Paljud inimesed viskavad täiesti värskeid toiduaineid ära, kuna pole kindlad, kas need on pahaks läinud või mitte. Üllatavalt paljud toidud püsivad aga värskena palju kauem kui kunagi arvata oskaks. Popkorn Mõned popkornitooted aeguvad väidetavalt kuue kuuga. Kui aga hoiate oma popkorni pimedas ja jahedas kohas, püsib see värske kogu aasta. Juba valmis popkorn tuleks panna suletud anumasse ja sügavkülma kuni söömiseni. Ära tuleks see süüa nädala jooksul, sest muidu võib popkorn juba halvasti maitseda. Või aitab maitset lisada, et vältida potentsiaalselt aegunud maitset. Tume šokolaad Kui proovite mitte liiga palju maiustusi süüa ja neid pigem varus hoida, siis tumeda šokolaadi pärast muretsema ei pea. Just see maiustus võib teie sahvris vastu pidada lausa kaks aastat. Soovitatavalt võiksite seda hoida ümbrises ja vältida selle jätmist päikeselisse kohta. Kui tumedas šokolaadis on tavalisest madalam suhkrutase, on külmutamine ka võimalus, et toodet kauem värskena hoida. Makaronid Pasta eluiga võib ilma õige hoiustamiseta olla kaks aastat. Kuid kui eeldada, et teil on ettenähtud mõni karp või purk makaronide hoiustamiseks, võivad need kesta isegi kauem. Ärge unustage kasutada õhukindlaid konteinereid, et parandada säilimise võimalusi, hoides neid pimedas ja kuivas kapis. Õunad Õunad säilivad vaid umbes nädala. Külmakapis hoitud õunad võivad vastu pidada lausa neli kuni kuus nädalat. Mesi Avamata mesi püsib igavesti maitsvana. Üks näpunäide just mee puhul, on see, et seda peab hoidma klaasanumas. Jogurt Jogurt võib säilida maksimum kaks nädalat. Kuna tegemist on ikkagi piimatootega, on sellel toiduainel üsna lühike säilivusaeg. Hea nipp on võtta oma portsjon kaussi. Jogurt peaks jääma suletuna külmikusse kogu ajaks, välja arvatud siis, kui võtate oma portsjoni. See tähendab, et ärge istuge teleri ees jogurt käes. Alkohol Jäta pudel suletuks ja see elab kauem kui sina! Lisaks võib tekkida kiusatus panna alkohol külmikusse, kuid parem on hoida neid lihtsalt tavalises kapis. Peekon Peekon säilib teie sügavkülmas ligi neli kuud, kui soovite toitu varuda. Pärast küpsetamist haarake aga õhukindel anum ja võite neid rahus süüa järgmise nelja kuni viie päeva jooksul. Sibul Värske ja terve sibul säilib külmkapis kuni kolm kuud. Päris kasulik nipp on hoida neid paberrätikusse mähituna (individuaalselt), et need lausa kolm kuud vastu peaksid. Kindlasti on sääraseid toiduaineid palju, mis püsivad õigesti hoiustades palju kauem kui arvata oskaks. Kahjuks on aga toiduraiskamine suur globaalne probleem ning iga inimene võiks mõelda võimalustele, kuidas oma ökoloogilist jalajälge vähendada, hoiustades toitu korrektselt.
Kirki Kubri — FOTO: Marin Sild/Delfi Meedia TV3.ee Seltskond Sekspoodi vedav Kirki Kubri lükkab ümber levinud arvamuse: filmis on tore vaadata, aga päriselt…
TV3.ee otsib uut reporter-toimetajat — FOTO: TV3.ee TV3.ee Seltskond Unistad tööst meelelahutusmaastikul? TV3.ee otsib oma ridadesse säravat reporter-toimetajat!
Taavi ja Erika — FOTO: TV3 TV3.ee Taavi tahab teada Etiketikoolitaja manitseb pidudel paremini käituma: vähem vulgaarsust ja rohkem tervet mõistust!
"Armastus võidab alati" — FOTO: Go3 TV3.ee Armastus võidab alati ARVUSTUS | “Armastus võidab alati”, kuid mis on armastusel sellega pistmist?