Reklaam sulgub sekundi pärast

“Naabrist parem” finaali eel

Keda valida „Naabrist parema“ oma maja võitjaks? TV3 ehitussarja „Naabrist parem“ suur finaal toimub juba 2.juunil, mil kell 21.30 algavas otsesaates selgub võitja, kelle valivad vaatajad telefonihääletusel. Kõik sarjas osalevad neli paari on vaid mõne kuuga ära teinud ülisuure töö ning ehitanud kahest merekonteinerist imelise kodu. Uurime igalt naabripaarilt, miks võiks televaatajad just nende poolt hääletada ning mis on 3 asja, mida nad oma kuldsete käte ja pühendumisega ehitatud kodu juures ise kõige enam väärtustavad. Värsked hingesugulased Anna-Liisa ja Kert
  1. Meie peaksime saate võitma, kuna oleme teinud midagi erilist, esmakordset ning võtsime ette ja ka suutsime lõpetada üsna mahuka projekti. Meil on idee ja teostus, mida pole varem tehtud. Lisaks puudusid meil kogemused ning oleme kõike õppinud saate käigus. Meie tunnuslauseks võiks olla: kontorilaua tagant ehitusplatsile!
  2. Kolm asja, mille oleme eriti uhked, on need, et me ei läinud kordagi riidu, vaid alati hoidsime kokku; tegime eriliselt laheda väliköögi ja õuemööbli Emil Urbeli soovitusel ja saime ka sellega hakkama ning üldiselt ei tekkinud meil kunagi allaandmise tunnet ega alistumise soovi, olenemata kaigastest, mida meile kodaratesse loobiti.
Väsimatud igiliikurid Merill ja Asko
  1. Absoluutselt kõik naabrid on võitu väärt, aga meile tähendaks see meie oma päris esimest kodu. Ja see oleks millegi väga suure algus. Oleme ammu juba unistanud Movement keskusest, kus korraldada laagreid täiskasvanutele ja lastele. Koht, kus on lopsakas loodus, loomad ja ehedad emotsioonid. Tahame seda kohta hakata ehitama nii kiiresti kui võimalik. Kui on olemas oma kodu ja mis eriti hea - liigutatav kodu -  siis on lihtsam oma unistuste poole pürgida.
  2. Oleme oma majas väga palju taaskasutanud ja püüdnud hakkama saada nii lihtsate vahenditega kui võimalik, et näidata ka vaatajale, et ehitamiseks ei pea olema kuhjaga raha või sponsoreid. Näiteks on meie seinad tehtud euroalustest, sealhulgas kõik aknaraamid, liistud, voodi, laud ja vannitoa uks, mis tuli eriti uhke välja (volditav uks, millel on peal põletatud kuubikud), vaibad, pildiraamid, peeglid, nõud ja meie vann on Uuskasutuskeskusest. See on uskumatu, kui palju ägedaid asju lihtsalt ära antakse! Kuna ruumiga oli kitsas, siis meie nutikad lahendused teevad suurt rõõmu ja muidugi planeering - eesmärk oli, et meil oleks ruumi liikuda ja vajadusel ka külalisi vastu võtta, samas, et oleks hubane ja mõnus kodu. Saime kõik eesmärgid kenasti täidetud.
  Hullud ehitajad Diana ja Hannes
  1. Oleme ühtehoidev pere. Naudime üksteisega koos veetmise aega, seda nii vabal ajal kui ka tööd tehes. Armastame oma väikest krutskeid täis Leonhardi ja kaasame teda kõikidesse oma tegemistesse. Ükski raskus meid murdnud ei ole ja kindel on see, et saunamaja jääb võidu korral alati meie perre. See maja annab meile võimaluse puhata siinsamas koduõuel, sest aastatega on meie kodu muutunud hoopiski töökojaks… 😊 Mõne aasta pärast annab see maja ka võimaluse liikuda kuhugi mujale Eesti maastikul.
  2. Pühendasime ennast 100% selle maja ehitusprotsessi, tunneme igat nurka - õnnestumisi ja ebaõnnestumisi. Rasketel hetkedel oskasime üksteisele eriti toeks olla. Motiveerisime üksteist korduvalt, sest koos me sellele rindele asusime ja koos me sellest sõjast välja ka tuleme! Oleme 8 aastat planeerinud sauna ehitamist ja ainuke võimalus see kiirelt valmis saada tundus just see saade. Me oleme tänulikud kõigile, kelle abiga ehitasime nii vinge saunamaja. Seal ei ole midagi üleliigset ja kõik, mis on olemas, vastab täpselt meie unistusele!
Kangekaelsed pesamunad Kelly ja Joosep
  1. Me tahaksime saadet võita, kuna me ei sooviks oma südant maha jätta enda loodud koju, mis rändaks kellegi teisega edasi.
  2.  Oleme eriti uhked selle terviklahenduse üle, mis hõlmab endas nii funktsionaalsust, praktilisust kui ka hubasust. Teine asi on erinevate stiilide kombineerimine – nii natuke retrohõngu kui ka modernsust. See ongi just Kelly ja Joosepi stiil. Lisaks meie õppimiskõver – oleme tohutult arenenud just tänu sellele, et oleme teinud valesti, uuesti ja õigesti…või siis taas valesti 😊 Aga arvestades seda, et varasemalt sellist laadi ehituskogemus puudus, saime ikka väga hästi hakkama