Reklaam sulgub sekundi pärast

Henrik Normann

Menüü “ÄRAJÄÄNUD REISID” EELROOG VALGEHALLITUSJUUST MURAKAMOOSIGA 
  • 480 g Andri-Peedo valgehallitusjuust kitsepiimast
  • 200 g murakamoos
  • 4 kääru valmis hapusai 
  • 15 g Ume ploomi seesamiseemned
  • 60 g puhastatud granaatõuna seemneid
  • 1 spl (10 tk) natuke kuivatatud musta oliivi puru
  • erinevaid rohelisi ürte Grüne Feelt
Pohlakaste
  • 100g pohlad 
  • 50g pruun suhkur
  • 3 spl vett
Valmistamine: Vala pohlad koos pruuni suhkruga potti, lisa vett ja kuumuta madalal tulel, kuni suhkur on sulanud. Püreesta marjad ja aja läbi sõela. Jahuta ja serveeri.   Balsamico kreem
  • 100ml balsamico äädikas
  • 100g suhkur 
Valmistamine: Kuumuta balsamico äädikas madalal kuumusel ca 15 min potis koos pruuni suhkruga pidevalt vispeldades, kuni soovitud paksus on saavutatud. NB! Jahtumisel balsamico kreem pakseneb veelgi, seega ole ettevaatlik.   Must oliivipuru
  • Kuivata oliivid 50 kraadi juures ahjus (või köögivilja kuivatis) umbes 5-6 tundi.
  • Tee saumikseriga või blenderis kuivatatud oliivid puruks.
Rooga saab kenasti nautida ka seda puru kasutamata! Serveerimine Lõika juustu alla sobiva suurusega hapusaia viil, rösti see ahjus. Määri murakamoos juustu peale. Kuumuta ahi 180 kraadi ja küpseta juustu eelkuumutatud ahjus 10 minutit. Aseta taldrikule röstitud hapusai, peale pane küpsetatud kitsepiimajuust murakamoosiga. Lisa rohelist salatit, granaatõuna- ja seesamiseemneid. Serveeri koos pohlakastme ja balsamico kreemiga.   PEAROOG MILANESE KANAŠNITSEL Šnitsel
  • 400 g kanarinnafilee
  • 150 g riivsai
  • 100g riivleib
  • 50 g Doritos juustumaitseline nacho
  • 20 g petersell (värske)
  • maitseks küüslaugupulber
  • maitseks sibulapulber
  • sool 
  • 50 g jahu
  • 2 tk muna
Valmistamine: Paneeringu jaoks purusta Doritos juustumaitselised nacho-krõpsud ja sega kokku riivsaiaga. Lisa sool, must pipar, sibulapulber, küüslaugupulber, värske petersell. Vispelda kausis munad, lisa natuke soola. Lisa eraldi kausis jahule soola ja pipart, sega kokku.  Paneeri kanafilee esmalt jahus, siis kasta muna sisse ja viimaks Doritose riivsaia paneeringusse. NB! Ära tee Doritost täiesti puruks, vaid väikesteks tükkideks. See annab paneeringule mõnusa tekstuuri. Prae pannil šnitslit mõlemalt poolt.    Suhkrusibul 
  • 200 g punane sibul
  • 2 spl suhkur
  • 1 spl sool
Valmistamine: Viiluta sibul ratasteks ja masseeri soola ja suhkruga sisse, lase sellel ca 1 tund marineeruda.   Salat
  • 150 g mandelkartul
  • 150 g suvikõrvits
  • 100 g kirsstomat
  • 40 g kappar
  • 5 suuremat lehte värske basiilik
  • 2 tl oliiviõli
  • maitse järgi sool
  • maitse järgi spinati- ja peedilehed
Valmistamine: Keeda mandelkartul. Sega kokku salati komponentide ja suhkru sibulaga, maitsesta.   Kreemjuustukaste
  • 150 g Andri-Peedo kitsepiimast kreemjuust
  • 1 tk sidrun riivitud sidrunikoor ja mahl
  • sool
Valmistamine: Kastme jaoks sega kokku kitsepiimast kreemjuust, sidrunikoor, natuke sidrunimahla ja sool. Serveeri šnitsel koos salati ja kreemjuustukastmega. Serveerimine Suvikõrvitsa ribade vahele aseta sooja salati komponendid (kartul, kappar, kreemjuustu kaste, sibul. Kata pealt peedilehtedega. Šnitsel aseta taldrikule ja kata kreemitäppidega, millele omakorda lao ilusa mustriga spinatilehed. Serveeri juurde ka sidruniviil.   DESSERT BRASIILIA PASSIONIVILJA DESSERT
  • 100 g kondenspiim
  • 150 ml naturaalne passionivilja püree (või värske passion)
  • 200 ml vahukoor
  • 50 g rafineerimata roosuhkur
  • 100 g Gustavi soolakaramelli küpsised
  • 50 g tume šokolaad
  • kaunistuseks vaarikad ja söödavaid lilli
Valmistamine: Vahusta vahukoor koos suhkruga ja sega kondenspiimaga. Purusta eraldi kausis küpsised. Puhasta passioniviljad ja püreeri. Serveeri vahukoore ja kondenspiima segu taldrikule koos passionivilja püree ja purustatud küpsistega. Kaunista riivitud tumeda šokolaadi, vaarikate ja söödavate lilledega.   Toidud aitas täiluslikus muuta: