Reklaam sulgub sekundi pärast

Jarek Kasar

EELROOG Kange kaljakana rukkileiva-ingveri puru / kalja-ingveri shot / põletatud sibul
  • 1 kg kanatiibu
  • 100 ml Oilio õli
  • 1 tl soola
  • natuke pipart
  • 200 ml apelsinimahla
  • 2 apelsini koort
  • 10 g riivitud ingverit
  • natuke vaniljeekstrakti
Sega kokku marinaaad ja lase kanatiibadel marineeruda 12 tundi, seejärel küpseta ahjus 200 kraadi juures 40 minutit. Seejärel jahuta tiivad. Kui soovid rooga muuta restoranilikumaks, võid eemaldada soojal kanatiival ka kondid. Kaljakana kaste
  • 300 ml A. Le Coq Imperial Kvass kalja
  • 2 spl ketšupit
  • 1 spl Worcester kastet
  • 1 spl fariinsuhkrut
  • 1 terve sibul (keskmine)
  • 3 küüslaugu küünt
  • 2 spl sidrunimahla
  • rohelist sibulat
Kuumuta pannil marinaad ja aseta ahjus küpsetatud kanatiivad kastmesse. Serveeri. Soovitus: serveeri koos krõbeda rukkileivapuru, põletatud rohelise sibula ja ingveri chipsiga. Ingveri chips: lõika imeõhuke ingveri viil ja kuivata ahjus 120 kraadi juures ca 6-10 minutit. Roheline põletatud sibul: leeklambiga (köögipõletiga) põleta sibulat. Ingveri-kalja shot
  • 1 cl ingverimahla
  • 3 cl A. Le Coq kalja
Sega kokku ingverimahl ja kali ning serveeri eelroa juurde.   PEAROOG Poola portsjon heeringata tartar kaste / lambasisefilee / Jareki vanaema kartulipannkook Lammas
  • 800 g lamba sisefileed
  • 10 küüslaugu küünt
  • 1 tl Santa Maria rohelist pipart
  • 70 ml Oilio rapsiõli
  • maitse järgi soola
  • veerand potti Grüne Fee tüümiani
Marineeri lammas kõikide komponentidega. Lase 12 tundi marinaadis seista. Seejärel pruunista liha kuumal pannil igast küljest ca 6-7 min kokku. Seejärel küpseta ahjus 3 miutit 180 kraadi juures. Serveeri viiludena. Vanaema kartulipannkook
  • 500 g kartulit
  • 100 g Nopri hapukoort
  • maitse järgi soola
  • maitse järgi pipart
Riivi kartul otse külma vette. Nõruta kartul ja püüa lahti saada veest. Sega juurde hapukoor ja maitsesta. Küpseta riivkartulist kook ja pruunista pannil ca 8-10 min. Heeringata tartar salat
  • 80 g magusat õuna
  • 80 g värsket kurki
  • 80 g majoneesi
  • 5 oksa Grüne Fee murulauku
  • 40 g punast sibulat
  • 1 vars Grüne Fee tilli
  • 1 spl Felixi hapukurgi salatit
  • tsipa pipra anšoovist ja selle magusat vedelikku
  • 1 tl sidrunimahla
Sega komponendid kokku ja serveeri.   MAGUSTOIT Créme Bruce Lee astelpaju / trühvel / sõstrad Kreembrülee
  • 1 l  Nopri vahukoort
  • 200 ml Nopri piima
  • 3 spl vaniljepastat
  • 2 vaniljekauna
  • 125 g suhkrut
  • 270 g munakollast  (1 muna kollane on ca 35 g)
  • 1 tl trühvlisoola (põletamiseks)
  • 1 spl suhkur (põletamiseks)
  • 3 spl maltoosat
Klopi munakollased suhkruga kergelt läbi. Kuumuta väikeses potis piim ja vahukoor peaaegu keemiseni. Kalla kuum segu peene joana munakollasesegu sisse, segades seda hoolega, lisa ka maltoosa. Koori tekkinud vaht lusikaga ettevaatlikult pealt ära. Jaota kreembrülee vormidesse või väikestesse kuumakindlatesse nõudesse, nii et kreemikihi paksus oleks umbes 2,5 cm. Küpseta vesivannil (vormid on ahjuplaadil nii, et kolmveerand oleks kuuma veega kaetud) 160 kraadi juures ca 45-50 min. Siis jahuta külmikus ca 3-4 tundi. Serveeri suhkrukristalli-kihiga. Kuumuta leeklambiga suhkur ja trühvlisool pealt krõbedaks ja serveeri. Soovi korral võid lisada ka marju ja krõbeda küpsise puru. Astelpajukreem
  • 1 l astelpajumahla
  • 12 g gellanit
  • suhkrut maitse järgi
Kuumuta läbi mahl, suhkur ja gellan. Vispelda ja pane külma jahtuma. Enne serveerimist blenderda segu ja lisa magustoidule läbi pritsi väike portsjon.   Toidud aitas täiuslikuks muuta: Menüü jaoks kõige parema tooraine saad Mustamäe turult!