Reklaam sulgub sekundi pärast

Toitumisnõustaja levinud müüdist: pole mingit mõtet eelistada valgele suhkrule pruuni!

— FOTO: 123rf

Aprill on tervisekuu ning internetis levib palju erinevaid müüte selle kohta, kuidas igapäevaselt tervislikumaid valikuid teha. Toitumisnõustaja Diana Zintšenko sõnul on üks levinumaid väärarusaamu, et pruun suhkur on tervislikum kui valge.

Toitumisnõustaja Diana on kohanud väga mitmeid kaalulangetajaid, kes ütlevad, et on valge suhkru asendanud pruuniga, kuid kaal ikka ei lange. 

"Kui me räägime suhkrust, siis me ikkagi vaatame seda, et kuidas see suhkur mõjutab meie veresuhkru taset. Pruun suhkur ehk täisroosuhkur tõstab meie veresuhkrut täpselt sama palju kui valge suhkur, nii et mitte mingisugust vahet ei ole," ütles naine. 

Kuigi pruunis suhkrus leidub mingil määral vitamiine ja mineraalaineid, siis toitumisnõustaja tuletab meelde, et suhkrut ei saa võtta kui vitamiinide või mineraalainete allikat. 

Diana tõdes, et seepärast kaalulangetajad oma tulemusi ka ei saavuta, kui ainult valge suhkru pruuni vastu vahetavad. 

Toitumisnõustaja soovitab kasutada magustajaid, mis oleksid nii-öelda veresuhkrule sõbralikumad. "Veidi väiksema glükeemilise koormusega alternatiiviks suhkrule on näiteks kookospalmisuhkur. Agaavi- ja vahtrasiirup ka, aga nad on fruktoosirikkad ehk ka nendega ei tohi liialdada. Nad on paremad kui suhkur, kuid nende kasutamist tuleb piirata."

Kõige parem magustaja, mis ei tõsta üldse veresuhkrutaset, on naise sõnul looduslik magustaja stevia. "See on väga hea valik, kui soovid tervislikku magustajat," soovitas Diana. 

Vaata ka teisi tervislike toitudega seotud müüte videost:

Müütide kinnitamist ja ümberlükkamist teiste teemade kohta saad vaadata siit.

Kommentaarid puuduvad