kogused 4-le EELROOG Kitsejuustusõrnikud paprikaga Marineeritud paprika: 4 tk paprika 100 ml oliiviõli 3 spl balsamico 1 spl suhkur poolik sidrun 1 terve küüslauk sool, pipar maitse järgi Valmistamine: Küpseta poolikud paprikad ahjus ca 50 min 200 kraadi juures. Pärast ahjust väljavõtmist aseta paprika jahtuma. Seejärel puhasta seemnetest ja koorest. Vedelik, mis jääb paprikast järele, vala nüüd kokku maitseainete (sool, pipar, suhkur), õli, balsamico, sidrunimahla ja küüslauguga (tee õhukesed viilud). Võid marinaadisegusse lisada ka värskeid ürte. Kogu marinaad sega kokku paprikaga. Lase sellel marineeruda vähemalt 3-4 tundi. Sobib ka pikaajaliseks (näiteks 7 päeva) säilitamiseks, maitsed muutuvad pikema ajaga vaid paremaks. Sõrnikud: 400 g Andri-Peedo kitsepiimast kreemjuust 100 g prantsuse kitsejuust 4 tk muna 1 dl nisujahu 1 tl sool 1 pooliku sidruni koor 1 tl küpsetuspulber 3 pikka oksa tüümian Valmistamine: Vahusta munad, lisa sool ja veidi värskelt riivitud sidruni koort, lisaks küpsetuspulber ja värske tükeldatud tüümian. Lisa segule kitsepiimajuust ja kreemjuust, sega ühtlaseks kreemiks. Sõelu kreemi sisse nisujahu ja sega uuesti korralikult läbi. Veendu, et tainas on piisavalt paks. Vormi taignast pallikesed ja küpseta kuumutatud õlis ca 3 minutit (160 kraadi juures). Aseta köögipaberile kuivama. Serveeri soojalt. Kaste: 50 ml päevalilleõli 50 ml mesi 50 ml sidrunimahl 3 oksa värske tüümian Blenderda komponendid omavahel kokku. Serveeri taldrikule küpsetatud marineeritud paprika ja sõrnikud. Nirista taldrikule kastet, puista peale riivitud kitsejuustu ja värskeid ürte. PEAROOG Multika ratatouille Kollase paprika kaste: 3 tk kollane paprika 1 tk tomat 1 terve küüslauk 1tk tšilli 2 pikka vart piparmünt väike peotäis spinat 2 pikka vart oregano 1 pikk vars tüümian 1 klaas tomatimahl maitseks sool maitseks must pipar väheke toeks suhkur Blenderda kõik komponendid kastmeks. Vajadusel maitsesta ja lisa midagi, kui tunned, et on puudu. Punase paprika kaste: 3 tk punane paprika (ahjus küpsetatud) 2 küünt küüslauk maitseks tšilli 1 vars tüümian Blenderda kõik komponendid kastmeks. Ratatouille: 2 tk baklažaan 3 tk tomat 2 tk suvikõrvits 1 tk punane sibul 1 tk küüslauk Koori sibulad ja küüslauk, puhasta köögiviljad. Viiluta baklažaan, suvikõrvits ja tomat väga õhukesteks viiludeks, parima tulemuse saad köögiviljalõikuriga. Aseta kõik komponendid vaheldumisi vormi. Vala peale kollase paprika kaste ning küpseta ahjus 45 minutit 180 kraadi juures. Enne serveerimist veendu, et köögiviljad on mõnusalt pehmed, parajalt krõmpsuvad. Tomatisalat: 1 karp kirsstomatid poole poti basiiliku lehed sool, pipar maitse järgi Lõika kirsstomatid pooleks, sega kausis hakitud värske basiiliku, soola ja pipraga. Kaunista taldrik meelepärase koguse punase paprika kastmega, peale serveeri ringikujuliselt ratatouille. Lisa tomatisalat, pastinaagi ja maapirni tšipsid ning värske oregano. NB! Köögivilja tšipse saab osta poest valmis kujul või siis teha köögivilja kuivatis. DESSERT Maasika mets Põhjad: 5 tk munavalge 175 g mandlijahu 70 g nisujahu 140 g või 275 g tuhksuhkur näpuotsaga sool Valmistamine: Vahusta munavalged näpuotsatäie soola ja tuhksuhkruga. Lisa tasapisi mandlijahu ja vahusta madalatel pööretel. Nirista sisse sulatatud või ja lisa tuhksuhkru ja jahu segu. Jätka mikserdamist, kuni segu on ühtlane. Kuumuta ahi 150 kraadini. Määri saadud segu küpsetuspaberiga kaetud plaadile 3-5 mm paksuse kihina. Küpseta ahjus 150 kraadi juures 7 minutit. Lõika küpsetatud põhjast välja paraja suurusega ringid, iga portsjoni jaoks 3 kihti. Alles jäänud põhja ääred tee puruks, mida saad hiljem kaunistamiseks kasutada. Kreem: 500 ml vahukoor 100 g tuhksuhkur 150 ml konjak ½ tl vanilliekstrakt Valmistamine: Vahusta koor tuhksuhkruga, lisa vanilliekstrakt ja konjak, sega kõik läbi. Pane kreem pritskotti. 250 g maasikad 3-4 tk passionvili söödavad lilled Aseta taldriku keskele ringikujuline põhi, vajuta pritskotist põhjale kreemist tupsud, keskele maasikasektorid ja passionvilja kaste. Korda sama teise kihiga. Kolmanda kihi peale aseta püstiselt maasika sektoritest “mets”. Kaunista söödavate lillede, tuhksuhkru ja varem põhja äärtest kõrvale pandud puruga. Toidud aitas täiulikuks muuta:
Amanda Hermiine Künnapas „Kättemaksukontoru“ 31. hooaja esitluspeol — FOTO: TV3 Kättemaksukontor Üllatav! Amanda Hermiine Künnapas teab üht oma “Kättemaksukontori” kolleegi juba lapsepõlvest
Mailis Reps — FOTO: Tiit Blaat/Delfi Meedia Päevakaja Ministeerium nõudis kohtus Repsilt üle 150 000 euro välja mõistmist
Triin Lellep — FOTO: Silver Siilak Tele ja kino Triin Lellep sai Ameerikas unustamatu kogemuse: meid võeti vastu kui staare!
Merily ja Merten Loss — FOTO: TV3 Ausalt rahast Inspireeriv! Koroonakriisis ettevõtte loonud paar räägib, kuidas nad laste kõrvalt finantsvabaks said
Parimad robottolmuimejad — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Parimad robottolmuimejad: 2024. aasta ülevaade
Kõigi aegade suurimad online kasiino võidud — FOTO: Jallacasino.ee Sisuturundus Kõigi aegade suurimad online kasiino võidud