Üllatav! Just need igapäevased toiduained säilivad kauem, kui võiks arvata

Toiduained, mis püsivad kauem kui arvata oskad
Toiduained, mis püsivad kauem kui arvata oskad — FOTO: 123rf

Paljud inimesed viskavad täiesti värskeid toiduaineid ära, kuna pole kindlad, kas need on pahaks läinud või mitte. Üllatavalt paljud toidud püsivad aga värskena palju kauem kui kunagi arvata oskaks.

  • Popkorn

Mõned popkornitooted aeguvad väidetavalt kuue kuuga. Kui aga hoiate oma popkorni pimedas ja jahedas kohas, püsib see värske kogu aasta. 

Juba valmis popkorn tuleks panna suletud anumasse ja sügavkülma kuni söömiseni. Ära tuleks see süüa nädala jooksul, sest muidu võib popkorn juba halvasti maitseda. Või aitab maitset lisada, et vältida potentsiaalselt aegunud maitset.

  • Tume šokolaad

Kui proovite mitte liiga palju maiustusi süüa ja neid pigem varus hoida, siis tumeda šokolaadi pärast muretsema ei pea. Just see maiustus võib teie sahvris vastu pidada lausa kaks aastat. Soovitatavalt võiksite seda hoida ümbrises ja vältida selle jätmist päikeselisse kohta. Kui tumedas šokolaadis on tavalisest madalam suhkrutase, on külmutamine ka võimalus, et toodet kauem värskena hoida.

  • Makaronid

Pasta eluiga võib ilma õige hoiustamiseta olla kaks aastat. Kuid kui eeldada, et teil on ettenähtud mõni karp või purk makaronide hoiustamiseks, võivad need kesta isegi kauem. Ärge unustage kasutada õhukindlaid konteinereid, et parandada säilimise võimalusi, hoides neid pimedas ja kuivas kapis.

  • Õunad

Õunad säilivad vaid umbes nädala. Külmakapis hoitud õunad võivad vastu pidada lausa neli kuni kuus nädalat.

  • Mesi

Avamata mesi püsib igavesti maitsvana. Üks näpunäide just mee puhul, on see, et seda peab hoidma klaasanumas.

  • Jogurt

Jogurt võib säilida maksimum kaks nädalat. Kuna tegemist on ikkagi piimatootega, on sellel toiduainel üsna lühike säilivusaeg.

Hea nipp on võtta oma portsjon kaussi. Jogurt peaks jääma suletuna külmikusse kogu ajaks, välja arvatud siis, kui võtate oma portsjoni. See tähendab, et ärge istuge teleri ees jogurt käes.

  • Alkohol

Jäta pudel suletuks ja see elab kauem kui sina! Lisaks võib tekkida kiusatus panna alkohol külmikusse, kuid parem on hoida neid lihtsalt tavalises kapis.

  • Peekon

Peekon säilib teie sügavkülmas ligi neli kuud, kui soovite toitu varuda. Pärast küpsetamist haarake aga õhukindel anum ja võite neid rahus süüa järgmise nelja kuni viie päeva jooksul.

  • Sibul

Värske ja terve sibul säilib külmkapis kuni kolm kuud. Päris kasulik nipp on hoida neid paberrätikusse mähituna (individuaalselt), et need lausa kolm kuud vastu peaksid.

Kindlasti on sääraseid toiduaineid palju, mis püsivad õigesti hoiustades palju kauem kui arvata oskaks. Kahjuks on aga toiduraiskamine suur globaalne probleem ning iga inimene võiks mõelda võimalustele, kuidas oma ökoloogilist jalajälge vähendada, hoiustades toitu korrektselt.

Kommentaarid puuduvad