Retsept 4-le EELROOG Tim Tom hiidkrevetid / tšilli / ingver / koriander / kookos 400 ml köögiviljapuljong 200 ml kookospiim 200 g hiidkrevetid 2 tk šallotsibul 100 g kirsstomatid 100 g šampinjonid pool pakki Tom Yum supi ürdisegu (Umami) 30 g ingverijuur 4 spl kalakaste 40 g Nam prik prao (tšillipasta õlis) 4 lehte riisipaber 20 g küüslauk 20 g agaavisiirup ½ kauna või maitse järgi tšillit näpuotsaga soola 4 tk laimi mahl praadimiseks ja frittimiseks õli Kookosvaht 50 ml kookospiim 50 ml täispiim (3,5%) Garneeringuks Riisipaber fritituna supi peale Valmistamine: Kuumuta potis vähese õliga kõik köögiviljad (küüslauk, tomat, ingverijuur, peeneks hakitud tšilli). Lisa Tom Yum ürdisegu, Nam prok prao ja puljong, kookospiim, kalakaste ning keeda 30 min. Samal ajal prae pannil šallotsibul, hakitud seened, hiidkrevetid, lisa puljongile. Maitsesta lõplikult laimimahla, agaavisiirupi ja soolaga. Riisipaber friti õlis 200 kraadi juures 3 sekundit. Kookosvahu jaoks kasuta kas saumikserit või visplit. Vala kokku kookospiim ja täispiim ning vahusta korralikult. Lisa toidule vaid pealmine kiht vahtu. PEAROOG Julge pardirind on mahlane pardirind / porgandi-ingveri kreem / pardileem / merekapsas Part 4 tk pardi rinnafilee 1 tl Sichuani pipar (Umami) 1 g punane amarant Vesi, sool Kreem 400 g porgand 40 g ingver 40 g või ½ kaun tšilli (soovi korral) 1 tl vetikahelbed (Umami) Kaste 60 ml õli 4 tk kahvrilaimi leht 60 g ploomikaste (Umami plum sauce) Salat 30 g valge redis 10 g roheline sibul 20 g granaatõuna seemned 5 g värske koriander Valmistamine: Pane pardi rinnakud 5% soolvette 12 tunniks seisma. Siis prae pardifileed nahapool all. NB! Aseta part külmale pannile, et nahk jääks krõbe. Maitsesta pipra ja soolaga. Pärast pannil praadimist pane part umbes 5-7 minutiks ahju 200 kraadi juurde (võimalusel kasuta grilli). Garneeringuks puista peale amaranti. Kreem: prae ingver, sibul ja tšilli. Lisa porgand ning kata veega. Keeda pehmeks ja püreesta. Garneeri vetikahelvestega. Kastme jaoks sega õli, kahvrilaimi leht ja ploomikaste. Salati jaoks haki sibul ja koriander, lõika redisest õhukesed viilud ja lisa granaatõuna seemned, sega ja serveeri. DESSERT Banarama krõbe banaan / viski karamell / vaarikatolm / mangovaht Paneeritud banaan 2 tk banaan 100 g riisijahu (Umami) 100 ml vesi 2 l õli frittimiseks Mango vaht 200 ml mandlipiim 2 lehte želatiin 200 g mangopüree Soolakaramell 40 g suhkur 60 ml 35% rõõsk koor näpu otsaga soola Jäätis 200 ml piim 100 ml 35% rõõsk koor 15 g glükoos 50 g kookoslaastud 20 g piimapulber 5 ml yuzu mahl (Umami) Kaunistamiseks: mustikad, vaarikad, külmkuivatatud vaarikad, lemon verbena (roheline ürt), söödavad lilled Umamist. Valmistamine: Sega riisijahu ja vesi. Koori banaan ja lõika jämedamad viilud. Paneeri banaaniviilud vee ja riisijahu segus ning friti 180 kraadi juures 4 minutit. Mango vaht: kuumuta mandlipiim, lisa paisutatud želatiinileht ja hiljem lisa mangopüree, jahuta, vala sifooni. Karamellikastme jaoks karamelliseeri suhkur, lisa vahukoor, keeda 10 min, lõpus lisa soolahelbed. Jäätise jaoks kuumuta piim ja vahukoor. Lisa piimapulber, glükoos ja kookoslaastud. Kuumuta 20 minutit, jahuta. Jahtunud segust valmista jäätis jäätisemasinas. Yuzu mahla lase spreina magustoidule peale. Toidud aitas täiuslikuks muuta:
Tomas Legrant — FOTO: Erakogu TV3.ee Seltskond Kirju minevikuga Tomas Legrant põrutab: mind ei koti, kui öeldakse, et tegele oma viie lapsega
"Üksinda kodus" röövlid Harry ja Marv — FOTO: Capital Pictures/Scanpix TV3.ee Tele ja kino Mis on neist saanud? Vaata, mida teevad “Üksinda kodus” vargaid kehastanud näitlejad täna
Kadri Simson — FOTO: Tiit Blaat / Delfi Meedia TV3.ee Seltskond Haruldane foto! Kadri Simson tegi lustaka endli koos Hillary Clintoniga
Taavi Libe — FOTO: Silver Siilak TV3.ee Seltskond Taavi Libe depressiooni põdemisest: mitte teised pole nõmedad, vaid sul endal on probleeme