Reklaam sulgub sekundi pärast

Imelihtne retsept! Ära viska pruune banaane ära, vaid tee neist taljesõbralik banaanileib

Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne — FOTO: 123rf

Leidsid kapinurgast üleküpsenud ja pruunid banaanid ning ei tea, mida nendega teha? Ära viska neid ära, vaid küpseta hoopiski imemaitsev ja tervislik banaanileib!

Taljesõbraliku banaanileiva jaoks läheb sul vaja: 

4 küpset banaani - 3 läheb leiva sisse ja 1 kaunistuseks

3 muna

200ml lahjat hapukoort

150g täistera jahu

1sl küpsetuspulbrit

näpuotsatäis soola

kaneeli

meelepärane magustaja - suhkur, mesi, steevia, huxol vms

valikuline: pähkleid, šokolaadi, kuivatatud marju banaanileiva sisse

Kuidas valmistada: 

Purusta 3 banaani kausis puruks, kasuta selleks kahvlit või pudrunuia. Sinna juurde sega hapukoor ja munad, sega omavahel hästi läbi. Lisa tunde järgi ka endale meelepärast magustajat - mida magusamat leiba soovid, seda rohkem pane.

Sega eraldi anumas kokku jahu, sool, kaneel ja küpsetuspulber. Lisa see jupphaaval banaanisegule ja sega, nii et tükke kuhugi ei jääks.

Viimasena lisa soovi korral kas tükeldatud pähkleid, šokolaadi või kuivatatud marju. Sega hästi läbi.

Vala kogu mass leivavormi sisse ja küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit või kuni leib on kahvliga torgates küps. Võta välja, lase jahtuda ning naudi!

PS! Tihti müüakse toidupoodides soodushinnaga spetsiaalselt "smuutibanaane" ehk juba üleküpsenud banaane, mida enam täishinnaga müüa ei saa. Need sobivad imehästi just banaanileiva valmistamiseks.

Kommentaarid puuduvad