EELROOG Retseptid 4-le Karp lahti! juurseller / Chorizo / tomativaht 60 g Rakvere chorizo sink 8 tk kammkarp 100 ml Heinz tomatimahla 1 g letsitiin 20 g koriandrit 4 küünt küüslauku 2 tk šalottsibulat 100 g fenkolit 50 g võid 1 terve juurseller pool pokaali valget veini 1 klaas ehk 200 ml piima Sool/pipar Luxvegi mini lilla jänesekapsast Sellerikreem Tükelda juurseller ja lisa piim, keeda pehmeks. Püreesta seller Blendteci blendris (või tavalise saumikseriga). Lisa või, piim ja maitsesta. Chorizo Lõika õhukesed viilud ja küpseta ahjus 160 C juures krõbedaks. Peenesta ja jäta ahju peale (sooja kätte) kuivama ca 2-3 tunniks. Soe salat Viiluta fenkol, küüslauk, šalottsibul. Pruunista kõike kergelt võis ca 2 min, lisa valge vein ja lõpus juurselleri kreem. Kammkarp Pruunista kammkarp kuumal pannil mõlemast küljest 1 min, lisa või ja maitsesta soola ja pipraga. Tomativaht Kuumuta tomatimahl ja vispelda sisse letsitiin (või munavalge). Serveeri kohe. Serveerimine: Aseta taldriku põhja sellerikreem, lisa soe salat ja siis kammkarbid. Lisa supilusikatäis tomativahtu. Puista roale peale kuiva ja krõbedat chorizot. Rohelisest sobib kaunistamiseks koriander ja Luxvegi jänesekapsas. PEAROOG Aasia suplus Punakala / lillkapsas / kikiga kaste / rohelised 800 g lõhet 80 g edamame oad 200 g lillkapsast 80 g Santa Maria kookospiima 100 g Nopri piima 200 g brokolit 10 g küüslauku 15 g laimimahla 15 g tšillit 50 ml Heinz sojakastet 15 g tamarindi 15 g ingverit 25 g vahtrasiirupit 40 g Heinz ketšupit 50 g hiinakapsast soola, pipart, hernevõrsed Lillkapsakreem Keeda lillkapsas pehmeks. Lisa kookospiim, piim, sool, või ja püreesta saadud tulemus. Rohelised köögiviljad NIPP: Kuumuta kergelt edamame oad ja brokoli, serveeri kohe, siis ei kaota rohelised viljad värvi. Kala Puhasta kala, eemalda soomused ja nahk. Laura kaste Aseta Thermomixi küüslauk, tšilli, ingver, ketšup, sojakaste, tamarindi püree, vahtrasiirup. Püreeri mõnusaks kreemiks. P.S. Kui puudub Thermomix, siis kuumuta kõik komponendid potis ja püreesta saumikseriga. Kaunistus Rebi hiinakapsast ilusad väikesed lehed ja prae õrnalt kuumas õlis mõlemalt poolt. Kalanahk küpseta ahjus 160 kraadi juures umbes 20 min (vajadusel kauem) krõpsuks. Jäta hiljem sooja kohta edasi kuivama. Sega omavahel praetud hiinakapsa lehed, kalanaha krõps ja hernevõrsed. Serveerimine Pane lillkapsakreem taldriku põhja, aseta sinna peale küpsetatud kala. Kala peale pane Laura kaste ja kaunistus. Kala kõrvale aseta köögivilja mix ja serveeri! . MAGUSTOIT Raka küpa käsitööjäätis / laulvad marjad / tsitrus / mõru šokolaad 80 g võid 30 g pruuni suhkrut 6 g valget suhkrut 1 tk kanamuna 1 g vaniljesuhkur 130 g Tartu Mill nisujahu näputäis söögisoodat näputäis soola 140 g šokolaadinööpe 100 g kondenspiima 120 g Nopri vahukoort 80 g külmutatud vaarikaid 80 g külmutatud põldmarju 30 g moosisuhkrut Luxvegi lillede segu kaunistuseks Küpsis Sega omavahel toasoe või ja kuivained. Aseta ahjuplaadile 10 cm suurused pätsikesed ja küpseta 175 kraadi juures 15 min. Aseta jahtuma. Jäätis Vahusta omavahel vahukoor ja kondenspiim, aseta Pacojeti nõusse (või kodusesse jäätisemasinasse). Pane seejärel kiirjahutuskappi külmuma (kui teed jäätist kodustes tingimustes, vaata Tõnis Niinemetsa retsepti “Joel Ostrati suure õhtusöögi” avasaates). Kui mass on külmunud, vahusta Pacojetis jäätis ja aseta tagasi sügavkülma. Marjakaste/vaht Pane külmunud marjad koos moosisuhkruga potti keema. Kui marjad on sulanud, pane need Thermomixi ja püreeri. Valmis moos kurna läbi sõela, et eemaldada seemned. Vala moos šifoonpudelisse (sifooni puudumisel kasuta marjakastet vahustamata, loomulikul moel). Serveerimine Murra küpsis sõrmede vahel väiksemateks tükkideks ja aseta kausi põhja. Jäätis vahusta enne serveerimist korra veel läbi Pacojeti. Rulli ilus kuul ja aseta küpsiste peale, ümber jäätisepalli lase šifoonist marjavahtu. Kaunistuseks pane peale Luxvegi söödavad lilled! Toidud aitas täiuslikuks muuta:
Ott ja Amani Kiivikas — FOTO: Ott Kiivikas/Instagram Seltskond Amani Kiivikas tagasi Eestisse kolimisest: otsus tuli päris äkki
Pilt on illustreeriv — FOTO: 123RF Päevakaja Liigutame seiereid! Ööl vastu pühapäeva läheb Eesti üle suveajale
Vaata, millised kuninglikud on veel vähiga võidelnud — FOTO: 123rf Seltskond ÜLEVAADE | Briti kuningliku pere liikmed on korduvalt võidelnud raskete haigustega
Kiirkasiinod Eestis: kuidas, kellele ja miks? — FOTO: Unsplash.com Sisuturundus Kiirkasiinod Eestis: kuidas, kellele ja miks?