EELROOG Kange kaljakana rukkileiva-ingveri puru / kalja-ingveri shot / põletatud sibul 1 kg kanatiibu 100 ml Oilio õli 1 tl soola natuke pipart 200 ml apelsinimahla 2 apelsini koort 10 g riivitud ingverit natuke vaniljeekstrakti Sega kokku marinaaad ja lase kanatiibadel marineeruda 12 tundi, seejärel küpseta ahjus 200 kraadi juures 40 minutit. Seejärel jahuta tiivad. Kui soovid rooga muuta restoranilikumaks, võid eemaldada soojal kanatiival ka kondid. Kaljakana kaste 300 ml A. Le Coq Imperial Kvass kalja 2 spl ketšupit 1 spl Worcester kastet 1 spl fariinsuhkrut 1 terve sibul (keskmine) 3 küüslaugu küünt 2 spl sidrunimahla rohelist sibulat Kuumuta pannil marinaad ja aseta ahjus küpsetatud kanatiivad kastmesse. Serveeri. Soovitus: serveeri koos krõbeda rukkileivapuru, põletatud rohelise sibula ja ingveri chipsiga. Ingveri chips: lõika imeõhuke ingveri viil ja kuivata ahjus 120 kraadi juures ca 6-10 minutit. Roheline põletatud sibul: leeklambiga (köögipõletiga) põleta sibulat. Ingveri-kalja shot 1 cl ingverimahla 3 cl A. Le Coq kalja Sega kokku ingverimahl ja kali ning serveeri eelroa juurde. PEAROOG Poola portsjon heeringata tartar kaste / lambasisefilee / Jareki vanaema kartulipannkook Lammas 800 g lamba sisefileed 10 küüslaugu küünt 1 tl Santa Maria rohelist pipart 70 ml Oilio rapsiõli maitse järgi soola veerand potti Grüne Fee tüümiani Marineeri lammas kõikide komponentidega. Lase 12 tundi marinaadis seista. Seejärel pruunista liha kuumal pannil igast küljest ca 6-7 min kokku. Seejärel küpseta ahjus 3 miutit 180 kraadi juures. Serveeri viiludena. Vanaema kartulipannkook 500 g kartulit 100 g Nopri hapukoort maitse järgi soola maitse järgi pipart Riivi kartul otse külma vette. Nõruta kartul ja püüa lahti saada veest. Sega juurde hapukoor ja maitsesta. Küpseta riivkartulist kook ja pruunista pannil ca 8-10 min. Heeringata tartar salat 80 g magusat õuna 80 g värsket kurki 80 g majoneesi 5 oksa Grüne Fee murulauku 40 g punast sibulat 1 vars Grüne Fee tilli 1 spl Felixi hapukurgi salatit tsipa pipra anšoovist ja selle magusat vedelikku 1 tl sidrunimahla Sega komponendid kokku ja serveeri. MAGUSTOIT Créme Bruce Lee astelpaju / trühvel / sõstrad Kreembrülee 1 l Nopri vahukoort 200 ml Nopri piima 3 spl vaniljepastat 2 vaniljekauna 125 g suhkrut 270 g munakollast (1 muna kollane on ca 35 g) 1 tl trühvlisoola (põletamiseks) 1 spl suhkur (põletamiseks) 3 spl maltoosat Klopi munakollased suhkruga kergelt läbi. Kuumuta väikeses potis piim ja vahukoor peaaegu keemiseni. Kalla kuum segu peene joana munakollasesegu sisse, segades seda hoolega, lisa ka maltoosa. Koori tekkinud vaht lusikaga ettevaatlikult pealt ära. Jaota kreembrülee vormidesse või väikestesse kuumakindlatesse nõudesse, nii et kreemikihi paksus oleks umbes 2,5 cm. Küpseta vesivannil (vormid on ahjuplaadil nii, et kolmveerand oleks kuuma veega kaetud) 160 kraadi juures ca 45-50 min. Siis jahuta külmikus ca 3-4 tundi. Serveeri suhkrukristalli-kihiga. Kuumuta leeklambiga suhkur ja trühvlisool pealt krõbedaks ja serveeri. Soovi korral võid lisada ka marju ja krõbeda küpsise puru. Astelpajukreem 1 l astelpajumahla 12 g gellanit suhkrut maitse järgi Kuumuta läbi mahl, suhkur ja gellan. Vispelda ja pane külma jahtuma. Enne serveerimist blenderda segu ja lisa magustoidule läbi pritsi väike portsjon. Toidud aitas täiuslikuks muuta: Menüü jaoks kõige parema tooraine saad Mustamäe turult!
Elisabet Reinsalu „Kättemaksukontori“ 31. hooaja esitluspeol — FOTO: TV3 Kättemaksukontor Elisabet Reinsalu “Kättemaksukontori” eelkäijatest: loodan, et nende kingadesse astudes alt ei vea
Anna Levandi — FOTO: Delfi/Rauno Volmar Päevakaja Isamaa kaalub Haabersti linnaosavanema kohale skandaali sattunud Anna Levandit
Emma Stone — FOTO: 123rf Seltskond Ootamatu! Hollywoodi tippnäitleja Emma Stone soovib, et teda kutsutaks teise nimega
Malle laseb endale pähe punuda afropatsid. — FOTO: Kuvatõmmis videost Taavi Mallega Aafrikas Ei või olla! Malle lasi endale Aafrikas afropatsid pähe punuda
10 riiki, kes panustavad kasiinodes kõige rohkem — FOTO: Betsafe Sisuturundus Mängu põnevus: 10 riiki, kes panustavad kasiinodes kõige rohkem
Kuidas internetis osteldes mitte petta saada? — FOTO: 123rf Sisuturundus Kuidas internetis osteldes mitte petta saada? 7 praktilist nõuannet