Pošeeritud kanarind Hollandi kastmes

Koostisosad:

1 keskmine tärkliserikas kartul
Mõned oksad basiilikut
4 väiksemat puravikku või mõnda teist hooaja seent
10 väikest peedilehte
Soola
Pipart
50 g parmesani juustu
Näputäis tšillipulbrit

Kana pošeerimiseks:
1 väike kanarinnak
300 ml valget veini
Soola
5 pipratera
1 küüslauguküüs (purustatud)

Juustukastme jaoks:
50 ml magustamata kondentspiima
60 g laagerdunud Cheddari juustu

Hollandi kastme jaoks:
1 vabalt peetavate kanade munakollane
1 tl Dijoni sinepit
1 tl valge veini äädikat
1 tl sidrunimahla
Umbes 100 g võid

 

Valmistamine:

Valmista juustukaste: lase kondentspiim õrnalt kuumaks, keera kuumus maha ning lisa Cheddari juust, blenderda segu ning aseta külmikusse jahtuma.
Keeda kartulit umbes 10 minutit.
Samal ajal valmista ette pošeerimissegu lastes selle õrnalt kuumaks (vein, pipar, küüslauk, teelusikatäis soola ja veidi vett).
Valmista juustukrõpsud: riivi parmesani juust küpsetuspaberile ning aseta see 180 kraadi juures umbes 10 minutiks ahju.
Käes on Hollandi kastme aeg: soojenda vesivannis (kauss, mis on asetatud keeva veega potti nii, et vesi ei pääse sinna sisse) muna, sinepi ja äädika segu kuni see muutub nii tihkeks, et jätab lusika tagakülje kaetuks. Seejärel vispelda peene nirena sisse sulavõid kuni segu hakkab paksenema. Lisa sidrunimahla, maitse ning maitsesta. Hoia potti kuumas vees.
Võta kartulid välja ning kuivata need sügavkülmikus.
Tõsa kana pošeerimisvedelikku (vaata, et see ei keeks ning et kana oleks vedelikuga kaetud). Pošeeri kana umbes 10-15 minutit kuni liha on läbiküpsenud.
Prae kartulid ja seened kuumas õlis kuni seened on küpsenud ning kartulid krõbedad, lisa 10 basiilikulehte, maitsesta soola, pipra ja vähese äädikaga.
Toidu paigutamine taldrikule: esmalt tõsta sinna praetud kartulid ning aseta nende peale kana. Seened ja basiilikulehed aseta ümber kana, tilguta kanale ja selle ümber juustukastet, tõsta kanale Hollandi kastet, paiguta taldrikule juustukrõpse ning garneeri kõike värskete basiiliku- ja peedilehtedega.