Reklaam sulgub sekundi pärast

Kadri Voorand

Kogused 4-le EELROOG  Kitsejuustusalat
  • 100 g kitsejuust
  • 10 tk maasikas
  • 8 tk kirsstomat
  • 1 tk avokaado
  • 1 tk pirn
  • 1 tk keskmine punapeet
  • 8 tk lehte lehtsalat
  • 1 klaas valge vein
  • 4 tl murakamoos (serveerimiseks)
  • maitseks Cayenne’i pipar
  • maitseks sool, oliiviõli
  • ürdid ja söödavad lilled (vastavalt soovile)
Valmistamine: Tükelda kirsstomatid ja maasikad neljaks, sega vähese oliiviõliga ja maitsesta soola ning Cayenne’i pipraga.  Vala poti põhja valget veini, aseta pliidile ja lase kuumaks. Koori pirn, eemalda südamik ja viiluta õhukeselt, pane kuuma veini sisse ja tõsta tulelt, lase jahtuda. Viiluta õhukeselt avokaado ja punapeet.  Lõika kitsejuustust umbes 5 cm paksused rattad ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Eelkuumuta ahi 180 kraadini  ja küpseta kitsejuustu 10 minutit.  Salatikaste
  • 2 spl oliiviõli
  • 2 spl mesi
  • 2 spl sidrunimahl
  • soola maitseks
Valmistamine: Vala kaussi võrdsetes kogustes oliiviõli, mesi ja värske sidruni mahl, maitsesta soolaga. Vispelda korralikult läbi, et kaste muutuks emulsiooniks. Ürtidest ja lehtsalatist moodusta lillebukett ja serveeri taldriku äärele. Serveerimine: Aseta taldrikule küpsetatud kitsejuust, mille peale aseta järgmiste kihtidena punapeedi, avokaado ja pirni viilud ning kõige tipuks maasika-kirsstomati salat. Serveeri koos ürtidest lillebuketi, murakamoosi ja kastmega.  PEAROOG Suitsulõhe köögiviljadega 800 g lõhefilee maitse järgi sool ja pipar Valmistamine: Lõika lõhefileest sobiva suurusega portsjonid. Maitsesta soola ja pipraga. Suitsuta koos lepalaastuga 130 kraadi juures 15 minutit. Kui on grill, siis küpseta grillil 200 kraadi juures nii, et oleks suitsu umbes 10 minutit. Märja lepalaastu asetamine sütele annab vajadusel lisasuitsu! Köögiviljawok
  • 1 tk kollane peet
  • 1 tk porgand
  • 1 tk bataat
  • 1 tk punane paprika
  • 1 tk kollane paprika
  • 1 tk punane sibul
  • 3 küünt küüslauk
  • 1 peotäis lehtkapsas
  • 1 spl või
  • 1 spl mesi
  • 1 spl oliiviõli
  • maitse järgi sool ja pipar
Valmistamine: Koori bataat, porgand, kollane peet, punane sibul ja küüslauk. Lõika köögiviljadest peenikesed ribad.  Pane pannile õli ning woki porgand, bataat ja peet, kuumuta 1 min ja lisa paprikad. Lisa mesi ja või. Woki veel 2 minutit. Viimasena lisa lehtkapsas ja sega pannil läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lõpuks sega juurde või ja serveeri. Võikaste
  • 1 tk sidrunimahl
  • 100 g või
  • 200 ml 35% rõõskkoor
  • maitse järgi valge pipar ja sool
Valmistamine: Kuumuta poole sidruni mahl alla (senikaua kuni mahlast jääb pool alles). Lisa rõõskkoor ja kuumuta madalal kuumusel seni, kuni segu pakseneb. Maitseta ja lisa tükihaaval võid, vispelda see kastmesse. Kui soovitud paksus ja maitse on paigas, lisa 1 spl chimmichurrit (vt. järgmine retsept). Serveeri kalaga.  Chimichurri kaste
  • 1 peotäis värske petersell
  • 1 kaun tšillipipar
  • 6 tk küünt küüslauk
  • 5 spl oliiviõli
  • maitseks sool
  • maitseks suhkur
Valmistamine: Blenderda kõik komponendid kastmeks kokku (blenderi puudumisel tükelda imepisikesteks tükkideks ja sega). Chimmichurrit tuleb rohkem, kui sellesse rooga on vaja, seega saad seda säilitada ja kasutada vabalt ka teistes roogades. Serveerimine: Aseta taldriku põhja wokitud köögiviljad ja nirista üle või-chimichurri kastmega. Pane suitsulõhe köögiviljade peale ning kaunista värske redise ja wasabi-lehega (Luxveg).   DESSERT Kodune õunakook
  • 1 kg õun
  • 5 spl nisujahu
  • 3 tk muna
  • 120 g hapukoor
  • 100 g või
  • 5 spl suhkur
  • 1 tl vanillisuhkur
  • 2 tl küpsetuspulber
  • 3 spl mooniseemned
  • 300 g vaniljejäätis (serveerimiseks)
  • natuke värsket riiviitud sidruni koor
  • kaunistuseks Luxveg ananass-münt
  • puista natukene maitseks kaneeli
Valmistamine: Vispelda munad suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks. Lisa hapukoor, küpsetuspulber, mooniseemned, läbi sõelutud jahu ja sulatatud või. Sega tainas kokku. Maitsesta tainast soovi korral natukese värske sidruni koorega. Määri koogivorm võiga ja raputa üle suhkruga. Tükelda kooritud õunad ja lisa taigna sisse. Sega läbi ja tõsta võiga määritud vormidesse. Aseta koogikesed eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde 15 minutiks. Põldmarjakaste
  • 150 g värsked põldmarjad
  • 3-4 oksa šokolaadi münt (Luxveg)
  • 1 tl suhkur
Valmistamine: Blenderda põldmarjad šokolaadi mündi ja suhkruga. Pressi kaste läbi sõela, et eraldada seemned.  Serveerimine: Pane taldriku põhja põldmarjakaste, selle peale vormist välja võetud õunakoogike. Serveeri vaniljejäätise ja värskete põldmarjadega. Kaunista ananassi-mündi ja kaneeliga.