Reklaam sulgub sekundi pärast

Liilia

Särtsakas Liilia on kolme lapse ema ja just lapsed andsidki ta saatesse üles. Liilia märksõnaks on kavalus. Ta suudab iga küpsetise tordist pirukani tervislikke köögivilju maitsvalt täis toppida. Katsetamises on Liilia meister kuna piima vastu allergilise poja tõttu tuleb välistada või ja koor. 1. SAADE - Läbida tuli fantaasiavoor, kus tuli valmistada värviküllaseid LAHTISEID SOOLASEID PIRUKAID! Kirsina todril sai tehtud ka imemaitsvat magusasõprade unistust - BROWNIET! Liilia küpsetised on teie ees! Siin ka imemaitsva köögivilja-tuunikalapitsa koostisosad! Põhi: 2 dl sooja vett 0,5 pakki kuivpärmi 2 dl nisujahu 2 dl täistera nisujahu 2 dl sooja vett 2 spl oliivõli 0,5 tl soola 1 tl suhkrut Kaste: 1 sibul 1 väike porgand 1/4 punast paprikat 1/4 suvikõrvitsat 1 suur küüslauguküüs 1 purk purustatud tomateid (400g) soola pipart vajadusel suhkrut pitsamaitseainet oliiviõli Peale: 1 karp e. 185 g tuunikala peotäis musti oliive 200 g riivitud juustus Serveerimisel kõrvale oksake värsket maitserohelist – sobib basiilik, pune, tüümian. PROOVI teha ja ANNA TEADA, kas tuli sama hästi välja kui Liilial! ;)   2. SAADE -  Osalised said ülesandeks küpsetada UHKE KEEKS. Mitte lihtsalt kuiv brikett vaid mahlane, eriline ja peolauale sobiv. Tehnilise ülesandena tuli Antsu retsepti järgi küpsetada PÄHKLITEGA BESEERULL. Rõõmsameelne Liilia sai 2.saate parimaks! Tutvu tema mahlase peedikeeksi koostisosadega. Koori toores peet ja riivi peene riiviga, pigista peale sidrunimahl. Klopi munad suhkru ja soolaga kohevaks. Lisa juurde õli, rumm, omavahel segatud kuivained ja riivitud peet. Sega tainas hästi kergelt ühtlaseks. Kalla õliga määritud ja kakaoga üle puistatud keeksivormi ning küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Lase vormis veidi jahtuda, siis kummuta restile jahtuma. Kata jahtunud keeks pealt sidrunimahlast ja tuhksuhkrust valmistatud glasuuriga. Lisaks keeksile tuli valmistada ka beseerull. Seegi tuli Liilial kenasti välja! Proovi peedikeeksi kodus teha ja vaata, kuidas välja tuleb! :)   3. SAADE - Osalejatel tuli valmistada šokolaadikooke ja sibulapirukaid. Liilia valmistatud šokolaadikook ja pirukad nägid välja just täpselt nii maitsvad! Vaata, millest koosneb ja kuidas valmistada Liilia "Piparmündi-šokolaadikooki". Põhi: 175 g sulatatud võid 2 dl rafineerimata roosuhkrut 1 tl vaniljesuhkrut veidi soola 3 muna 100 g nisujahu 3 spl kakaopulbrit 1 tl küpsetuspulbrit 50 g tumedat šokolaadi + suur peotäis värskeid piparmündilehti (või 75g piparmünditäidisega šokolaadi)   Glasuur: 100 g mõrudat šokolaadi 200 g 20% hapukoort   Kaunistuseks: 4tk piparmünditäidisega šokolaadi (After Eight) piparmündilehti   Kuidas valmistada? Sega kausis sulavõi, sool ja suhkur ühtlaseks. Klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu juurde omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja kakao. Viimasena sega hulka vaniljesuhkur, tükeldatud šokolaad ja peeneks hakitud piparmündilehed. