Reklaam sulgub sekundi pärast

Brigitte Susanne Hunt

Retseptid 4-le EELROOG Susi sind söögu! kimchi / marineeritud veis / vetika tšips / koriander / riisipaberi tšips  Böff à la tartar
  • 280 g veise sisefilee 
  • 30 g šalottsibul 
  • 3 spl sojakaste
  • 2 spl seesamiõli
  • 1 spl must riisiäädikas
  • 10 g seesamiseemned Ume ploomiga
Maitsestamiseks: sool, pruun suhkur, pipar Valmistamine: Lõika veise sisefileest kuubikud (umbes 5x5 mm). Marineeri kuubikud sojakastme, pruuni suhkru, seesamiõli ja musta riisiäädikaga. Lase umbes tund aega marineeruda. Sega kokku väikseks tükeldatud sibula (2x2 mm) ja Ume seesami seemnetega. Maitsesta soola ja pipraga.   Koriandrimajonees
  • 2,5 dl õli          
  • 1 tk kanamuna 
  • 1 tk sidrunimahl
  • 1 spl Dijoni sinepit
  • 50 g värske koriander
Maitsestamiseks: sool, valge pipar Valmistamine: Vahusta munakollane sidrunimahla ja Dijoni sinepiga. Lisa vahustatud munakollasele vähehaaval õli, segades pidevalt. Lisa peeneks hakitud koriander ja maitsesta soola ja pipraga.   Riisipaberitšips 
  • 4 lehte riisipaber 
  • 100 g rapsiõli
Valmistamine: friti riisipaber pannil õlis 200 kraadi juures 3 sekundit. Serveerimine
  • 80 g Umami kimchi kapsas
  • 4 tk vetikakrõpsud (Umami)
  • 20 g piiniaseemned
Valmistamine: Rösti pannil piiniaseemned kuldpruuniks. Serveeri valmis tartar riisipaberitšipsile, tartarile pane peale väiksemateks tükkideks lõigutud Kimchi kapsast ja raputa peale piiniaseemneid. Tee pooleks vetika krõpsud ja aseta püsti tartari sisse. Kaunista eelroog koriandrimajoneesi täppide ja värskete koriandri ehtedega.    PEAROOG BSH fitlife forell küpsetatud forell / porgandi-bataadi kreem / tzatziki kaste / kale /röstitud kikerherned Forellifilee
  • 600 g forellifilee 
  • 30  gharissa tšillipasta
  • 30 g mesi
  • 1 tk soolatud sidrun Umamist (fermenteeritud sidrunid)
Valmistamine: viiluta forellifilee parajateks tükkideks. Purusta köögikombainis soolasidrunist, meest ja harissast forellile kate. Kata forell saadud vürtsika seguga. Küpseta kala ahjus 180 kraadi juures umbes 12 minutit.   Porgandi-bataadi kreem
  • 200 g porgand 
  • 200 g bataat 
  • 70 g šalottsibul 
  • 30 g küüslauk
  • 30 g magus tšillikaste
  • 30 g kookospiim
  • 40 g või
Maitsestamiseks: sool, pipar Valmistamine: Tükelda porgand ja bataat väiksemateks tükkideks, keeda köögiviljad pehmeks. Tambi köögiviljad püreeks, lisa kookospiim, või ja magus tšillikaste. Tõsta püree tagasi tulele ja vahusta seda mikseriga. Kui püree on vahustunud, maitsesta soola ja pipraga.   Tzatziki kaste
  • 100 g Kreeka jogurt
  • 60 g värske kurk (jämeda riiviga)
  • 20 g piparmünt (hakitult)
  • 5 g küüslauk (peene riiviga)
  • 1 spl sidrunimahl
  • 1 spl oliivõli
Maitsestamiseks: sool, suhkur, pipar Valmistamine: sega kokku jogurt, riivitud värske kurk, hakitud piparmünt ja riivitud küüslauk. Maitsesta sidrunimahla, oliiviõli, soola, suhkru ja pipraga.   Röstitud kikerhernes
  • 200 g kikerherned
