • 200 ml valget veini
  • maitse järgi soola
Pese kruubid. Pruunista köögiviljad koos kruupidega õlis. Lisa vähehaaval puljongit iga 4-5 min järel. Keera tuli väikeseks ja hauta kõike ca 30 min, lisades vaheldumisi puljongit ja valget veini (vedelikku lisa vaid siis, kui hakkab põhja nakkuma). Sega orsoto kokku või ja toorjuustuga. Lase toidul kaane all enne serveerimist 5 minutit puhata. Maitsesta vajadusel üle. Kohafilee
  • 600 g kohafileed
  • 1 tk laimi mahla
  • natuke soola
  • Santa Maria rohelist pipart
  • 60 g võid
Prae eelnevalt maitsestatud koha keskmise kuumusega pannil. Keera kala ettevaatlikult ning lisa enne ahju asetamist juurde või. Murulauguvaht
  • 50 g murulauku
  • 100 ml Oilio toiduõli
  • maitsesta soolaga
Kuumuta õli 50 kraadini ja püreesta saumikseriga sisse till, jahuta kiiresti jäävees ja serveeri külmalt. Efektseks serveerimiseks kasuta sifooni! Suhkruherne ja tilli salat
  • natuke Grüne Fee tilli
  • soola
  • 40 g suhkruhernest
  • 5 g Oilio kõrvitsaõli
Puhasta varre küljest till. Lõika suhkruhernes diogonaalis õhukesteks ribadeks ja aseta korraks jäävette. Kuivata hernes köögipaberil ja sega see kokku tilliga, maitsesta kõrvitsaõli ja soolaga. Pearoa serveerimine: Aseta taldrikule orsoto ja peale praetud kohafilee. Lase läbi sifooni taldrikule murulaugu vaht. Kala peale pane õhuliselt suhkruherne ja tilli salat. Puista kaunistuseks tillipuru.   MAGUSTOIT Matcha panna cotta Panna cotta
  • 250 ml Nopri rõõskkoor 35%
  • 250 ml Nopri toorpiima
  • 10 g Santa Maria toiduželatiini
  • 7 g Matcha pulber
  • 3 spl pruuni suhkrut
  • 1 spl riivitud laimi koort
Kuumuta piim ja rõõskkoor kuni keemiseni, tõsta tulelt. Maitsesta vanilli ja tuhksuhkruga. Lisa kuumutatud koorele matcha. Kuumuta saadud segu lahustumiseni, ära keeda! Paisuta želatiini 5 minutit väheses külmas vees (500 ml vedeliku tarretamiseks võta 1 sl (10 g) želatiini). Lisa želatiin segule ja lase seista 4 tundi jahedas kohas. NIPP: Tarretise paremaks kättesaamiseks kasta vorm hetkeks kuuma vette. Vormidena on hea kasutada küpsetus silikoonvorme, kuid sobivad ka kõik teised. Krõbe ja magus filotaigna lehvik
  • 1 leht filotainast
  • 1 spl toasooja võid
  • näpu otsaga Santa Maria ingveripulbrit
  • tunde järgi tuhksuhkrut
Määri õrnalt filotainas toasooja võiga ning maitsesta. Küpseta ahjus (pidevalt silma peal hoides) 6-8 minutit 180 kraadi juures. NIPP: Aseta nurkadesse raskused, muidu tainas võib keerleva ahjuõhu käes lendlema hakata. Marjamoos
  • 200 g sügavkülmutatud marjasegu
  • 2 spl suhkrut
  • 10 g Grüne Fee värsket piparmünti
Kuumuta marjad ja suhkur vähese veega. Lisa piparmünt ja püreesta. Püree suru läbi jämedama sõela (eemaldades tükid ja seemned). Maitsesta vajadusel veel. Soovi korral võib lisada ka vaniljesuhkrut. Magustoidu serveerimine: Tõmba pintsliga moos taldriku põhjale. Aseta taldriku keskele panna cotta, mille peale aseta värskeid (võib ka sügavkülmutatud) marju. Murra käega katki filotaigna lehvikud ja tee nendest katus kõige tipuks. Võid lisada ka rohelist piparmünti või tüümiani oksi. Kõige lõpuks purusta käte vahel enda lemmikbesee ja puista seda magustoidule.   Toidud aitas täiuslikuks muuta: