RETSEPTID 4-le EELROOG AIAVILÄRUUG POODÕT LIHA JA UMAKÜDSET LEEVÄGA’ (Köögiviljasupp veisepõsega) 600 g Nõo kauaküpsetatud veisepõsk 1 tk suur kartul 2-3 tk küüslauguküüs 1 tk suur sibul 2 tk porgand 100 g kaalikas 1 tl soola 1tl pipar 1tl tšilli maitse järgi till maitse järgi petersell 1 l kanapuljong 4 lehte loorber toiduõli praadimiseks Valmistamine: Kuumuta õlis sibul ja küüslauk, et maitsed avaneks. Lisa ülejäänud köögiviljad ning kuumuta ka neid. Lisa puljongit, nii et köögiviljad oleks kaetud. Lisa maitseained. Lisa veisepõsk terve tükina suppi. Keeda suppi madalal tulel, kuni kartul ja kaalikas on parajalt pehmed. Enne serveerimist lõika veisepõsest ribad suppi ja serveeri. Särtsakas ürt peoga rohkelt spinat, basiilik, petersell, till 100 ml õli 1 küüslaugupea soola maitse järgi Purusta köögikombainis õli, ürdid ja küüslauk. Serveeri särtsakas ürdilisand supi peale! PEAROOG KRÕPÕ KARTOHKASUPP SAVVUSANNALIHA JA VÄRSKE SALADIGA’ (Krõbe kartulipüree suitsusauna liha ja värske salatiga) 1 kg kartul 200 g sibul 20 g küüslauk 200 ml piim 1 spl hapukoor (püreesse) 100 g või u 30 g maitseks püreesse Meira sinepit õli Valmistamine: Keeda kartul. Tükelda sibul väikesteks kuubikuteks. Pruunista sibul ja küüslauk õlis ja lisa kartulile. Tambi kartul püreeks, lisa või, piim, sinep ja hapukoor. Sega kartulipüree sibulaga kreemjaks massiks ja aseta ahjuvormi. Küpseta kartulipüreed ca 20 min 200 kraadi juures krõbedaks ja pruuniks. Serveeri! LIHA 1 kg sea kaelakarbonaad 10% liha kaalust sool Valmistamine: Soola seakaelakarbonaad 10% soolvees (12 tundi). Seo liha marli sisse ja aseta eelköetud sauna lava laelaudade külge (see retsept töötab vaid suitsusaunas). Küpseta liha suitsusaunas 100-120 C juures ca 6 h-7 tundi. Serveeri soojalt ja kohe. SALAT 200 g värske kurk natuke tilli natuke õli 1 spl sool 1 spl suhkur 100 g punane kapsas Valmistamine: Lõika viilutajaga (või mandoliiniga) kurgist õhukesed pikad viilud. Maitsesta tilli, õli, soola ja suhkruga. Lase seista u 1 tund. Serveeri see koos punase kapsaga (imeõhukeseks viilutatud ja soolaga läbi segatud). Püree 200 g porgand 50 g või maitse järgi soola vett Valmistamine: Haki porgand ratasteks. Pruunista pannil porgandirattad, maitsesta soolaga, lisa vesi ja keeda pehmeks. Kurna vesi, lisa või ja püreesta kreemiks. Vajadusel aja kreem läbi sõela, et poleks tükke. Suuliim 200 ml keefir sool maitse järgi tilli ja teisi ürte maitse järgi Valmistamine on lihtne, sega kõik komponendid omavahel kokku. Tilli tükeldus pisike! DESSERT KOHOPIIMÄPLIINI’ SAHVTIGA’ (Kohupiimapannkoogid moosiga) 3 tk muna (vahusta munavalge ja kollane eraldi) 130 g nisujahu 200 ml hapupiim /keefir 300 g kohupiim 100 g suhkur 1tl pool teelusikat soodat / küpsetuspulbrit 100 g maasikad 8 lehte meliss 8 lehte piparmünt maitseks must pipar / kurkumit / kaneeli 50 g või (praadimiseks) külmkuivatatud vaarikad kaunistuseks Valmistamine: Vahusta munakollane suhkruga eraldi valgeks vahuks, lisa kohupiim, maitseained, jahu ja sega kõik valmis massiks. Vahusta munavalge eraldi tugevaks vahuks ja sega see kõige lõpuks taignale juurde, nüüd prae kohe ja püüa säilitada praadides pannkoogi kohevus (NB! Ära keera mitu korda pannkooki!). Moosi valmistamiseks lisa maasikad, piparmünt ja suhkur, püreesta need saumikseriga. Serveeri toasoojalt. Pannkookide puista peale külmkuivatatud vaarikaid! Head isu! Retseptid aitas täiuslikuks muuta:
Metsavana ennustab lindude pealt talve — FOTO: TV3 TV3.ee TV3 uudised Metsavana ennustab, kui kauaks lumi püsima jääb: ta võib muutuda õhemaks, aga…
Wolt Awards — FOTO: kuvatõmmis TV3.ee Stuudio uudised Sinu hääl loeb! Populaarne kullerfirma Wolt tunnustab taaskord parimaid restorane
Murelik pensionär — FOTO: kuvatõmmis TV3.ee Päevakaja Elukallidus teeb inimesed jõulude eel murelikuks: kui vaadata rahakoti peale, siis kõike ei saa!
Inflatsiooni tõttu peavad inimesed jõuludel kokku hoidma — FOTO: 123rf TV3.ee Päevakaja Kurb reaalsus! Üle poole Eesti elanikest on sunnitud pühade ajal kulusid koomale tõmbama