Reklaam sulgub sekundi pärast

Pardirind apelsinimarmelaadi kastmes koos porgandipüreega

Koostisosad: Pardirind Rosmariini Porgandeid (8 väiksemat või 5 suuremat) 100 g võid 100 ml vahukoort 2 küüslaugu küünt Oliivõli 2 tl valge veini äädikat 200 g keedetud peeti 200 g apelsinimarmelaadi 200 ml värskelt pressitud apelsinimahla 1 tl sojakastet 1 tl Dijoni sinepit Kaunistuseks mõned rohulibled   Valmistamine: - Alustuseks koori porgandid, tõsta üks porgand kõrvale hilisemaks röstimiseks, ülejäänud aseta külma vette ning aja see keema. Arvesta keemisajaks umbes 30 minutit. - Kui porgandid keevad, koori vajadusel peet ja püüa see viilutada ühesuurusteks ringideks, haki ka kõrvale tõstetud porgand. Seejärel marineeri peeti umbes 15 minutit palsamiäädika ja purustatud küüslaugu segus. - Sega väikses potis või kastmepannil apelsinimarmelaad, apelsinimahl (värskelt pressitud), soja, sinep ja küüslauk ning pidevalt segades keeda keskmisel kuumusel. - Järgmisena kuumuta pann kõrgel kuumusel, samaaegselt lõika pardi nahale väiksed sisselõiked. Kui pann on kuum, ÄRA lisa sinna õli, vaid aseta lihtsalt pardirind pannile nahaga külg allpool ning prae umbes 3 minutit või kuni nahk muutub pruuniks, seejärel keera teine pool ning prae veel 2 minutit ning lõpuks aseta pardirind 8 minutiks ahju. - Seejärel võta viilutatud porgand, aseta tükid küpsetusplaadile koos oliivõli, soola ja rosmariinilehtedega. Porgandi kõrvale paiguta marineeritud peedi viilud, maitsesta need soola ja rosmariiniga ning aseta samamoodi ahju. - Järgmisena kalla keedetud porgandid koos või, valge veini äädika ning poole koguse vahukoorega blenderisse, vajadusel lisa vahukoort kuni segu on ühtlaselt kreemjas. - Võta part ahjust välja ning lase sellel vähemalt 5 minutit jahtuda. - Samal ajal paiguta taldikule porgandipüree, lisades sellele mõned röstitud porgandid ja peedid, seejärel 2-3 tükiks viilutatud pardirind, nirista sellele peale kastet ning lõpetuseks lisa värvi mõne rohuliblega.