Reklaam sulgub sekundi pärast

Desiree retseptinurk: lihtne ja maitsev panna cotta

Panna cotta
Panna cotta — FOTO: Desiree Mumm - erakogu

Jõulud on selleks korraks küll läbi, kuid aastavahetus on ukse ees. Kui plaanis on aastavahetusele vastu minna külalisi võõrustades, siis siin on klassikalise panna cotta retsept, mis sobib ideaalselt pidulauale!

Kuigi retsept ise on lihtne, tuleks arvestada valmistamisajaks vähemalt kümme tundi. Veelgi kindlam on aga teha see päev enne juba valmis ning jätta külmkappi tahenema. Retsepti kogus vastab kuuele portsjonile. Kui inimesi on rohkem tulemas, võib retseptis toodud kogused julgelt kahega korrutada. Kui segu jääb üle, saab panna selle sügavkülma ning hiljem ise süüa, või lisakogusest tehtud panna cottat ise maitsta enne külalistele pakkumist.

Vaja läheb:

3 lehte želatiini

400 ml 10% kohvikoort

200 ml 35% vahukoort

2 spl vaniljeekstrakti

70 g suhkrut

Valmistamine:

  1. Aseta želatiinilehed külma vette ligunema umbes kümneks minutiks
  2. Pane pott tulele ning lisa sinna vahukoor, kohvikoor, vaniljeekstrakt ja suhkur
  3. Sega ning kuumuta keemiseni
  4. Võta veest želatiinilehed ning kuivata need õrnalt ära
  5. Lisa želatiinilehed potti
  6. Sega hoolega kuni želatiin on lahustunud
  7. Kalla segu kannu ning vala ettevaatlikult vormidesse
  8. Aseta külmkappi tahenema 6-8 tunniks
  9. Serveeri vaarikamoosi ning mündilehtedega
Panna cotta
Panna cotta — FOTO: Desiree Mumm - erakogu

Kommentaarid puuduvad