Reklaam sulgub sekundi pärast

Kirsti Timmer ja Jesper Parve

Arvestuslikult 4-le EELROOG Mine metsa, auster! Austrite söömise järjekord: Alo klassikaline auster / Joeli küpsetatud auster / Kirsti auster Alo klassikaline auster
  • 4 tK austrit
  • 50 ml õunaäädikat
  • 1 väiksem šalottsibul
  • maitse järgi Santa Maria musta pipart
Valmistamine: Haki sibul ja sega õunaäädikaga, lisa maitse järgi pipart. Joeli küpsetatud auster
  • 50 g Panko riivsaia
  • 20 g võid
  • 2 vart värsket koriandrit
  • maitse järgi soola ja tšillipulbrit
  • näpuotsaga Santa Maria küüslaugupulbrit
  • Castello valgehallitusjuustu
Valmistamine: Haki koriander peeneks ja sega komponentidest mass. Kata saadud massiga auster. Pane peale viil valgehallitusjuustu ja küpseta 10 minutit 200 kraadi juures. Kirsti auster Tunde järgi:
  • valge veini äädikat mangoga
  • väike sibul
  • veerand habanero pipart
  • natuke oliiviõli
  • natuke heledat suhkrusiirupit
  • poole sidruni mahl
  • hakitud murulauku kaunistuseks
Sega tunde järgi kõik komponendid kokku ja püreesta saumikseriga. Pane kaste austritele ja raputa peale hakitud murulauk. PEAROOG Eesti mees, vot see ei ole siga! Sea mälumislihas ehk seapõsk / beebiköögiviljad/ maapirnikrõps/ /sidruntüümian / sinepilehed Seapõsk
  • 8 tk Rakvere seapõske
  • 100 g sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 pudel A. Le Coq kuiva õunasiidrit
  • 50 g tomatipastat
  • maitse järgi värsket tüümiani ja rosmariini
  • 100 g Rakvere hommikupeekonit
  • 1 klaas punast veini
  • 1 tk tähtaniisi
  • 1 tk Santa Maria kaneelikoort
  • 50 g ingverit
  • 20 tk Santa Maria rohelist terapipart
Valmistamine: Pruunista seapõsk, maitsesta soola ja pipraga. Nüüd viiluta sibul ja küüslauk ning pruunista koos tomatipastaga. Seejärel lisa kõik maitseained, siider ning vein. Lase kaste keema, maitsesta (vajadusel) ning vala kaste pruunistatud lihale. Kata liha küpsetuspaberi ning fooliumiga. Küpseta ahjus 130-150 kraadi juures kuni 3 tundi. Juursellerikreem
  • 500 g juursellerit
  • 100 ml Nopri piima
  • 50 g võid
  • maitse järgi soola
Valmistamine: Koori ja tükelda juurseller, keeda juurseller piimas pehmeks. Püreesta kogu segu võiga, lisa maitse järgi soola. Kaste
  • 200 ml Nopri vahukoort
  • 200 ml praevedelikku (seapõsest tekkinud leem kurnatuna)
  • 30 g või
Valmistamine: Kurna läbi sõela ahjulihast alles jäänud vedelik potti. Lisa 35% rõõsk koor ja keeda kõike ca 20 min madalal tulel, kuni kaste hakkab paksenema. Lisa tükk võid ja vispelda kaste vahule. Lisandid
  • 50 g miniporgandeid
  • 50 g minisuvikõrvitsat
  • 50g minipeeti
  • 50 g maapirni
Valmistamine: Keeda porgandeid 2 minutit ning seejärel pruunista võis, maitsesta soola ja pipraga. Suvikõrvits prae kergelt võis mõlemalt poolt, maitsesta soola ja pipraga. Keeda peet pehmeks, maitsesta, serveeri. Lõika maapirnist õhukesed viilud ning küpseta fritüüris, maitsesta. Prae serveerimisel kasuta viimase lihvi ja maitse andmiseks Luxvegi (luxveg.ee) sidruntüümiani, amaranti ja mikrosinepit. MAGUSTOIT Järelmäng on sama tähtis kui eelmäng! kohupiimakreem / krõbe küpsis / jänesekapsas / fuksia / maasikas / vaarikas
  • 200 g Nopri vahukoort
  • 3 spl suhkrut
  • 1 tl Santa Maria vanillisuhkrut
  • 200 g Nopri kohupiima
  • 1 sidruni koor riivituna
  • 120 g digestiivküpsiseid
  • sügavkülmutatud maasikaid
  • värskeid vaarikaid
Valmistamine: Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga. Sega juurde kohupiim ja riivitud sidrunikoor. Purusta näppude vahel digestiivküpsised. Lao magustoit kihiti pokaali (küpsis, marjad, kreem, küpsis, marjad, kreem). Kaunista füüsali, fuksia õite ja lilla jänesekapsaga (luxveg.ee ).Naudi ja tunne rõõmu sellest Kirsti peretraditsioonist! Toidud aitas täisulikuks muuta: