Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: suussulavad piparkoogid, mille valmistamisega saab hakkama igaüks

Piparkook
Foto: 123rf.com

Jõulud pole enam kaugel ning millal ikka oleks veel paslikum küpsetada piparkooke kui kolmandal advendil. Siin on piparkookide retsept, proovi järgi ja jaga meiega muljeid!

Koostisosad:

350g nisujahu
1 tl söögisoodat
2 tl jahvatatud ingverit
2 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud nelki
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
Näpuotsatäis soola
125g võid (toatemperatuuril)
175g pruuni suhkrut
1 muna
4 spl vedelat mett

Valmistamine:

Segage kausis jahu, söögisooda, ingver, kaneel, nelk, muskaatpähkel ja sool. Teises kausis vahustage või suhkruga kohevaks massiks. Lisage või-suhkru segule muna ja mett ning segage hästi. Lisage järk-järgult kuivad koostisosad või-suhkru segule ja segage, kuni moodustub tainas. Mässige tainas kilesse ja asetage külmikusse vähemalt tunniks.

Kuumutage ahi 180 kraadini (eelkuumutamine). Rullige tainas jahusel pinnal umbes 3-5mm paksuseks. Kasutage piparkoogivorme, et lõigata välja erinevaid kujundeid. Asetage piparkoogid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage umbes 8-10 minutit või kuni servad hakkavad kergelt pruunistuma. Laske piparkookidel jahtuda enne kaunistamist.

Võite kaunistada piparkooke glasuuriga või lihtsalt nautida neid sellisena, nagu need on!

Head isu ja häid jõule soovib TV3 portaali tiim!

Kommentaarid puuduvad