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 22 cm koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit või seni kuni kook on küpsenud, kuid mitte kuivanud. Lase 5 minutit vormis jahtuda, seejärel tõsta restile jahtuma. Glasuuriks sulata šokolaad vesivannil ja sega hulka hapukoor, määri jahtunud koogile. Puista peale hakitud šokolaadi, kaunista. Proovi kodus teha ja anna teada, kas tuli sama kaunis kui Liilial! :)   4. SAADE - Saate neljas episood on pühendatud retromaitsetele. Maitsetele, mis kõigile juba lapsepõlvest tuttavad ja milleta ükski õige eestlase pidu ei möödu. Küpsetustandrile on kaasa võetud kolletunud kaustikud ning kokaraamatud, mis peaksid kindlustama võidu. Retrovooru hindamine üllatas kõiki. Kui eelmises saates nägime erinevaid käkke, siis sel korral on reas kohvikuväärilised meistriteosed. Jääb üle vaid loota, et nostalgiahõnguline tehniline ülesanne on sama edukas. Tuleb valmistada moskva saiake. Tõeline klassika, mis eeldab head läbisaamist pärmitainaga. Retrovoorus üllatas Liilia kõiki efektse pisarakoogiga, milles peidus kodune õunamoos. Moskva saiakesed tulid tal samuti imeliselt välja - ülihea kreemitäidis. Liilia imelised küpsetised nägid välja sellised: Vaata, millest koosneb ja kuidas teha "Retrohõngulist pisarakooki" Põhi: 4 munakollast 1,5 dl suhkrut 1,5-2 dl hapupiima või maitsestamata jogurtit 50 g võid (sulatada) 3 dl nisujahu 0,5 tl soodat 0,5 tl küpsetuspulbrit   Täidis: 400 g hapukat moosi (kõrvitsa-apelsini) või hapukaid marju   Kate: 4 munavalget 1 dl peenikest suhkrut 2 tl vaniljesuhkrut   Kuidas valmistada? Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Sega omavahel kuivained. Sega jogurt ja jahtunud sulavõi munavahule, sõelu hulka kuivained. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud suuremasse lahtikäivasse vormi (30 cm) või väiksemale ahjuplaadile ning küpseta eelsoojendatud ahjus 180-kraadi juures 15-20 minutit kuni põhi on tikuga katsudes küps. Siis laota põhjale moos ning pane ahju tagasi ja keera kuumus 220 kraadi peale, küpseta 5-minutit (moos peab kuumenema). Samal ajal vahusta munavalged tugevaks vahuks ja nirista hulka suhkrud. Eemalda koogivormilt serv ja lükka paber kaugemale, siis määri munavalgevaht moosile ja pane uuesti ahju umbes 5 minutiks või seni kuni munavalge hakkab pealt veidi tumedamaks muutuma (ära ära kõrveta!) Proovi kodus teha ja vaata, kuidas õnnestub! :)   5. SAADE - Valmistada tuli lustlik ja efektne tort laste sünnipäevaks, mille koostisainete hulgas pidi kindlasti olema kohupiim! Osalejatel paluti üllatada huvitavate kujundite, värvikirevuse ja tervisesõbralike lahendustega. Tehnilise ülesandena tuli valmistada Angeelika "Mustikamuffineid". Liilial oli kavas õunatort, millesse on kavalalt sokutatud spinatit. Kohtunik Angeelika ei pea lugu toiduvärvist, kuid Liilia kook on toiduvärvitagi efektselt roheline. Naine püreerib spinatit ja on kodust kaasa toonud isetehtud õunamoosi. Liilia on koguni nii tragi, et saab valmis hulk aega enne teisi. Lõpptulemusena serveerib ta nii õuna kui õunaussi. “Suurepärane töö” on Angeelika konkreetne. Muffinidki tulevad Liilial suurepäraselt välja! Imetle Liilia küpsetisi: Siin ka täpsed koostisosad ja retsept maitsva "Õunatordi" valmistamiseks: Biskviit: 3 muna 1 dl rafineerimata roosuhkrut terake soola 100 g värsket spinatit 1 dl mahedamaitselist oliivõli 3 spl sidrunimahla 3 dl nisujahu 1,5 tl küpsetuspulbrit   Immutamiseks: 200 ml õunamahla   Vahele:  300 g maasika toormoosi (värskeid marju + suhkrut)   Kreem: 2 dl vahukoort 3-4 spl suhkrut 200 g lahjat kohupiima 200 g maitsetamata kreeka jogurtit 1 tl vanilliekstrakti   Peale: Joonistamiseks 50 g tumedat šokolaadi 200 g värskeid marju (vaarikad, mustikad, kirsid vms) 50 g röstimata kooritud pistaatsiapähkleid.   Kuidas valmistada? Pese spinat, lisa õli ja sidrunimahl ning püreesta saumikseriga ühtlaseks tükivabaks massiks. Vahusta toasoojad munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades sidrunimahla ja spinati-õlipüree. Viimasena lisa kuivainesegu. Vala tainas 24 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit, kontrolli küpsust tikuga. Kreemiks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa juurde kohupiim ning jogurt ja vanilliekstrakt. Jahuta kook ja lõika pooleks. Tõsta üks koogipool serveerimisalusele, immuta õunamahlaga ja kata poole maasikatoormoosiga. Kata vahukoorekreemiga, tõsta peale teine koogipõhi. Immuta taas mahlaga ning kata moosikihiga. Lõika keskelt pooleks, pane kokku ning kaunista ülejäänud kreemiga. Kaunista värskete marjade, šokolaadi ja pistaatsiapähklipuruga. Tee kodus järgi! :)   6. SAADE - Sel korral lootsid osalised üllatustevaba päeva ja küpsetasid üht eestlaste lemmikut - pidusaia. Tehnilise ülesandena küpsetati üht imeilusat maiustust Angeelika kohvikust. Kavas olid Kadrioru luiged ehk kohupiimataskud, mis vormitud luigekujuliseks. Ülesanne oli tegelikult lihtne. Küpsetada tuli tuuletasku, mis mahutaks kohupiima, tekitada äralõigatud osast tiivad ning kinnitada sellele kõigele eraldi küpsetatud kaelake. Pidusaiaga lähenes Liilia taas loovalt. Ta mängis talle omaselt köögiviljapeitust. Sel korral läks magusa saia sisse porgandit. Lõpptulemus oli aga eriti kaval. Porgandine sai maitses hoopis nagu apelsin. Värvikirev küpsetis paitas silma ja maitsemeelt. Luik tuli samuti kenasti välja - maitses nii nagu maitsema peab. Liilia küpsetised nägid välja sellised: Vaata, millest Liilia pidusai koosnes ja kuidas täpselt valmistada! Siin "Porganditäidisega pidusaia" retsept: Tainas: 25 g värsket pärmi või kotike kuivpärmi  2,5 dl käesooja piima 1 dl suhkrut veidi soola 1 väike muna 6-7 dl nisujahu 75 g pehmet võid riivitud sidrunikoort 2 tl vaniljesuhkrut   Täidis:  400 g porgandit 1 spl võid 2-4 spl suhkrut 1 spl mannat 1 väike muna  maitseks veidi sidrunimahla tsipake riivitud muskaatpähklit   Peale: 1 väike muna pärlsuhkrut   Kuidas valmistada? Pudenda pärm kaussi, lisa veidi käesooja piima ja lahusta selles pärm. Kalla juurde ülejäänud piim, sool, suhkur, sidrunikoor ja pool jahukogusest ning sega korralikult läbi. Lisa muna ja järk-järgult teine pool jahust ja sõtku. Viimaks lisa ka tükkhaaval toasoe või ning sõtku seni kuni taigen ei jää kausi ja käte külge kinni. Kata kauss rätikuga ja tõsta sooja kohta umbes 1 tunniks kerkima. Täidise jaoks pane kooritud ning ratasteks lõigatud porgand vähese veega potti keema. Kui porgand on pehme, siis purusta saumikseriga. Sega juurde manna, maitse järgi suhkrut ja või ning lase jahtuda. Jahtunud segule lisa lahtiklopitud muna, sidrunimahla ja veidi muskaatpähklit, sega ühtlaseks. Rulli kerkinud taigen jahusel laual õhukeseks ja määri peale porgandisegu. Keera rulli ja aseta kas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või võitatud keeksivormi. Lase 20 minutit kerkida ja määri pealt munaga, soovi korral puista peale pärlsuhkrut. Küpseta eelsoojendatud ahjus 210-kraadi juures 15 minutit, siis keera kuumus 180-kraadi peale ja küpseta veel 20 minutit.  Tee kodus ja anna teada, kuidas õnnestus!   7. SAADE - Esimene ülesanne oli küpsetis kamast. Kõik osalised said kodus planeerida ja harjutada mingit küpsetist, mis põneval ja pidulikul moel sisaldaks kama. Tehnilise ülesandena võeti ette pealtnäha lihtne vastlakukkel. Angeelika kuklitesse kuulub tingimata kardemon. Lisaks oodati kakukeselt kohevust ja pehmust. Liilia valmistas "Kama ja vaarikatega rullbiskviidi" ning tema maitsvat torti jäid kaunistama külaliskohtunik Ken Saani nopitud põllulilled. Esmalt oli Liilial plaanis valmistada rullbiskviiti, kuid viimasel hetkel mängis ta selle osavalt tordiks ümber. Lõpptulemus oli kerge ning mahlane. Kukliga aga nii kenasti ei läinud. Vahukoor jäi veidi vedel ja maitset samuti vähe. Liilia 7. saate küpsetised nägid välja sellised: Siin ka Liilia "Kama ja vaarikatega rullbiskviidi" retsept: Biskviitpõhi: 4 muna 4 spl suhkrut terake soola 1 tl vaniljesuhkrut 2 spl nisujahu 2 spl kamajahu 2 spl tärklist 0,5 tl küpsetuspulbrit   Immutamiseks: 1 dl õunamahla   Täidis: 200 g lahjat kohupiima 2 dl 35% rõõska koort 1 spl vaniljesuhkrut 2 spl kamajahu 50 g suhkrut 2 dl värskeid vaarikaid   Peale: tuhksuhkrut  mõned ilusamad vaarikad mündilehed   Kuidas valmistada? Vahusta munad soola ja suhkrutega heledaks kohevaks vahuks. Sõelu juurde jahud ja tärklis ning sega läbi. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja silu ühtlaseks. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 10 minutit, kuni biskviit on helekollane. Võta biskviitpõhi ahjust välja ja kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Eemalda "küpsetatud" küpsetuspaber ja keera koos suhkruse küpsetuspaberiga rulli. Lase jahtuda. Kohupiimatäidise jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga, siis sega juurde vaniljesuhkur, kohupiim, kama ning marjad. Immuta õunamahlaga. Määri kohupiimatäidis lahtirullitud biskviidile ning keera uuesti rulli, puista üle tuhksuhkruga ning kaunista. Hoia kuni serveerimiseni külmkapis. Proovi kindlasti kodus teha! :)   8. SAADE - See saade on pühendatud maailma maitsetele. Esimese ülesande teemaks oli korvikesed, mis peaksid tutvustama erinevaid maailma maitseid. Kohtunikud lootsid, et kõik on ette valmistunud ja hoolega välismaiseid raamatuid lapanud. Kohtunik Angeelika ootas kogu maailma maitseid, Ants nõudis küpsetistelt veatut välimust. Teine voor tuli kaugelt Kreekast. Tegu oli spanakopitaga. Spinati ja fetaga pirukas, mis õhukeses filotainas krõbedaks küpsetatud. Osalistele oli ülesanne paras ehmatus, sest midagi sellist nad varem küpsetanud polnud. Kuidas hakkida, kuidas tainast voltida? Keegi ei teadnud! Liilia valmistas armsad mandlikeeksiga korvikesed ning lisas, et tema koogis on kogu maailm ehk tema kodu. Liilia juured olevat karpaatides ja sealt pärinesid ka korvikesed. Tegu olla suisa Lääne-Ukraina küpsetisega! Kohtunikud jõudsid järeldusele, et Liilia korvike on hästi küpsenud ning huvitava maitsebuketiga. Liilia pirukas aga oli kohtuniku arvates tšeburekilaadne. Spinatimaitse samas aga kõige parem. Liilia küpsetised nägid välja just nii isuäratavad! "Mandlikreemiga porgandi korvikesed" (6-8 tk) valmisid järgnevalt:   Korvikesed: 75 g võid 1 väike porgand 1 spl rafineerimata roosuhkrut terake soola 1,5 dl nisujahu 1 dl mandlijahu 1 munakollane 1-2 spl külma vett   Kreem: 75 g šokolaadi (70% kakaosisaldusega) 200 g mascarponet või rammusat toorjuustu 4 spl tuhksuhkrut 1-2 spl mandlilikööri  Katteks: küpseid kirsse (30 tk) röstitud mandlilaaste   Kuidas valmib? Mõõda kaussi jahud, suhkur, lisa peenelt riivitud porgand ja külmad võitükid, haki noaga ühtlaseks peeneks puruks, lisa munakollane. Viimasena lisa külm vesi ja pigista kiirelt ühtlaseks tainapalliks. Aseta toidukilega kaetud tainas külmikusse vähemalt 30 minutiks. Kreemi tarvis sulata šokolaad vesivannil. Sega juurde toasoe mascarpone, tuhksuhkur ja mascarpone. Sega ühtlaseks ja pane külmikusse ootele. Täida korvikeste vormid tainaga, äärista korvikeste servad fooliumiga ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 5 minutit, võta foolium ära ja küpseta veel umbes 5 minutit kuni korvikesed muutuvad kuldpruuniks. Jahuta ja eemalda korvikesed vormist. Täida korvikesed kreemiga ja kaunista mandlilaastude ja kirssidega. Proovi teha ja vaata, kas tulevad sama imelised välja kui Liilial! :)   9. SAADE - Esimeseks ülesandeks oli croquembouche. See on Prantsusmaalt pärit küpsetis, mis kujutab endast tuuletaskutorni. Keeruka ja piduliku maiuse valmistamiseks oli aega kolm tundi. Nii mõnelgi osalejal olid juba hommikul sõrmed villis, sest eelmisel ööl oli karamellitegu treenitud. Torni ehitamine algas tuuletaskupallide meisterdamisega. Tehniliseks ülesandeks oli sel korral Beef wellington. Lehttainas küpsetatud veisefileetükk, mis mässitud singi ja seente sisse. Esimese ülesande puhul kaebas Liilia, et käed värisevad ärevusest, kuid torn kerkis kõige edukamalt. Tulemus oli täiuslik - torn ilus, kreem hea ja Liilia uskus, et finaalipilet on tal käes. Beef wellingot tuli Liilia samuti kenasti välja. Pirukas oli ilus aga liha tiba üleküpsenud. Tainas see eest kenasti krõbe, pirukas kokkuvõtteks täitsa hea. Suurepäraselt õnnestunud küpsetised tõid Liiliale 9. saate võidu! Vaata, kuidas Liilia "tuuletaskutorn kondenspiimakreemiga" välja tuli ja millest see koosnes: Kuidas teha? Kuumuta paksupõhjalises potis vesi, piim, võikuubikud, sool ja suhkur keemiseni. Kohe, kui või on sulanud, tõsta pott korraks tulelt ning lisa korraga kogu jahu. Sega samal ajal hoolega ja kiiresti puulusikaga, kuni jahu on segunenud. Tõsta pott uuesti tulele ning sega hoolega 2-3 minutit, et tainast osa niiskust välja keeta. Kalla tainas teise kaussi ning lase veidi jahtuda (ca 60 kraadini). Sega ükshaaval juurde munad, iga kord puulusikaga korralikult segades. Valmis tainas peaks olema paks ja läikiv ja aeglaselt voolav, kui lusikaga kausist välja tõsta. Pane kondiitripressi sisse ning suru läbi 1 cm sileda otsiku küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed pallikesed. Jäta pallikeste vahele umbes 5 cm kerkimisruumi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, kuni profitroolid on kenasti kerkinud ja kuldpruunid. Kreemi valmistamiseks sega omavahel keedetud kondenspiim ja kohupiim. Vahusta koor kõvaks vahuks ning lisa segades kohupiima-kondenspiimasegule, maistseta moosiga. Võimalusel lase kreemil paar tundi külmkapis taheneda. Tee tuuletaskutele alt korralik sissetorge ning selle kaudu täida need kreemiga. Kokku liimimiseks vajad karamelli. Sega potis suhkur, vesi ja sidrunimahl. Tõsta pott mõõdukale tulele ning kuumuta umbes 5 minutit, kuni suhkur hakkab sulama. Ära sega! Tõsta kuumust ning keeruta kergelt potti, nii et suhkur karamelliseeruks ühtlaselt. Kui suhkrukaramell on kuldse merevaigu karva, siis tõsta pott tulelt ning kasta hetkeks poti põhi jääkülma veega täidetud potti (2-3 sekundiks, kuni karamellisegu sisiseb). Kasta täidetud tuuletaskud ükshaaval karamelli sisse ja laota ümber koonuse torni. Lase tornil hanguda ja kaunista nt. lilleõitega. Siin ka foto kenasti välja tulnud Beef wellingtonist! Proovi tuuletaskutorni kindlasti kods teha ja vaata, kas tuleb sama imeliselt välja kui Liilial! ;)   SUUR FINAAL - Kõigil finalistidel tuli valmistada nii pulgakooke kui ka uhke pulmatort. Pulmatordi tegemiseks oli aega koguni 5 tundi. Pulgakookide voorus lähenes Liilia loovalt. Tal valmisid armsad lambakujulised koogikesed. Alari Kivisaarel läks Liilia pulgakoogikeste peale lausa nunnumeeter põhja. Kohtunikelt said need samuti ainult kiidusõnu. Ainus häiriv tegur olid peal olevad kaunistused, mis suus üsna kõvaks jäid. Vaata, kui armsad Liilia koogikesed välja nägid: Kuidas valmistada: Vahusta pehme või suhkru, soola ja vaniljega. Klopi ükshaaval juurde ka munad. Pese sidrun korralikult puhtaks ning riivi sellelt peene riiviga kollane koor ja pigista mahl välja. Lisa või-munasegule sidrunikoor ja mahl ning viimasena ka küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala taigen 30*20 cm võitatud ahjuplaadile ning aja ühtlaselt laiali. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Lase jahtuda ja pudista keeks kaussi. Vahusta toorjuust mikseriga kreemjaks. Soovi korral maitsesta tuhksuhkru, sidruni- või apelsinikoorega. Lisa järk-järgult keeksipurule. Lisa nii palju toorjuustukreemi, et koogisegu hakkaks kokku ja oleks piisavalt niiske, et sellest saaks pallikesi veeretada. Veereta koogisegust umbes 25 grammised pallid. Aseta koogipallid alusele ja pane 15 minutiks sügavkülma (või 30-40 minutiks külmkappi). Koogipallid peavad sügavkülmas tahenema, kuid ei tohi läbi külmuda! Tahenenud palle on lihtsam pulga otsa torgata ja need ei kuku pulgalt maha. Sulata glasuuršokolaad ja vala see klaasi või tassi. Glasuuri peab olema nii palju, et saad terve koogipalli korraga šokolaadi sisse kasta. Võta koogipallid sügavkülmast välja. Kasta 1-1,5 cm pulga otsast sulatatud glasuuri sisse. See on vajalik selleks, et liimida koogipall pulga külge. Nüüd torka glasuurine pulk otse koogipalli sisse – umbes poole peale. Hoia pulgast kinni ja kasta koogipall glasuuri sisse nii, et terve pall saaks ühe korraga kaetud ja glasuur ulatuks natuke ka pulga peale. Ära keeruta palli glasuuris, muidu võib see pulga otsast ära kukkuda! Lihtsalt kasta sisse ja tõsta välja. Lase üleliigsel gasuuril tagasi klaasi tilkuda Kaunista vastavalt soovile. Teise ülesandena valmis uhke pulmatort. Liilia lähenes väga maalähedaselt ning valmistas kauni pulmatordi, mis sobiks just küünipulmadesse. Vaata, kui kaunis Liilia pulmatort välja nägi: Kuidas valmistada: Vahusta munad suhkru ja soolaga heledaks vahuks. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sõelu munavahule. Sega õrnalt ühtlaseks. Vala taigen 24 cm küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivatesse koogivormidesse. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Kummuta vormist välja ja lase restil jahtuda. Lõika biskviidid kihtideks, immuta vaniljepiimaga. Määri peale moosi ja kreemi. Lao alusele ja kaunista vastavalt soovile. Kohtunikud pärjasid Liilia tema imeliste küpsetiste eest 2. kohaga! Palju, palju õnne armas Liilia! :) Kolm pagarisaate finalisti: Liilia - Ain - Terhi.