  • 30 g rapsiõli
Maitsestamiseks: Raz el anout vürtsisegu (Umamist) Valmistamine: rösti kikerherned pannil kuldpruuniks ja krõbedaks. Maitsesta Raz el anout maitseaineseguga.   Kalekapsa tšips
  • 150 g kalekapsas
  • 10 g toiduõli
Maitsestamiseks: sool/pipar Valmistamine: maitsesta kalekapsas soola, pipra ja õliga. Küpseta ahjus 120 kraadi juures umbes 15 minutit.   Lay’s Oven Baked kukeseene-kartulikrõpsu puru
  • 20 g Lay’s Oven Banked kukeseene-maitselised kartulikrõpsud
Valmistamine: purusta krõpsud köögikombainis. Serveerimine: serveeri küpsetatud kala koos bataadi-porgandi püree, röstitud kikerherne,  tzatziki kastmega. Kaunista kalekapsa krõpsu, Lay’s Oven Baked krõpsupuru ja apteegitilli võrsetega (Luxveg).   DESSERT Eesti seksikaim küpsisekook Red Velvet küpsis / hurmaa-astelpaju moos /  / tapioka pärlid / kookoselaastud /  ahjubanaani kohupiimakreem Põhi
  • 150 g banaan
  • 50 g halvaa
  • 100 g Tere laktoosivabakohupiim
  • 1 tk munakollane
  • 30 g suhkur
  • 50 g Gustavi Red Velvet Cookies
  • 1 spl konjak
  • 1 spl laimimahl
Valmistamine: Küpseta ahjus kooritud banaanid koos suhkruga 180 kraadi juures umbes 10 min. Lase jahtuda. Purusta Red Velvet küpsis väikesteks tükkideks (puruks). Vahusta munakollane suhkruga tugeva vahuks. Koogi kreemi jaoks vahusta köögikombainis küpsetatud banaanid, vahustatud munakollane, halvaa ja kohupiimaga ning maitsesta konjaki ja laimimahlaga. Pane sobiva koogivormi sisse kihiti teineteise järel kordamööda kreem ja purustatud küpsised. Lase seista külmkapis 5-6 tundi.   Hurmaa lilled
  • 100 g hurmaa
  • 100 g värskelt pressitud apelsinimahl
  • 50 g pruun suhkur
  • 3 oksi Lemon verbena (värske ürt Luxvegist)
Valmistamine: lõika hurma umbes 5 mm paksusteks viiludeks ja lõika hurmaast välja kaunid õied lillede kujul (vastava vormiga). Keeda apelsinimahlast, suhkrust ja Lemon verbenast siirup. Lase hurmaa õitel 1–2 tundi marineeruda apelsinisiirupis.   Moos
  • 40 g astelpaju
  • 50 g hurmaa
  • 40 g pruun suhkur
Valmistamine: tükelda hurmaa kuubikuteks, lase hurmaakuubikud potis keema koos astelpaju ja suhkruga, kuni nad lähevad pehmeks. Lase köögikombainis püreeks. Kurna läbi sõela, et moosil oleks ühtlane konsistents.   Kookose-kafiirlaimi lehe sorbee
  • 200 g kookospiim
  • 3 spl yuzu mahl (Umami)
  • 30 g suhkur
  • 20 g glükoosisiirup
  • 3tk kafiirlaimi leht
  • 3 oksa Lemon verbana
Valmistamine: lase kookosepiim keema koos kafiirlaimi lehe ja Lemon verbanaga. Lisa suhkrut ja glükoosisiirupit ning maitsesta yuzu mahlaga. Kurna läbi ja külmuta jäätisemasinas või sügavkülmas aeg-ajalt segades.   Serveerimiseks
  • röstitud kookosehelbed
  • 10 g kookoshelbed
Valmistamine: rösti kookosehelbed ahjus 160 kraadi juures umbes 10 minutit. Serveerimine: serveeri Red Velvet küpsise kook koos astelpaju-hurmaa moosi, kookosesorbee, kookose helveste ja hurmaa õitega. Kaunista Lemon verbena lehtede ja söödavate lilleõitega.   Toidud aitas täiuslikuks muuta: