Reklaam sulgub sekundi pärast

Laura Põldvere

EELROOG Retseptid 4-le Karp lahti! juurseller / Chorizo / tomativaht 
  • 60 g                                                  Rakvere chorizo sink
  • 8 tk                                                   kammkarp
  • 100 ml                                              Heinz tomatimahla
  • 1 g                                                      letsitiin
  • 20 g                                                   koriandrit
  • 4 küünt                                             küüslauku
  • 2 tk                                                    šalottsibulat
  • 100 g                                                 fenkolit
  • 50 g                                                    võid
  • 1 terve                                                juurseller
  • pool pokaali                                      valget veini
  • 1 klaas ehk 200 ml                           piima
  • Sool/pipar
  • Luxvegi mini lilla jänesekapsast
Sellerikreem Tükelda juurseller ja lisa piim, keeda pehmeks. Püreesta seller Blendteci blendris (või tavalise saumikseriga). Lisa või, piim ja maitsesta. Chorizo    Lõika õhukesed viilud ja küpseta ahjus 160 C juures krõbedaks. Peenesta ja jäta ahju peale (sooja kätte) kuivama ca 2-3 tunniks. Soe salat Viiluta fenkol, küüslauk, šalottsibul. Pruunista kõike kergelt võis ca 2 min, lisa valge vein ja lõpus juurselleri kreem. Kammkarp Pruunista kammkarp kuumal pannil mõlemast küljest 1 min, lisa või ja maitsesta soola ja pipraga. Tomativaht Kuumuta tomatimahl ja vispelda sisse letsitiin (või munavalge). Serveeri kohe. Serveerimine: Aseta taldriku põhja sellerikreem, lisa soe salat ja siis kammkarbid. Lisa supilusikatäis tomativahtu. Puista roale peale kuiva ja krõbedat chorizot. Rohelisest sobib kaunistamiseks koriander ja Luxvegi jänesekapsas.   PEAROOG Aasia suplus Punakala / lillkapsas / kikiga kaste / rohelised
  • 800 g                                               lõhet
  • 80 g                                                 edamame oad
  • 200 g                                               lillkapsast
  • 80 g                                                 Santa Maria kookospiima
  • 100 g                                               Nopri piima
  • 200 g                                               brokolit
  • 10 g                                                  küüslauku
  • 15 g                                                  laimimahla
  • 15 g                                                  tšillit
  • 50 ml                                               Heinz sojakastet
  • 15 g                                                  tamarindi
  • 15 g                                                  ingverit
  • 25 g                                                  vahtrasiirupit
  • 40 g                                                  Heinz ketšupit
  • 50 g                                                  hiinakapsast
  • soola, pipart, hernevõrsed
Lillkapsakreem Keeda lillkapsas pehmeks. Lisa kookospiim, piim, sool, või ja püreesta saadud tulemus. Rohelised köögiviljad NIPP: Kuumuta kergelt edamame oad ja brokoli, serveeri kohe, siis ei kaota rohelised viljad värvi. Kala   Puhasta kala, eemalda soomused ja nahk. Laura kaste Aseta Thermomixi küüslauk, tšilli, ingver, ketšup, sojakaste, tamarindi püree, vahtrasiirup. Püreeri mõnusaks kreemiks. P.S. Kui puudub Thermomix, siis kuumuta kõik komponendid potis ja püreesta saumikseriga. Kaunistus Rebi hiinakapsast ilusad väikesed lehed ja prae õrnalt kuumas õlis mõlemalt poolt. Kalanahk küpseta ahjus 160 kraadi juures umbes 20 min (vajadusel kauem) krõpsuks. Jäta hiljem sooja kohta edasi kuivama. Sega omavahel praetud hiinakapsa lehed, kalanaha krõps ja hernevõrsed. Serveerimine Pane lillkapsakreem taldriku põhja, aseta sinna peale küpsetatud kala. Kala peale pane Laura kaste ja kaunistus. Kala kõrvale aseta köögivilja mix ja serveeri!                                        .   MAGUSTOIT  Raka küpa käsitööjäätis / laulvad marjad / tsitrus / mõru šokolaad
  • 80 g     võid
  • 30 g     pruuni suhkrut
  • 6 g       valget suhkrut
  • 1 tk      kanamuna
  • 1 g       vaniljesuhkur
  • 130 g   Tartu Mill nisujahu
  • näputäis  söögisoodat
  • näputäis soola
  • 140 g   šokolaadinööpe
  • 100 g   kondenspiima
  • 120 g   Nopri vahukoort
  • 80 g     külmutatud vaarikaid
  • 80 g     külmutatud põldmarju
  • 30 g     moosisuhkrut
  • Luxvegi lillede segu kaunistuseks
Küpsis Sega omavahel toasoe või ja kuivained. Aseta ahjuplaadile 10 cm suurused pätsikesed ja küpseta 175 kraadi juures 15 min. Aseta jahtuma. Jäätis Vahusta omavahel vahukoor ja kondenspiim, aseta Pacojeti nõusse (või kodusesse jäätisemasinasse). Pane seejärel kiirjahutuskappi külmuma (kui teed jäätist kodustes tingimustes, vaata Tõnis Niinemetsa retsepti “Joel Ostrati suure õhtusöögi” avasaates). Kui mass on külmunud, vahusta Pacojetis jäätis ja aseta tagasi sügavkülma. Marjakaste/vaht Pane külmunud marjad koos moosisuhkruga potti keema. Kui marjad on sulanud, pane need Thermomixi ja püreeri. Valmis moos kurna läbi sõela, et eemaldada seemned. Vala moos šifoonpudelisse (sifooni puudumisel kasuta marjakastet vahustamata, loomulikul moel). Serveerimine Murra küpsis sõrmede vahel väiksemateks tükkideks ja aseta kausi põhja. Jäätis vahusta enne serveerimist korra veel läbi Pacojeti. Rulli ilus kuul ja aseta küpsiste peale, ümber jäätisepalli lase šifoonist marjavahtu. Kaunistuseks pane peale Luxvegi söödavad lilled! Toidud aitas täiuslikuks muuta: