Reklaam sulgub sekundi pärast

Kuldne räim

Koostisosad: 4 värsket kuldset räime 2 muna 1 tassitäis täistera rukkijahu Peotäis värsket tilli 1 tl mädarõigast 1-2 mahlast apelsini 4 tl mett 2 tl Tseiloni kaneeli 2 tl seesamiseemneid Peotäis värsket tüümiani 2 söögivalmis / küpset avokaadot 2 küüslauguküünt 1 šalottsibul 1 värske laim Võid panni määrimiseks Jämesoola, musta ja valget pipart pipraveskis   Valmistamine: - Eelsoojenda ahi 180°C juurde. Puhasta kuldne räim, eemalda luud ja uimed. - Vahusta munad vähese soolaga ühes nõus, teise anumasse kalla rukkijahu, jahvata sellele veidi valget pipart. Haki till, laota kalad laiali nahk allpool. - Võta kaks kalafileed, puista esimesele kalale mädarõigast ja tilli ning tõsta teine kala esimesele. Kasta need jahu ja muna sisse ning tõsta eelnevalt võiga määritud ja küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Korda ning aseta kalad umbes 20 minutiks ahju. Ära unusta neil silma peal hoida! - Koori apelsin, viiluta see (~1 cm) ning paiguta küpsetusplaadile. Nirista peale mett, puista seesamiseemneid, kaneeli ja tüümiani. Paiguta ahju umbes 15 minutiks. Ära unusta neile pilku peale visata ja vahepeal ümber keerata. - Valmista guacamole purustatud avokaadodest, hakitud küüslaugust, tükeldatud šalottsibulast ja pressitud sidrunimahlast ning maitsesta see soola ja pipraga. - Võta ahjust räimed, apelsinid (lisa neile veidi seemneid ja tüümiani), sest nüüd on käes aeg toit taldrikutele tõsta.